|
Příspěvky uživatele - 67.66
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Prosím o určení velmi chutné staré odrůdy, 17.10.2016 V minulosti jsem tak činil. Když jsem zjistil, že nedosáhnu kvality plodů jako v teplé nížině, zbavil jsem se největších chuťovek - zimního kalvilu, Coxovy, Jonathanu, MacIntoshe, Goldenu, všech mutací Red D., a to úplně. Dnes už bych to neudělal. |  | Totálne neškodný herbicíd, 17.10.2016 Vidím, že p. Hlavatý byl o minutu rychlejší, tak jsem ho jen opakoval. Já osobně "burinu pod stromami znesiem". Pod většími stromy nazvu plevel trávníkem, pod malými ji překryju mulčem. |  |
|  | Totálne neškodný herbicíd, 17.10.2016 bych opravdu nazývala hlínou a ne zemí.
To já si nemyslím. Černý úhor je dobrý, úbytek humusu je prakticky nulový, obzvlášť, když se přihnojuje statkovými hnojivy. Nevýhodou je jeho pracnost, bez herbicidů je prakticky neudržitelný.
jablka... celý příspěvek > |  | Ktoré jablká ste obrali ako posledné?, 17.10.2016 ...že Bohemiu môžete mať takto dlho na strome Vám dosť závidím :-)
Jen abyste se, pane kolego, nerouhal. Já bych si ty naše polohy hnedle vyměnil. Ale je pravda, že Bohemie nenarostou v teplejší poloze o nic větší ani chutnější. Proto je Rubín a... celý příspěvek > |  | Totálne neškodný herbicíd, 17.10.2016 Upravenost zahrady je dokonalá, smekám, absence plevelů až neuvěřitelná. Vím dobře, že se tomuto stavu ani nepřiblížím. Občas se mi ale vtírají otázky typu: Mohou na zahradu děti? Pustil byste tam psa? |  | Slivkový kvas - viac druhov, 17.10.2016 Mám zato, že nejchutnější slivovice je ze směsi durancií a pravých švestek, Takže bych kvasy smíchal. |  | Vysadba kontajnerove stromceka, 9.10.2016 Tomu tedy neropzumím. Kořeny jsou pod zemí, kmen nad zemí. Jak mohl být kmen zaškrcen obrůstajícím kořenem? To jako kořen vylezl ze země, obtočil a uškrtil kmen?
Vysadil jsem hezkých pár kontejnerovaných ovocných stromků bez... celý příspěvek > |  | Špatný kvas?, 9.10.2016 Po 8 týdnech je obvykle kvas vykvašený. |  | Novošľachtené jablone, 9.10.2016 Nemám nic proti šlechtitelům v Evropě, USA a na Novém Zélandu, ani proti paní Novákové. Trochu mi přijde, že všechny nové zahraniční šlechtění jsou vesměs kříženci, mutace a klony potomků stále stejných odrůd jako Jonagold, či Gala, tedy... celý příspěvek > |  | Určení odrůdy jabloně, 9.10.2016 Nikdy bych si netroufl přistoupit k neznámé jabloni, zalistovat v příručce a podle podoby určit odrůdu. V žádné pomologii není všechno a fenotypická variabilita u téže odrůdy bývá až zarážející. Každou odrůdu, kterou prezentuju jsem buď koupil nebo... celý příspěvek > |  |
|  | Které zvíře zabíjí ptáky a nosí je na jedno místo?, 6.10.2016 Žiadny dravec (okrem Homo sapiens, bohužiaľ) nezabíja len tak, pre potešenie, zabíja aby prežil.
To jste, pane doktore, zřejmě nezažil, když se kuna nebo tchoř dostane do kurníku. |  | Prořezání starších jabloní, 6.10.2016 Jasná odpověď: Jabloň se může prořezávat od 1.1. do 31.12.!
Jsou jen období pro řez vhodnější a méně vhodné. Ale ty se liší podle toho, co si od řezu slibujete (silnější růst, slabší růst, více ovoce, méně ovoce...)
|  | Karneval, 6.10.2016 Veľa času už nemajú, nočné mrazíky na seba asi nedajú dlho čakať.
Každoročně sklízím poslední plody až začátkem listopadu, samozřejmě ne všechny, taky se mrazů trochu bojím. Ale mohu říci, že skutečně mrazem poškozená jablka byla za 40 let asi... celý příspěvek > |  | Jakou odrůdu hrušně zvolit?, 6.10.2016 Opylovače bych neřešil. Před mnoha lety jsem vysadil jeden stromek Kumoi (jiný širokodaleko nebyl) a plodil normálně. Problém je spíš s probírkou než s plodností, a to u všech odrůd asijských hrušní.Nicméně musím říci, že víc než pár plodů na... celý příspěvek > |  | Jakou odrůdu hrušně zvolit?, 6.10.2016 Bojničanku neznám, Konference je odrůda, která by neměla chybět nikde. Z těch ostatních odrůd bych asi váhal. Zatím mám všechny z nich na stromě. Přitom už 1/4 roku jiné hrušky jíme. Do chladnější polohy bych volil - jajk správně píšete - spíš... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|