|
Goldstar, 1.3.2017 Larisa - nová odroda. Pán Josef Buzrla z Nového Žižkova vyšľachtil niekoľko nových odrôd jabloní. Zaujímavá je krížením Larisa (foto 1). Goldstar poznáme, ale ďalší rodič Burgundy nie je veľmi známy (ďalšie fotky). Je to staršia odroda z USA, v... celý příspěvek > |
 |
Vysadba kontajnerove stromceka, 9.10.2016 Správne je B. Teda susedova verzia. IH |
 |
|
 |
Pocta Rubinole, 9.10.2016 Zdravím pán Polehla. Tá hrdzovitosť okolo stopkovej jamky je jednoznačne odrodový znak Rubinoly (už to tu bolo rozoberané). To ma netrápi, lebo s tým sa nedá nič robiť. Ak som písal že pred rokom boli Rubinoly krajšie, tak som to zasa nemyslel tak že... celý příspěvek > |
 |
Rubinstep - MM106 - po napadení mšicemi, 23.8.2016 Úloha pre Sherlocka Holmesa. To čo vidíme, je že listy sa najprv normálne vyvinuli (majú bežnú veľkosť a tvar) potom náhle (?) kompletne uschli. Čiže príčina musela byť pomerne náhla a pôsobila na celý stromček. Vošky môžeme vylúčiť, tie toto... celý příspěvek > |
 |
Halehaven, 9.8.2016 Máte krásne plody Halehavenu pán Petr.Myslím že je škoda že ovocné škôlky prestávajú s množením tejto krásnej a ako píšete aj veľmi chutnej odrody. Jano |
 |
Leskora, 9.8.2016 Tak to potom bude chutná odroda to Tsunami keď je zrovnateľná v chuti s Leskorou.Staršia Aurora má každý rok len pár plodov, zhruba 15-20.Tento rok nemala ani jeden plod. Chuťovo celkom dobrá na to že je ranná.Ako by ste Jirko zhodnotil chuť Tsunami... celý příspěvek > |
 |
Admirál, Sirius, Meteor, 20.6.2016 "Trpí tím všichni potomci Rubína". S touto paušalizáciou nesúhlasím, a určite nie som sám. Napr.taká Rubinola - nestretávam sa s tým, aby vyzerala ako jablká na Vašich fotkách. Navyše pochybujem, že by Ste pestovali všetky odrody ktoré sú potomkami... celý příspěvek > |
 |
Admirál, Sirius, Meteor, 20.6.2016 Nemusíte mať obavy, návod máte uvedený v príspevku z 18.6.2016 o 16,23 h. "Strupovitost eliminujete integrovanou ochranou" (doslovný citát). Eliminujete znamená eliminujete. Strupovitost predsa nie je žiadny strašák. IH |
 |
Sprašnost meruněk, 28.8.2015 Samosprašná a rezistentná na šarku je odroda KURESIA.Je to neskorá odroda.Má vynikajúcu sladkú chuť. |
 |
Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 28.8.2015 Ďakujem Vám pán Petr za odpoveď, ja som postrekoval pred kvetom, hneď po odkvitnutí a týždeň po odkvitnutí teda 3 krát.Minulý rok BAYCOR vynikajúco zabral, tento rok EFUZIN vobec.Na budúce použijem určite ten TALENT. Len nechápem prečo sa také... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Toptaste, 28.8.2015 Stále rozmýšľam nad tým či TOPTASTE nie je križenec DURANZIE s VALOROM. S DURANZIOU má dosť spoločného a to: sladkosť, trochu menšia odlučiteľnosť pecky od dužiny a vysokú odolnosť na šarku. |
 |
Krasava, 28.8.2015 Má dosť sploštelé plody tá neznáma broskyňa, podľa toho tvaru by som sa pokúsil hľadať. |
 |
Suncrest nebo Envoy, 28.8.2015 O koľko dní skor dozrieva HALEHAVEN pred SUNCRESTOM pán Petr?Myslim dozrievanie prvých plodov HALEHAVENU a prvých plodov SUNCRESTU. Ďakujem |
 |