|
Rajčata 2017, 30.6.2017 O trochu menší jako Bejbino, říkává se tomu koktejlové rajče. Přesně to je Charmant F1. Já jsem ho u sebe ještě nejedl, ale v Lednici na Polním dnu mně náramně chutnalo. Zrovna ta rajčata s výraznou chutí a přitom sladká mně nejvíc chutnají. Proto... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata 2017, 30.6.2017 Jistě se pokusím porovnat chuť všech těchto rajčat a také o tom něco napsat. Problémem pro mne bude, sehnat někoho dalšího, kdo by se mnou takovou degustaci realizoval. Při více lidech by byly výsledky zajímavější. Před lety jsem jednu takovou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vylamování zálistků, 29.6.2017 V Evropě je na rozdíl od ostatních krajin zvykem i v zahradách vyštipovat všechny zálistky a pěstovat tyčková rajčata na jeden výhon. Jak už název říká, zálistek je podružný výhon, který vyrůstá mezi hlavním stonkem a listem. Vyštipováním všech... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata 2017, 29.6.2017  jak mně rostou a jak mně chutnají. Nějak se mně zastesklo po těch českých hybridních rajčatech a tak jsem pro ně letos vymezil jeden celý záhon – 22 rostlin. V úterý jsem si udělal takový paravan, aby se mně tato rajčata dobře fotila (celé rostliny)... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň 2017, 28.6.2017  Rajčata pro pařeniště jsem vyséval 21.prosince. Sazenice pěstuji za severním oknem v relativně chladném prostředí a tak rostou velmi pomalu. Vysazoval jsem je do pařeniště 21.3.2017 byly průměrně velké (viz.obr.), nepamatuji si jestli už tam nějaký... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň 2017, 28.6.2017  Taky mne hrozně štve to čekání na připojení ve vlákně Rajčata 2017. Měřil jsem to a trvá to něco okolo minuty.
Pochopitelně venku je už něco sklizeno (jahody, hrášek), normálně pěstovaná rajčata z výsevů začátem března jsou ještě zelená a tak... celý příspěvek > |
 |
Hnědé skvrny na rajčatech, 27.6.2017 Také řeším tento problém preventivním postřikem Wuxalem Kalcium asi tak jednou za čtrnáct dní. Nestříkám všechna rajčata, ale jen odrůdy s velkými rajčaty (velikost nad 200 g), které jsou na nedostatek vápníku dodávaného z kořenového systému zvlášť... celý příspěvek > |
 |
Plody cukiny, 26.6.2017  To je vpořádku. Já preferuji Ambassador F1, protože při přerůstání zůstává tato cuketa relativně štíhlá, což je patrno na té fotce, co jsem nějakým způsobem zapomněl včera přidat.
... celý příspěvek > |
 |
Kadeřavost výhonů rajčat, nikdo si neví rady, 26.6.2017 Universální substrát Agro jsem používal několik let na výsevy, ne čistý, ale míchal jsem ho se zeminou ze své zahrady. Nikdy jsem žádný problém neměl, až loni. Je zajímavé, že ten původní substrát tam neměl žádné přídavky hnojiva a na pytli nebylo... celý příspěvek > |
 |
Papriky pro 2017, 25.6.2017 Pěkná fotka, pěkné papriky. Já je mám zatím zelené a velké jenom jako palec.
Vladimír |
 |
|
 |
Kadeřavost výhonů rajčat, nikdo si neví rady, 25.6.2017 Všechno je možné, ale já jsem měl loni papriky skvělé.
Vladimír |
 |
Kadeřavost výhonů rajčat, nikdo si neví rady, 25.6.2017 Já jsem použil loni tento substrát pro předpěstování sazenic rajčat. Sazenice byly ještě v pořádku ale po vysazení jedna rostlina po druhé hynuly. Začátkem září už jsem neměl skoro žádná rajčata. Přitom s paprikami pěstovnými stejným způsobem nebyl... celý příspěvek > |
 |
Rajčata spodní listy, 25.6.2017 Na výstavách a přehlídkách se většinou na rostlinách nechají rajčata dozrálá i přezrálá, a aby byly dobře vidět tak se spodní patra odlistí.
Vladimír |
 |
Plody cukiny, 25.6.2017 Po týdnu jsem se dostal na zahradu a byl jsem překvapený, kolik tam bylo cuket. Mám dvě odrůdy, Gambit F1 je ta vpředu tmavší a silnější. Podle mne je daleko lepší ta druhá Ambassador F1, kterou budu do budoucna pěstovat. Je také označena jako... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 25.6.2017 Já si myslím, že vystříkat 2 litry postřiku Acrobat na 60 rostlin rajčat je příliš mnoho. Mně stačí 1 litr na víc jak sto rajčat. V návodu je 3- 6 litrů na 100 m2. Dělám to tak, že si spočtu plochu na které mám rajčata, z toho určím kolik... celý příspěvek > |
 |