|
Příspěvky uživatele - 68.74
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rubinola, 14.5.2015 U odrůd plodících na dlouhém dřevě, na začátku června letorosty neřežu, ale jen zahoužvím. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 12.5.2015 Myslím si, že na jabloni i meruňce je monilie. Buď laxa, nebo fructigena. Mám dojem, že na větévce jablůňky jsou vidět i léze. Ale z takovéhoto obrázku se to dobře nepozná.
Doporučuji oběma tazatelkám obrátit se na pracoviště Státní... celý příspěvek > |  |
|  | Jaký škůdce na třešni?, 11.5.2015 Houba Monilia laxa. |  | Špičák Grace Star Gisela 5, 11.5.2015 Ano, to beru, p. host 25.2. Myslel jste to dobře a špatně napsal.
Teď doporučuji tazatelce, aby urychleně realizovala doporučení zahradnického guru. Ponechat 6 vyrašených výhonů a všechno ostatní pryč.
Přesně to samé už jsem také udělal, ale už... celý příspěvek > |  | Jak pohnojit staré stromy trávníku?, 10.5.2015 Ten nápad pana Polehly je velice dobrý. Když si vzpomenu, jak jsem pracně a tedy i hloupě kdysi na své zahradě, ale nyní i u příbuzných, mlátil paličkou do kusu trubky, abych nadělal v trávě pod stromy díry pro hnojivo. A pak zase tu trubku pracně... celý příspěvek > |  | Špičák Grace Star Gisela 5, 10.5.2015 Paní,
předpokládám, že jste si třešínku na podnoži Gisela 5 koupila proto, abyste docílila nízkého tvaru stromu. To znamená výška koruny okolo 3m a šířka do 2,5m ve tvaru vřetenovitého zákrsku, či štíhlého vřetene.
V tom případě je hloupost... celý příspěvek > |  | Poraďte odrůdu jabloně, 7.5.2015 Možností je mnoho.
Za sebe bych doporučil třeba Rozelu. Sklízí se po Václavu, konzumovat se dá už za 14 dní, vydrží do ledna. Nejlepší chuť však má, pokud se sní do Mikuláše.
|  | Odrůda jabloně do vyšších poloh, 7.5.2015 Paní Evo,
když jste z Krkonoš, stavte se v Subtropickém zahradnictví Kruh u Jilemnice, tam vám poradí, případně i prodají. Mají zde bohaté zkušenosti několika desetiletí a jsou seriózní. Toho názvu Subtropické se nelekejte.
Je tam také... celý příspěvek > |  | Višně na marmelády, 7.5.2015 Také doporučuji Morelu, je to vděčná odrůda.
Morellenfeuer jsem nikdy nepěstoval, ale reference na ni jsem slyšel od ovocnářů velice příznivé. |  | Jabloň Topaz umřela?, 7.5.2015 Díky za informaci.
Konečně znám příčinu. Všechno odpovídá mým dosavadním zkušenostem s Topazy. A jsem rád, že jsem zdravým roubem Topazu přerouboval zdravou Primadelu přivezenou z Holovous.
Nejdříve jsem totiž chtěl koupit stromek opět ve... celý příspěvek > |  |
|  | Kadeřavost už nyní, 7.5.2015 Dříve se často říkalo stříkat proti kadeřavosti broskvoní na začátku rašení. Tak nikoli. Novými poznatky už je zjištěno, že to je právě pozdě, že v tuto dobu, kdy už začíná strom rašit, může být dávno zinfikovaný, takže to ošetření prakticky nemá... celý příspěvek > |  | Voska broskynova maj 2015, 6.5.2015 No, já jsem si zrovna dnes pochvaloval, že se dosud mšice na zahradě neobjevily. Loni, touto dobou, byly na rybízu, třešni i na některých jabloních. |  | Jabloň Topaz umřela?, 6.5.2015 Květopas nedokáže stromek zničit. Jeho housenky pouze způsobují, že se květ nerozvine, zůstane zalepené poupě. A tazatelka píše, že stromek kvete.
I můj poslední uhynulý Topaz odešel způsobem , který popisuje p. Jiřina. Já jsem se po příčině u... celý příspěvek > |  | Jabloň Topaz umřela?, 6.5.2015 U odrůdy Topaz se to občas stane. Mně se to však za posledních asi 16 let stalo třikrát. Vždy za vegetace, poprve po 3 letech, další vysazený odešel také za 3 roky, poslední 8 letý odešel uprostřed léta. Byly na různých typech podnoží.
Údajně... celý příspěvek > |  | Co je to za nemoc svestky?, 5.5.2015 Monilie tam je. Ta čirá tekutina, to zanechávají housenky obaleče švestkového. Takže slušná kombinace škodlivých činitelů. |  |
 |
|
|
|