|
Příspěvky uživatele - 70.110
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Pěstování Festuca glauca, 24.9.2009 Dobrý den, chtěla bych se informovat jak pěstovat modrou trávu (Festuca glauca)? V současné době se jí snažím vypěstovat ze semínek, začínají růst "fousky" trávy a nevím kdy a do jakého substratu jí dále přesadit, jak často zalévat a jak... celý příspěvek > |  | Pěstování Myrty krepové, 23.9.2009 Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak a v čem je dobré pěstovat Myrtu krepovou (Lagerstroemia indica)? Myrtu mám ze semínek, pomalu začíná růst, ale nevím do čeho jí následně přesadit, a při jaké velikosti a jak často jí zalívat a zda je nutné jí... celý příspěvek > |  |
|  | Jak pěstovat Solanum jasminoides, 21.8.2009 Jestli nebyla chyba už v sazenici.Já kupovala lilky hodně košaté a takové vytáhlé.O několik dní později jsem viděla v jednom velkém zahradnictví také sazenice lilku, nemohu říci, že by byly špatné, ale byly takové malé, sice také rozvětvené, ale... celý příspěvek > |  | Reznou nám borovice, čim to je?, 23.12.2008 Také nám v zahradě uschly borovice, ale směrem od severu. Začalo to u kmene. Byl se na to podívat strýc a potvrdil, stejně jako profesor Bernasovský osobně, že se jedná o Mycobacterium Schmidtii, nakažlivou chorobou-houbou, která se k nám rozšířila... celý příspěvek > |  | Rezavý smrček, 28.8.2008 Vážený pan guru,
trúfam si reagovať na Vaše smelé slová. Je vidno, že o mykoparazitózach privel´a neviete, lebo Mycobacterium schmidtii je skutočne novo popísaná mikromycéta, ktorá vo svojom generačnom cykle napadá smreky, ale aj iné... celý příspěvek > |  | Rezavý smrček, 28.8.2008 S panem Františkem musím souhlasit, prý ta houba žije v půdě a šíří se i kořeny do okolí. Je pozorovatelná jen mikroskopem, kořeny jsou jen našedlé- a dřevo zčerná právě jako u mých zrezivělých smrčků a thujek. L. |  | Rezavý smrček, 28.8.2008 Ale kořenové valy s hlínou měly velké, asi 0,5 v průměru a byly asi jen půlmetrové na výšku, také jsem je denně zalévala kapkovou závlahou, takže uschnout prostě nemohly... a také první 2 měsíce byly krásně zelené. Libuše |  | Rezavý smrček, 28.8.2008 Strýc je lesní inženýr a doporučil buďto spálit nebo postřik nehašeným vápnem. Díky a zdraví Libuše |  | Rezavý smrček, 28.8.2008 Dobrý den,
minulé léto jsem vysadila také 5 malých smrků, přivezl mi je manžel z Vysokých Tater přímo ze Štrbského plesa. Již po několika týdnech také začaly rezivět, ale spíše od jihu. Byl u nás strýc z Vysočiny a tvrdil, že je to nová... celý příspěvek > |  | Orchidee, 18.5.2008 Ja jsem nekteré orchidee hned po přinesení z obchodu přesadila do květináče z pálené hlíny a to do subtrátu, který se prodává na orchidee.A právě těmto se daří, opakovaně mi zakvetli. Jde o Phalaenopsis a dendrobium. U Phalaenopsis odkvetlý stvol... celý příspěvek > |  |
|  | Phalenopsis, 12.2.2008 Dobrý den,
moje teta pěstuje phalenopsis následovně: v průhledném květináči má trochu kamínků a trochu zeminy na orchideje, jednou za 14 dní (!) je proleje hnojivovou zálivkou, nechá pořádně nasáknout, a to je celé! Tento recept (i ty phalenky) má... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|