Příspěvky uživatele - 150.232

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Albizia, 13.8.2016
Záleží na průběhu zimy. Myslím si, že provaz bude zadržovat víc vlhkosti, než holý kmen. Za vlhké zimy by to mohlo být dost nebezpečné. Na zimování jsem použil klasickou zimovací budku 50 x 50 cm, vyloženou polystyrenem, nahoře střecha z... celý příspěvek >
Úhyn ryb v zahradním jezírku střední velikosti, 12.8.2016
Ze začátku jsem do filtrace přidával balík rašeliny (musí to být čistá "bílá" rašelina bez příměsí a hnojiv) zabalené v zácloně. Pak jsem pochopil, že staší dopustit vodu ze studny. Ale musíte vědět, jaké máte (alespoň přibližně) složení vody. Trvá... celý příspěvek >
Albizia, 12.8.2016 Obsahuje fotku
Tak tento způsob ochrany bych u Albízie rozhodně nedoporučil. Kmen je, zejména v mladém věku, vemi citlivý na houbové choroby. Při zazimování proto musí být v suchu (kryt musí větrat). Tuhle zimu mě odešla již krásně narostlá rostlina s kmenem 4-5 cm... celý příspěvek >
Úhyn ryb v zahradním jezírku střední velikosti, 12.8.2016
Kata je malířská běloba prodávaná za předraženou cenu (jestli si dobře pamatuji závěr diskuse). Já jsem si zlikvidoval jesetery vločkovačem. Od té doby sypu do vody jen bakterie. Vodu doplňuji výhradně ze studny, s vodou s řádu jsem měl také... celý příspěvek >
Pomoc s výběrem sekačky s pojezdem, 10.8.2016
Taky jsem chtěl Stigu, ale pak jsem vzal Hecht s šířkou 55 cm (stál o 13.000,- méně). I s jejich motorem, cca 10.500,-.  Mám ji druhou sezónu a naprostá spokojenost (sekám 2000 m2 ).  Motor stále chytá na první cvrnknutí.
Zelená voda v bazénu, 8.8.2016
Musím napsat, že se u téhle debaty bavím. Je přeci úplně jedno, jestli má koupátko 15 nebo 70m3 . Princip je pořád stejný. Jestli má někdo zelenou vodu je jen otázkou toho, jestli pochopil princip fungování bazénu a naučil se s ním zacházet.... celý příspěvek >
Magnolia povlak zo spodu listov, 6.8.2016
Měl by jste hlavně napsat, co je to za druh. U některých magnólií se takto projevuje nedostatek železa.
Zelená voda v bazénu, 3.8.2016
Počet panelů je celkem dost důležitý, stejně jako průměr a druh propojovacího potrubí. Lze z toho odvodit vnitřní odpor celého systému a tím i účinnost filtrace. Čím je odpor vyšší (a filtrační čerpadlo méně výkonné), tím delší by měla být doba... celý příspěvek >
Střih tůje, 3.8.2016
Pokud se začne se střihem brzo, nenaroste dostatečně hlavní terminál, ale vznikne jen shluk větví, které mají tendenci rozklesávat, zejména při mokrém sněhu. Takže nejdříve nechat dorůst do konečné výšky. Sám s tím zápolím, protože nejstarší část... celý příspěvek >
Kyslíkový čistič a úhyn Jesena a 2Jeseteru, 3.8.2016
Zrovna o jeseterech toho na netu zase tolik není. Krmení v zimě se řeší tak, že po trvalejším poklesu pod 10o C se přestanou krmit všechny ryby. Někdy během zimy při větších oblevách jeseterům trochu krmiva nasypu. Mám tři v nádrži cca 8 m3... celý příspěvek >
Zelená voda v bazénu, 3.8.2016
Taky mě udivuje jak tady každý radí co dalšího do bazénu nalít a nikdo se neptá jak je bazén dlouho v provozu, jak silná je filtrace, je-li tam solární ohřev a kolik panelů, jestli jsou tam orig. bílé vrapované trubky a nebo je to již vyměněné za... celý příspěvek >
Buxus - je to škůdce či choroba?, 2.8.2016
Tak to jsem znervózněl. Měl jsem dojem, že se to zatím vyskytovalo v takové míře jen na Slovensku, že máme ještě pár let čas...
Umělě světlo při zimování, 2.8.2016 Obsahuje fotku
"Obyčejnější palmy" (kromě Washingtonek) mohou být při teplotě kolem 5o C v úplné tmě. Oleandr to zvládne taky. Nesmí ale teplota moc přelézt 8o C. Víc se dočtete na odborných fórech. Jestli tam máte dost prostoru tak se mrkněte v gowshopu na... celý příspěvek >
Umělě světlo při zimování, 31.7.2016 Obsahuje fotku
Tak trochu ze široka. Rostliny z bílého světla využívají jen zhruba 20 %. Takže záleží na vás, jestli chcete zajistit jen světlo pro potřebu rostlin a nebo i koukatelné světlo. Pro nasvícení rostlin pro pozorování je nejlevnější kombinace... celý příspěvek >
Kokosová palma z ořechu, 31.7.2016
Drenáž v květináči s kontrolovaným zaléváním nemá moc smysl. Vhodnější je substrát pro zelené rostliny (lépe se udržuje stejnoměrná vlhkost). Problém bude spíše to plné slunce. Tropické palmy obvykle naše polední slunce nesnášejí (je silnější,... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika