Příspěvky uživatele - 180.133

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
pyl - kompatibility, 21.2.2008
Problém je v tom, že všechny pomologické atlasy uvádějí vhodné opylovače, ale o nevhodných kombinacích se moc nepíše. Jen ve starší literatuře se občas něco objeví. Např. Beránek(1948) to zas tak růžově nevidí. Ale uznávám, že to asi zas tak častý... celý příspěvek >
pyl - kompatibility, 21.2.2008
Karešova a Van nebo Kordia a Těchlovan
ovocnictví v polit. okr. kutnohorském dle stavu z r. 1910-11, 21.2.2008
Jojo taky jsem o této knize uvažoval. Kdyby jen byla levnější. Za 800Kč to mají v WWW. antikvariaty.cz Vítek
pyl - kompatibility, 20.2.2008
Jo pardon ten Malý obrazov atlas jste zmiňovala. Kdyť je tam toho dost. To vám jde o nové, nebo i o staré odrůdy?
pyl - kompatibility, 20.2.2008
To si nemyslím. Moderní odrůdy mají často podobné rodiče a inkompatibilita je tu velmi častá. Pohud chcete novější odrůdy, podívejte se do novějšího pomologického atlasu třeba (Richter 2004)
Vhodne odrudy hrusne, 19.2.2008
Boscovu na sevrní svah?
Jakou odrudu třešně na slivovici?, 19.2.2008
No já mám pocit, že rané srdcovky jsou většinou bez výraznější chuti. jakoby jim chyběl cukr a kyseliny. Tak od třetího třešňového týdne se to zlepšuje
Nové odrůdy - 3, 19.2.2008
Zkušenosti nemám, ale jde o klon od Golden delicius. Liší se pouze tím, že není tolik náchylný na rzivost.  Je teplomilný a náročný na ochranu proti strupovitosti. Má ho smysl pěstovat jen v nižších nadmořských výškách.
Zkušenosti s teleskopickými nůžkami, 19.2.2008
Žebříky se dneska dělají lehké a teleskopické.  Pokud se bojíte smeknutí na svažitém terénu, opatřete spodek hroty, které se zabodnou do země. Prasit to huseníkem bych bral jako nouzovku. Kvalita některých výrobků diskutované firmy je velice... celý příspěvek >
Hrušeň na fasádě, 17.2.2008
Tyto věci byly na začátku 20. století běžné. V Čechách se tím zabýval J. Vaněk. V libovolném ročníku jeho časopisu Zahrada, nebo v jeho knížce věnované zákrskům najdete mnoho dobových fotografií a doporučení. Vítek
hrušeň Bohemica, 17.2.2008
Zrovna teď jednu jím. Je tvrdá, křupavá šťavnatá. Ještě by nějaký ten zýden vydržela. Samozřejmě skladovaná byla ve sklepě. Akorát ta chuť není moc výrazná. Je to ale první úroda, uvidíme. Vítek
Sloupovitá odrůda třešní - popř hrušní, švestek, jabloní a drobného ovoce, 16.2.2008
Zkuste a uvidíte. Jen bych doplnil, že už existují i chutné baleriny. Jen si nejsem jistý, jestli je nabízí vaše zásilková firma.  Nebojte, na J-te-g to určitě nebude. Tato podnož se téměř nepoužívá. V cizině se vůbec nepoužívá.  Je ale... celý příspěvek >
Muškatelka, 16.2.2008
Nojo, to je fakt. Teď jsem to tu našel. Je tu ale pár nepřesností. Muškatelka poděbradská je dle Pixy třešeň a Muškatelka nová je višeň. Chybička se ale vloudí vždy. Výše zmíněná knížka je jinak velmi kvalitní. Všem doporučuji. Vítek
Muškatelka, 16.2.2008
Vlk(1947) To rozsekl takhle: Muškatelka šedá, M. Turecká, Muškatelka velká = turecká, ale i jiné, M. zimní=Koporečka. Vítek
Muškatelka, 16.2.2008
Ono napsat muškatelka je asi stejně nekonkrétní jako máslovka či bergamotka. Sám v tom mám trochu zmatek Pixa (1848) rozlišuje Muškatelku malou, německou,  Robertowou a welkou letní. Suchý (1907) Rozlišuje Muškatelku letní a jinou menší letní... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika