|
Příspěvky uživatele - 100.59
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Trachycarpus, 28.4.2017 Vypadá namrzlá. Mě bohužel letos zmrzla v květináči ve skleníku a minulé zimy taky přežila |  | Mráz, 26.4.2017 Nj, letošní "jaro" ukazuje, proč meruňky patří na Balkán a ne do Skandinávie. Docela by mě zajímalo, jestli vedlejší Ledana vypadá mnohem lépe, protože byla blíže ohni, nebo byla její větší odolnost dílem jiných okolnosté. Nevím, jak se na Bergeronu... celý příspěvek > |  |
|  | Šitt či nešit, aneb co napověděly meruňkové mrazy?, 25.4.2017  Znamená to tedy, že ti, co řežou minimálně, jsou v jisté výhodě co se týče přežití alespoň části úrody?
- Já možná budu letos rád, že jsem neměl srdce moc v květu ořezat famózně rozkvetlou Ledanu a nechával to na později. Průběžný odhad je, že... celý příspěvek > |  | Přesazení moruše - lze?, 24.4.2017  Ještě jsem našel ten rozdíl v pupenech (zdroj: kiwiforum). |  | Přesazení moruše - lze?, 24.4.2017 Děsivá bajka. Tomu stromu nic jiného nezbylo, ale kamarád mě upomenul na přísloví: Muži jsou jako skály a ženy jako moře - tak dlouho je omývají, až je rozemelou na písek... |  | Doba postřiku proti pilatce, 23.4.2017 Nakladou i po opadu okv. plátků? |  | Doba postřiku proti pilatce, 23.4.2017 Myslíte, že v tom mrazu lítaly pilatky? U nás 10 dní nevylezly teploty nad 10st a v pondělí bych řekl zmrzly. Na lepových deskách nic |  | Přesazení moruše - lze?, 23.4.2017  Hecnul jsem se a šel jsem to vyfotit, abychom nemluvili jeden o voze a druhý o koze.. Předpokládám, Pardubice na tom budou podobně. Pendula raší později, klasická alba dříve, kagyamae taky později. Tohle se dá přesazovat, problém je mohutný kořenový... celý příspěvek > |  | Přesazení moruše - lze?, 23.4.2017 s tou fotkou jste přifrčel z Bulharska, což?! U mě ve 220m se otevíraly pupeny a nyní zmrzly... |  | Šittův řez - 1. rok?, 23.4.2017 Pokud budete mít v červnu 40cm přírustky, proč ne, ale první rok po výsadbě bych to neočekával. Žaštípnu přiměřeně i terminál, pokud ho mám |  |
|  | Přesazení moruše - lze?, 23.4.2017 Jaký má průměr kmínku nad zemí? Ta Vaše "černá" moruše, která se jmenuje bílá (alba) je naroubována na semenáči a ty mají obrovské dlouhé kořeny. Moje je v zemi 2.rok a kmínek má k 8cm průměru!
Na druhou stranu je velmi odolná. Pokud seženete... celý příspěvek > |  | Mráz, 22.4.2017 mna prekvapilo ako dobre dlho vedeli predpovedat tieto mrazy.
- Dlouhodobá předpověď ČHMÚ tentokrát, bohužel, vyšla prakticky dokonale. Narozdíl od mého oblíbeného globálního norského yr.no, které mi dávalo celou dobu naději, že mrznout... celý příspěvek > |  | Mráz, 21.4.2017 Předběžný účet Ostrava: mráz mezi 23-06h, max asi - 2,6st. Oheň mezi stromy a kropení bez viditelného efektu. Meruňky plůdky začínají padat (tipuji namísto 100kg bude 1kg), Jabloně zatím poškozen Topaz znatelně, Jonagold vůbec, ostatní mírně. Hnědé... celý příspěvek > |  | Mráz, 21.4.2017 abych demonstroval neúčinek ohýnku - za půl hodiny po kropení narostly na meruňce u ohýnku stejné rampouchy, jako kdekoli jinde (-2,5st) |  | Mráz, 21.4.2017 Ostrava -2,6s. Z ohně zbylo pár uhlíků, tak jsem rozdělal nový plamének a pokropil stromy v dosahu hadice. Navíc se otočil vánek a teplo od ohně foukalo mimo stromy. Teď je to spíš o jabloních...
"Aspoň jsem to zkusil" |  |
 |
|
|
|