|
broskvoň z pecky, 5.3.2008 Jinak z pecky se pěstuje odrůda Marta. |
 |
broskvoň z pecky, 5.3.2008 Semenáče jak meruněk, tak broskvoní jsou dlouhověké proto že mají kvalitní kořenovou soustavu a především plody takové velikosti, že se při přeplození (málo listů na plod) nemůžou vyčerpat. Broskvoně nemají vnitřní mechanizmus jako jádroviny,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Měruňka do jílovité půdy?, 4.3.2008 www.kr-jihomoravsky.cz/Default.aspx?pubid=6069&TypeID=7&foldid=2928&foldtype=7
Jinak doporučuji stranu 58 v tomto dokumentu. Pro zamokřené a těžké půdy dopotučují : st. julian A, Torinel a Ishtaru.
Ishtara je složitý hybrid mezi... celý příspěvek > |
 |
Měruňka do jílovité půdy?, 4.3.2008 Jinak adresy členů svazu školkařů jsou na www.ovocnarska-unie.cz |
 |
Měruňka do jílovité půdy?, 4.3.2008 Ona to zas taková novinka nebude. Zmiňovaná skripta jsou z roku 1999, tedy z minulého století. |
 |
Třešeň Těchlovan, 4.3.2008 Tak je to ale se vším. Sloupovité odrůdy také dělají především zásilkové firmy. Nemají konkurenci a prodávají méně kvalitní sloupovité odrůdy za nehorázné ceny. Mají propracovaný marketing a lidi nevědí, že jsou i kvalitnější. Poptávka převyšuje... celý příspěvek > |
 |
Měruňka do jílovité půdy?, 4.3.2008 No co se týče té asfyxie, tak bych věřil skriptům prof. Vachůna. Při používání jiné renklódy psal, že zde s některými odrůdami je špatná afinita. To prý může být způsobeno třeba nějakou latentní virozou (ring spot virus).
Myslím, že ty renklódy... celý příspěvek > |
 |
Roubování třešně, 4.3.2008 Měl jsem na mysli, že mízu je třeba někam odvést. Uříznout větev na špalíček, rozštípnout ho dlátem a vrazit tam dva rouby mi přišlo trochu drastické. Tím nechci říct, že to nebude fungovat.
Občas taky zkouším, co všechno budou stromy akceptovat. V... celý příspěvek > |
 |
Měruňka do jílovité půdy?, 4.3.2008 Pardon, zase překlep. Poysdorf |
 |
Měruňka do jílovité půdy?, 4.3.2008 Jinak pokud si kupujete pražce v Břeclavi, tak to možná budete mít blíž do Poisdorfu. |
 |
|
 |
Třešeň Těchlovan, 4.3.2008 Problém bude v tom, že G5 i podnože PHL jsou licencované a množí se in vitro. Takže cena jedné podnože je cca. 30Kč. Ne každý drobný školkař řešící existenční problémy si troufne s něčím takovým experimentovat, když zahrádkářům stačí ptačka. |
 |
Měruňka do jílovité půdy?, 4.3.2008 Já tu mám katalog firmy Okoplant Slup a zde meruňky na torinelu mají. Snad by šly využít i jiné ryngle.
Vítek |
 |
Měruňka do jílovité půdy?, 4.3.2008 Pardon, nechtěl jsem vás urazit. V internetových fórech platí pravidlo, že pokud je zde anonymní člověk, který se podepisuje přezdívkou (což je třeba zkomolenina jména) je zvykem mu tykat. Pokud se někdo podepisuje celým jménem jako pan Vysloužil,... celý příspěvek > |
 |
Třešeň Těchlovan, 4.3.2008 A omluvte prosím mé hrubky. Příště to po sobě přečtu dvakrát. |
 |
Třešeň Těchlovan, 4.3.2008 Samozřejmě colty byly vyšší. |
 |