Příspěvky uživatele - 180.133

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Roubování, 27.1.2008
No nechci být za oportunistu, ale afinita oskeruše s jeřábem ptačím a s hlohem není dobrá. Pokud se roub ujme, je jeho žití krátké.  Oskeruši lze úspěšně roubovat jen na oskerušový semenáč. Roubovanci se dostanou do plodnosti podstatně dřív než... celý příspěvek >
Musa basajoo, 21.1.2008
Jo, tak to je jedna z nejdražších nabídek. Tyto stránky ve mě nevzbuzují důvěru. Zatím jsem se setkal jen s názorem, že plody jsou plné semen a ke konzumu nevhodné. Nejsou nějaké vhodnější kultivary? Je to lepší napodzim odříznout u země, nebo... celý příspěvek >
Musa basajoo, 20.1.2008
Dobrý den, dnes se mi dostal do ruky katalog od jedné zásilkové společnosti. Nabízí venkovní banánovník, který by měl venku vydržet přes  -20. Samozřejmě oddenky. Slibují hojnou úrodu podů. Co si o tom myslíte? Nemáte s tímto banánovníkem... celý příspěvek >
Zkušenosti s roubováním balerin, 20.1.2008
No zkušenosti nemám žádné, ale nevím proč by to nešlo. Naopak se uvádí, že příliš slabé podnože nejsou vhodné, protože strom téměř neroste a na podnoži M27 nebo i M9 by zababčil. Slabé podnože jsou vhodné pro pěstování v hrnku na balkoně. Já bych... celý příspěvek >
rezistentní odrůdy, 5.12.2007
Ale berte mě s rezervou, na těch stránkách fytosu to vypadá uplně jinak, kdoví co jsem jedl. V.
rezistentní odrůdy, 5.12.2007
Vzhledově. Je to ale takový dojem. Chuť porovnat nemůžu, ten kalvil jsem jedl loni a byl přezrálý moučnatý. Sirius jsem jedl letos v říjnu a ještě nebyl jeho čas. Přesto na mě udělal velmi dobrý dojem. Takový pěkný neotřelý tvar. VÍTEK
rezistentní odrůdy, 4.12.2007
Taky jsem Sirius chutnal, zajímavé. Vypadá jak Bílý zimní kalvil. Je hezké, že se takovýto typ jablka opět objevuje na trhu. Snad bude i stejně populární. Škoda, že ve Střížovicích nemají lépe propracovaný marketing. Jejich stránky se nejméně pět... celý příspěvek >
rezistentní odrůdy, 28.11.2007
No já nevím. Vždyť moderní rezistenty jsou výborné. Myslíte že Starkrimson je do vaší polohy vhodný? Nemá náhodou zelenou dužinu a takovou trávovitou chuť? Nevím jaké rezistenty jste máte na mysli, ale nevšiml jsem si, že by nějaká z kvalitních odrůd... celý příspěvek >
kůra na kmeni, 23.11.2007
Mohla by to být nektriová rakovina Nectria galligena. Objevuje se většinou na nevhodných stanovištích. Pokud máte třeba zamokřené stanoviště, vysázejteja jabloně na A2, ta ůdajně zamokření snene. Může to ale souviset i s mrazovým poškozením. Stromky... celý příspěvek >
Hořká pihovatost a červivost u Goldstar jabloně, 23.11.2007
Ještě k té pihovitosti. Vápnění půdy moc nepomůže. Jde o poruchu transportu vrámci rostliny. Problém spočívá v tom, že vápník je v rostlině špatně pohiblivý. Snažte se strom minimálně řezat. Až se uklidní problém se zmenší. Čím jsou plody větší tím... celý příspěvek >
tzv. sloupové ovocné stromky - např. jabloně, 5.11.2007
Stromky budou 30 cm široké, takže spon zvolte pole toho jak velké chcete mít mezi stromy mezery. Výška závisí na podnoži půdě a vláze. Vítek
tzv. sloupové ovocné stromky - např. jabloně, 30.9.2007
Zajímavé jsou i odrůdy od prof, Jacoba. Např Pomfital. Má červenou dužinu a lze z něj vyrábět červený cidr. Ve Střížovicích by měla být vyšlechtěna nová generace kolumnárních jabloní, které nebudou plodit střidavě a chutí se vyrovnají stávajícím.... celý příspěvek >
Roubování, 25.6.2007
Belgické brousky prodává firma Tina, která vyrábí i výborné roubovací nože. Malý brousek cca 4 cm stojí 300 Kč a velký 800Kč. Mělo by to jít sehnat přes distributory firmy Tina. např. Sinco Mlazice (Mělník) aj. Vítek
Rezistenty a strupovitost, 6.6.2007
Je to tady: www.zf.mendelu.cz/veda-vyzkum/konference/modernizace/sb01.pdfhttps://www.zahradaweb.cz/projekt/clanek.asp?pid=2&cid=4729Vítek
Hrušeň jako popínavka ke dveřím?, 5.6.2007
Nenechte se odradit, kdouloň vám barák nenadzdvihne, plody sníte a listí se uklidí.(Vy si ho uklidíte). Za tu parádu to stojí. Vyděl jsem mnoho domů porostlých parthenocysusuem, z nějž také padá listí a přesto to majitelům nevadí. Nebo to nedávejte... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika