|
Ceresna netvoriaca konare, 11.5.2016 Nerozumiem reakciam. Alebo musim napisat letorasty sa vytvaraju? Jednoducho z vacsiny pucikov sa nevytvaraju vyhonky, su tam len listove ruzice, z tych navrchu su ale uz 10cm vyhonky. |
 |
Ceresna netvoriaca konare, 11.5.2016 Na jesen som vysadil Burlat a Kordiu na vtacnici, pekne spiciaky, vysoke cez 2m, zostrihol som ich cca na 1,8m s tym, ze by som stromy rad zapestoval ako pyramidialnu korunu so strednikom a vyskou kmena cca 1,5m. Kvoli pevnosti koruny chcem kostrove... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Roubování angreštu, 10.5.2016 No co uz, chybami sa clovek uci. Teda sa ta paska nepremotava nanovo, staci len uvolnit koniec? |
 |
Výchovný řez mandloně, 30.3.2016 Ja idem tvarovat novo vysadene mandle ako vreteno (nie stihle). Ziadne skusenosti s tym nemam, mandle pestujem prvykrat v zivote, ale duta koruna sa mi nepaci a s vretenom mam dobre skusenosti pri broskyniach. Vreteno zaberie menej miesta, ma... celý příspěvek > |
 |
Roubování angreštu, 29.3.2016 no ale teraz boli vrublovane drevite vruble, nie bylinne. A puky na vrubloch egresa sa este ani poriadne nerozvili, takze o nejakom rychlom raste asi ani nemoze byt rec. VIrubloval som koncom februara. Rozvoj pukov na produkcnych egresoch je... celý příspěvek > |
 |
Roubování angreštu, 29.3.2016 Aky je dovod na to, aby sa vrublovacia paska odstranila zhruba po mesiaci od vrublovania? Stane sa nieco, ak ju necham dlhsie? |
 |
Meruňka Tsunami, 16.3.2016 Nespominal Ste, ze mate ilovitu podu? Montclar ako typ broskynoveho semenaca tam asi nebude prosperovat, hoci z broskynovych podpnikov ma mat asi najlepsiu toleranciu voci chloroze a zvyseny prijem horcika. Navyse Montclar by mal slabsie rast - asi o... celý příspěvek > |
 |
Meruňka Tsunami, 15.3.2016 Nie som rozhodnutý pre štíhle vretená. Určite však nejaký tvar so stredníkom, myslím že ten voľnejší tvar sa nazýva pyramidiálna koruna. Tak či tak musím zapestovať vyšší kmeň - aspoň 1,2m, lebo som na rovine a nemám inú možnosť ako eliminovať riziko... celý příspěvek > |
 |
Meruňka Tsunami, 15.3.2016 Nie som rozhodnuty pre stihle vreteno. Urcite vsak tvar so strednikom - myslim ze sa to vola volne rastuca pyramidialna koruna. Tak ci tak, stromy budu musiet mat vyssi kmen(aspon 1,2m), lebo som na rovine a nemam inu moznost ako eliminovat riziko... celý příspěvek > |
 |
Meruňka Tsunami, 15.3.2016 To je výborné. Mám možnosť kúpiť Tsunami a Spring Blush práve na St. Julien A. Mohli by ste prosím upresniť do akých rozmerov vám tieto stromy dosiaľ narástli? Aké máte podmienky (typ pôdy, teplotná oblasť, závlaha, zatrávnenie)? U mňa je to ťažšia... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Meruňka Tsunami, 15.3.2016 Dakujem za odpoved. Mohli by ste prosim porovnat aj vzrastnost obch odrod? Vraj maju mat stredny rast. Na akych podpnikoch ich mate zasadene? |
 |
Podnož Rakoniewická, 9.3.2016 To pridusenie sa prejavuje hlavne tou chlorozou (pri broskyniach). Resp. aspon tak si tu chlorozu vysvetlujem. |
 |
Podnož Rakoniewická, 8.3.2016 Pri vsetkej ucte - toto je slusne povedane nepravda. Mam ilovitu podu a mozem z vlastnych mnohorocnych skusenosti skonstatovat, ze rozdiel v broskyni na semenaci a GF677 alebo St. Julien je vidiet na prvy pohlad. Teda momentalne uz nie, lebo vsetky... celý příspěvek > |
 |
Piskova puda, 24.2.2016 Ak Ste alergicky na kiwi, tak skuste odrodu Sorelli. Ta ma zltu duzinu a pokial si spravne pamatam, tak prave kvoli tomu ju mozu aj alergici, ktorym bezne kiwi so zelenou duzinou nerobi dobre. |
 |
Piskova puda, 23.2.2016 S tou jujubou skuste pozriet na kiwiforum.cz, je tam dost linkov kde objednat, urcite by to bolo zaujimave ovocie. Rovnako aj napriklad kiwi, ktore ma vyhodu v dlhej skladovatelnosti. Zimne hrusky mozu byt volbou.
S tymi jablonami - ak chcete... celý příspěvek > |
 |