|
Příspěvky uživatele - 104.15
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Leskora, 3.7.2016 20 rokov povazujem za dostatocne dlhe testovacie obdobie. |  | Leskora, 3.7.2016 Nesuhlasim. Vo vhodnych podmienkach (tepla sucha poloha, vysokokmen, odolnejsia odroda) to ide aj bez chemie - vlastna skusenost. |  |
|  | Pink Lady, 8.5.2016 Ja prave riesim ten opacny problem - jablko do vylozene teplej a suchsej polohy. Myslim tym sucho vo forme nizkej vzdusnej vlhkosti, nie podnej, tu si regulujem. Tym padom tu nie je az takou nutnostou pestovat rezistentne odrody voci chrastavitosti,... celý příspěvek > |  | Jarne mraziky 2016, 7.5.2016 dedina pri Trnave 145 m.n.m, nizina pod kopcom. Dufal som, ze broskyne preziju, ale po 2 tyzdnoch od mrazov je uz jasne, ze nic nebude, zacinaju opadavat. Ukazuje sa ako vyhoda pestovat ich ako vysoke vretena - susedovi zostali aspon nejake na vrchu... celý příspěvek > |  | Jarne mraziky 2016, 29.4.2016 Na vikend som sa aj ja dostal do zahrady (dedina pri Trnave, rovina). Vinic na juznej stene garaze bez poskodenia, na zapadnej stene rozne stupne poskodenia asi do vysky 1,5m, vyssie puciky su OK. Ale ten vinic na zapade je dalej od steny, takze ten... celý příspěvek > |  | Zákaz používania Roundupu, 24.4.2016 tiez plne suhlasim. Len dufam, ze to zakazu kompletne, aj (a najma) velkym agrofirmam. |  | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 25.3.2016 Z pohladu vcelara - ovocinara: Samozrejme existuju vzdy blbuvzdorne riesenia, ale mnohokrat so znacnymi vedlajsimi nasledkami. Som rad, ze niektori maju aspon tolko citu, ze si ten postrek naplanuju az navecer, ked uz vcely nielietaju, cim sa zamedzi... celý příspěvek > |  | Marhuľa na podpníku St. Julien, 13.3.2016 Ake mate skusenosti so vzrastom marhul na St. Julien? Rozmyslam nad Tsunami a Spring Blush (vraj stredne silny vrzast), ktore maju momentalne v ponuke v Plantexe, no mam na ne miesto len medzi slivkou a marhulou na myrobalane, ktore su od seba 9,5m.... celý příspěvek > |  | Odrůda Admiral, 5.3.2016 Dakujem za odpoved. Bohuzial pri Trnave nie je len kvalitna cernozem. Aj ked je pravda, ze sa nenachadza viac ako 100m od mojej zahrady. Moja zahrada je ale pokryta luznou podou oglejenou, je to okraj vazskej nivy, kde sa sedimentovali najjemnejsie... celý příspěvek > |  | Paralelne cerpadlo pre kvapkovu zavlahu, 13.2.2016 Ak to mate na taku mini plochu, tak by stacila aj zavlaha stylu: sud/IBC 1 m nad zemou s vypustou, z ktorej by sa napajala kvapkova zavlaha. Do suda si zvediete dazdovu vodu a mate. Sud ale musi byt zatieneny, inak sa tvoria riasy a zapchavaju vytoky... celý příspěvek > |  |
|  | Paralelne cerpadlo pre kvapkovu zavlahu, 6.2.2016 Cerpadlo zasobuje 40 arov, ale z toho ja mam len 15 arov a ztoho je vacsina stromy a travnik - tam staci zapojit tie 4 rozprasovace ako som spominal je to v rovnovahe s tym silnym cerpadlom. Tam skutocne nie je problem - ten travnik nie je... celý příspěvek > |  | Paralelne cerpadlo pre kvapkovu zavlahu, 6.2.2016 Ta druha tlakova nadoba by mohla byt riesenim, ale 500l stoji cez 400 euro, kym slabe cerpadlo tak okolo 100 euro. Navyse ta nadoba zaberie dost miesta. |  | Paralelne cerpadlo pre kvapkovu zavlahu, 6.2.2016 Chcel by som sa spytat - v com je principialny problem pri tom paralelnom zapojeni? Som si to predstavoval tak - ak by aj nebolo automaticke prepinanie medzi vetvami, t.j. ze by som tam mal manualny ventil pred a za kazdym cerpadlom (alebo by mozno... celý příspěvek > |  | Paralelne cerpadlo pre kvapkovu zavlahu, 5.2.2016 Prosim o radu pri rieseni problemu so zdrojom vody pre kvapkovu zavlahu. Mame cerpadlo, ktore je dimenzovane na dodavanie velkeho mnozstva vody +-100l/min. K cerpadlu je pripojena aj tlakova nadoba a tlakovy spinac a cely zahradny rozvod. Uz... celý příspěvek > |  | Jak na mšice a obaleče, 31.1.2016 Uz asi 3 rok nepozivam v zahrade tvrdu chemiu, to co pisem su osobne skusenosti, no to obdobie je predsalen relativne kratke, tak to berte s rezervou.
Vosky na malinach som nikdy nemal, neviem poradit. Na jabloniach aplikujem Neem-Azal hned po... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|