|
Příspěvky uživatele - 100.59
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zahojí moruše tuto ráno po roubování, 21.5.2017 zatřel bych, nic jiného Vám ani nezbývá. Co se očkování týká, mě se loni z asi 20 oček chytlo 1. Svádím to na špatnou vzájemnou afinitu různých moruší - roubuji albu na rubru i kagaymae, ale dost možná to bude mýma rukama. |  | Mráz, 13.5.2017 jo a na pomrazové ošetření jsem dal postřik kristalonem na list a teď zkouším Atonik |  |
|  | Mráz, 13.5.2017 Rozhodující faktor letos byla pokročilá růstová fáze při které mráz přišel. Cu funguje na bázi likvidace bakterií, coby kondenzačních jader-to může fungovat někde kolem hranice mrazu. Mě se zdá, že stromům neprospěl nárazový postřik vodou - kde jsem... celý příspěvek > |  | Odzimování fíkovníku, 7.5.2017  Takhle jsem opižlal poctivě zazimovaný fíkovník, na fotce to není patrné, ale raší. Možná jsem spěchal a vyrašil by trochu víš, ale to breba úrodu nepřinese a podzimní mi uzrála snad 2x a pouze první kusy, zbytek po podzimním navlhnutí... celý příspěvek > |  | Odzimování fíkovníku, 7.5.2017 mě začínají rašit v úrovni země, jen kousek, který byl zahrabaný pod půl metrem listí o něco výše, asi 25 cm od země. Na řezupoznáte, kde roní mízu - je už živé dřevo. Více mě mrzí fíkovník v kontejneru, který namrzl teď 21.4., takže asi nebudou... celý příspěvek > |  | Pozná někdo druh kaktusu? (dovezeno ze španělska), 6.5.2017 Tlustice Crassula ovata a Cylindroopuntia sp. |  | Mráz, 6.5.2017  Jaro letošní je teplotně výjimečné - doufejme i do budoucna. Nejen mráz, ale i nízké teploty stresují rostliny. Není to jen o meruňkách, jabloňové květy vypadají hodně zmrzle, začaly hromadně opadávat zmrzlé švestkové květy, na třešních se nic... celý příspěvek > |  | Kaktusy, 5.5.2017 No jo, budete mít pravdu - má trochu tragický vzhled, že mě to ani nenapadlo |  | Kaktusy, 4.5.2017 Echinocereus baileyi var. albispinus
Gymnocalycium mihanovicii
Gymnoc. snad gibosum
Setiechinopsis mirabilis
uf... Ortegocactus? Spíše ne
Ferocactus
na foru klubu kaktusaru Plzen Vam to doplní přesně |  | Mráz, 2.5.2017 To je zvláštní - u mne Brgeron je zcela KO, jestli bude mít nějaký plod nevěřím a Ledana má cca 5-10 procent květů! Obdobná situace byla už v minulosti. Jsou od sebe 5m. |  |
|  | Odrůdy pro n.v. kolem 500m nad mořem, 2.5.2017 I pro mne je jablko králem ovoce, které jiné plody z vlastní produkce můžete jíst čerstvé 10 měsíců v roce (začátek července-konec května)?! Pokud rodiče kategoricky trvají na meruňkách, řešilo by to přestěhování na jih (ještěže netrvají třeba na... celý příspěvek > |  | Mráz, 1.5.2017  U nás přišel mráz do počátku květu, zhnědla část okvětních plátků, ale i některé listy a růžová poupata. Nyní rozkvétá zbytek poupat, ale jen ta nejmladší mají žluté prašníky - drtivá většina vypadá takto - fota |  | Mráz, 1.5.2017 Jabloňové květy mají zmrzlé tyčinky a pestíky. Květy - poupata se rozvíjejí normálně, ale jejich výbavička je hnědá. Máte s tím někdo zkušenosti z minulých let? Skoro to vypadá, že nakonec nebudou ani jablka... |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 30.4.2017 Jak vypadá AMS SET na strupovitost při tom studeném počasí? Stříkat či počkat? Kontaktní? Znovu Syllit? Na systemické je u nás docela zima (9st). Naposled jsem stříkal, než dorazila doba ledová (jak prohlásil synek)... |  | Mráz, 30.4.2017 Taky se mi zdá, že kde jsem pouze kropil, rostlinám se přitížilo. Jediný silněji omrzlý černý rybíz byl pod kropeným stromem. Procházím zahradu a vypouštím nepublikovatelné výrazy. Že na Bergeronu nebude jediný plod jsem se dávno smířil, ale teď... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|