|
Příspěvky uživatele - 3.244
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Sklo Helios - co to je?, 7.4.2016 Tchýně měla vloni foliovník nacpaný rajčaty - tedy rostlinami - bez plodů! Foliovník byl krytý nějakou kdovíjakou folií.
Není to jedno, přes co světlo prochází.
Známá dává do skleníku (skleněného) hlavně rajčata. Plodí jí sice o něco dřívě,... celý příspěvek > |  | Sklo Helios - co to je?, 7.4.2016 Cituji článek o mlýnu v Mohelně: "Od roku 1938 procházel
mlýn výraznou modernizací, byly postaveny nové hospodářské budovy a především mlýn získal svou dominantu – kupolovité solárium vybavené speciálním jenským sklem, které propouští... celý příspěvek > |  |
|  | Sklo Helios - co to je?, 7.4.2016 Od více lidí mám info, že některé (ne-li všechny) rostliny (typicky rajčata) rostou a plodí ve skleníku z určité stránky hůře. Možná právě toto souvisí s tím, že rostliny UV záření potřebují. Ultrafialové záření stimuluje u rostlin větvení stonku,... celý příspěvek > |  | Sklo Helios - co to je?, 7.4.2016 Pane xxx.xxx.199.251, "THE 80 BL ER HPR - Helios 80" je protisluneční folie, nikoliv skleníkové sklo. Došlo k záměně.
IR jsem tu řešit nechtěl, ale poměrně dlouhý rozsah frekvencí blízkých viditelnému spektru (jak správně píšete do cca 2.5 um)... celý příspěvek > |  | Sklo Helios - co to je?, 7.4.2016 Děkuji moc, to jsem chtěl slyšet. Asi proto se o něm nikde na internetu nepíše. |  | Sklo Helios - co to je?, 6.4.2016 Zde je porovnání UV propustnosti různých druhů skla, předpokládám, že PC je polykarbonát... Kam zařadit Helios - nevím.
|  | Sklo Helios - co to je?, 6.4.2016 Přátelé, dlouho hledám po internetu, co že to je vlastně za sklo - Helios. Nenašel jsem. Samozřejmě vím, jak vypadá a že je na skleníky.
Zajímá mě složení - jestli se nějak liší od nejpoužívanějšího okenního sodno-vápenatého skla. Má více SiO2?... celý příspěvek > |  | Fazole neplodí, 31.8.2015 Mám bohužel už podruhé stejnou zkušenost. Mám celou "zeď" z těchto fazolí - 12m délka, 4m výška, je to nádhera, ale ani lusk. Hnojím koňským hnojem, přidávám i zde chybějící vápník, síru, molybden, bor...
|  | Pulzní kruhový zavlažovač, 8.6.2015 Díky! |  | Pulzní kruhový zavlažovač, 3.6.2015 Nevíte někdo, jak opravit pulsní kruhový zavlažovač? Mám kovový řekl bych solidní impulzní rozprašovač Ms, DY1021, ale když jsem ho vytáhl na druhou sezonu, "pulsátor" je zatuhlý, pohnu s ním jen silou. Nevypadá to rozebiratelně.
Díky
|  |
|  | Kedlubny - gigant, 4.5.2015 Nejlepší jsou syrové. Je to nejchutnější zimní zelenina. |  | Motouz zahradní, 28.4.2015 Uvažoval jsem nad silnějším rybářským vlascem, ale ten prý zteří. Teď uvažuji nad pozinkovaným lankem, nevím jak dlouho vydrží, taky asi časem zreziví. Nerezové je drahé.
Kdysi jsem měl sisalový, ten skončil vždy v kompostu i s rostlinama, to... celý příspěvek > |  | Motouz zahradní, 28.4.2015 Aha, zde v Brně kde pracuji, znám výrobce. Jaké to má rozměry, co používáte (šířka pruhu a délka)? Na fazole potřebuji 4 m v kuse, celkem 200m. |  | Motouz zahradní, 28.4.2015 Na zahradě hodně používám provazy. Pnou se po nich fazole, rajčata, rajčatové spirály nahoře pospojuju pro zpevnění, mladé stromky rovnám a podobně. Momentálně mám obyčejný plastový, který za sezonu zteří a nedá se znovu použít, ale hodit s rostlinou... celý příspěvek > |  | Nehasené vápno na zelenine, 28.4.2015 Kéž by mi za větru takto můj soused povápnil zahradu |  |
 |
|
|
|