|
Příspěvky uživatele - 9.135
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Gabrovská se Bulharům povedla, 21.11.2016 Myslím, že hodnotit odrůdu z vlastních 10ti stromů může málokdo, ze stromů různých majitelů sem tam někdo, rozhodně ne mnoho zahrádkářů. To mi ovšem nebrání v tom, abych tu odrůdu pro sebe hodnotil jako dobrou nebo špatnou. Je to hodnocení velmi... celý příspěvek > |  | České ovocnářství zní: Titanik se potápí a na palubě se zpívá, 18.11.2016 Dvěstěčtyřicetosmičko, přečti si prosím pečlivě svůj post a zkus se nad ním zamyslet, máš-li na to. Kontrolní otázka: ty tady velíš? |  |
|  | Rez marhule, 17.11.2016 Přidám svou trošku offtopicu. Ono natočit dobrý instruktážní film je umění. Nebo spíše ne umění, ale musí se to umět. Dnes kdy všichni známe z televizí profesionální záběry, lehko najdem chyby a odsoudíme nepovedený snímek. Já osobně spíše než chyby... celý příspěvek > |  | Jak na malinový likér?, 17.11.2016 Nešlo o nějaké ostré lisování ve smyslu vinařském. Prostě jsem z toho chtěl vydolovat více šťávy. Snad by stačilo zalití lihem, ale pálenku mám jen jablečnou a ta ze všeho "leze", tu jsem použít nechtěl a líh je drahý jako potvora. S kaly mám taky... celý příspěvek > |  | Jak na malinový likér?, 17.11.2016 Nakvášel jsem aby pektolytické enzymy rozpustily pektin a šlo to snáze lisovat. To se povedlo, šťáva šla oddělit snadno. Zkusím to vymyslet jinak bez nakvašení, jen třeba dva dny naležet rozmačkané a lisovat. |  | Jak na malinový likér?, 17.11.2016 Na zkoušku asi litr malin, prosypáno lžící cukru a ponecháno týden nakvasit, pak zalito vodkou a necháno měsíc odležet. Po slití je to nahořklé a to tak, že ruší v chuti. Kde se stala chyba? Asi se měla po tom odležení jen vylisovat šťáva, hořkost... celý příspěvek > |  | Zapalovací svíčka, 16.11.2016 Se svíčkou Pal dojedeš dál! |  | Rez marhule, 15.11.2016 Neviděl bych to tak dramaticky, byť meruňky nepěstuju. Při takových kořenech skutečně byl hluboký sestřih korunky asi namístě. Při jakých kořenech se má kolik sestřihnout koruna může být na diskusi, ale já mu věřím, bude to přece jen praktik a má... celý příspěvek > |  | Červená řepa, 15.11.2016 Možná je to zbytečná polemika, ale kulaté řepy mi narůstají běžně přes těch 8 cm. Asi tak 6-7 cm měla Carcoolka, ale délku skoro čtvrt metru. |  | Červená řepa, 15.11.2016 U řepy není až tak důležitá velikost, jako chuť, aby nebyla moc "řepovitá" a byla sladká, pravidelně červená bez bílých proužků. Středně velké řepy se lépe zpracují. Pokud jde o odolnost, neměl jsem nikdy problémy s chobami ani škůdci. Musíte... celý příspěvek > |  |
|  | Sklizeň celeru, 12.11.2016 Nevím na co - skoro v prosinci ještě čekáte. O kolik myslíte, že na té řepě ještě přibude? V nižších polohách je sice vegetační doba delší, ale v zimě ani tam nic moc neroste. Jiná věc je, pokud to nezvládáte časově, ale s tím vám tu nikdo nepomůže. |  | Co říkáte na tento barbarsky poškozený ořešák ze školky, 9.11.2016 Nevím, jestli to už neproběhlo, ale jak by tazatel dokázal vyorat, manipulovat, uskladňovat k prodeji a prodávat stromek s metrovými - i delšími kořeny - aby tedy nebyly poškozené? Jak by na to kupující kopal jámu? To je přece základní princip všech... celý příspěvek > |  | Proč tolik cukru, 7.11.2016 Cukr likér jednak zahušťuje a prodlužuje chuť nápoje. Med má oproti cukru vlastní výraznou chuť a tím ovlivní celkovou chuť nápoje. V některých případech kladně, například některé bylinné likéry, jindy naprosto nevhodně. Prostě bez cukru to nikdy... celý příspěvek > |  | Jikov 1453, 7.11.2016 Jsou tu lepší mehanici, ale jak to popisujete, vypadá to, že motor je přehlcovaný benzínem, karburátor se asi přeplavuje. Znova to celé projděte, koukněte na nastavení plováku a jestli těsní jehlový ventil. |  | Co Vaše réva 2016, 5.11.2016 Jenže v okrajových (a "zaokrajových") oblastech, kde je vegetace už tak opožděná, každý den zpožděného rašení - kvetení pak chybí při dozrávání. |  |
 |
|
|
|