|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Mantet, 6.8.2023 Sláva Mantetu. Dnes jsem snědl poslední plod a divím se, že Mantetu nikdo další neaplauduje. Mám jednak roub na Julii a taky se po letech ukazuje, že z většiny již přeroubovaný Mantet původně z Železných hor byl opravdu Mantet, což jsem dlouhá léta... celý příspěvek > |  | Polinka, 6.8.2023 O pravost obou lepotic nemám obavy, pecka při focení často vypadne, a je možné, že jsem ji tam dal obráceně. |  |
|  | Polinka, 5.8.2023  Plody Polinky jsou dost podobné rodičovské Čačanské lepotici, ale uvnitř připomínají Dabrovickou. Tento plod zralý ještě nebyl. |  | Meruňka Ceglédi Oriás, 5.8.2023  Nevím, co si mám o této "ceglédiovské" odrůdě myslet. Kupoval jsem ji jako Ceglédi Óriás, ale dozrává v období VP, chutná podobně a obě poloviny plodu vyzrávají také tak nestejnoměrně jako u VP. |  | Bergarouge, 5.8.2023  Na "Bergarůže" zatím štěstí moc nemám. Jednak stromek z Vykáně, kde je zahradnictví už dávno zrušené, jak mi psal pán z Českého Brodu, na GF-677 neroste, a pravděpodobně se ukazuje, že broskvomandloň nemusí být pro meruňku ideální podnož, ale hlavně... celý příspěvek > |  | Oullinská renglóda, 5.8.2023  Oullinská ryngle. Byla tady včera, je tady dnes a bude i zítra. |  | Harlayne, 5.8.2023  Já mám prakticky po meruňkách a žádná škoda to není, protože zraje jiné ovoce. Tak za měsíc bych si zase nějaké meruňky dal. Harlyane - jeden plod, Ula nějaké navíc, velikost a chuť letos podobná. |  | Fortune, 5.8.2023  Další známí pěstitelé Fortune jsou panové Biegler a Vysloužil. Jelikož pana Vysloužila "knokautoval" ve vlákně Borůvky chřadnou jakýsi "dobrák" a to i přes marnou snahu pana PP o jeho obranu, tak zbývá už jen pan Biegler, který se ovšem odmlčel.... celý příspěvek > |  | Falešný Dapple Dandy, 5.8.2023  V minulém příspěvku jsem vyfotil tuto odrůdu s Černým Barchátem a nyní pro porovnání s švestkomeruňkou beze jména a Fortune. Odrůda Fortune ještě nejde od pecky, ale v chuti jsou si všechny tři odrůdy dost podobné. Plod Dapple Dandy č.2 vypadá... celý příspěvek > |  | Bergeron je nejlepší, 5.8.2023  Moc pěkné. Nedokázal by jste poradit na Pelhřimovsku panu PP, jak vypěstovat meruňky? Ale o 100 metrů výš. Taky je možné, že Bergeron je odolnější než Leskora, kterou tam měl. Že vám Bergeron zraje ve stejné době, jako tady u mě, je zřejmě důsledek... celý příspěvek > |  |
|  | Redhaven, 5.8.2023  Pěkné, pane. Relianci jsem taky koupil, tak snad bude pravá. Plody má dva. Jeden začíná vybarvovat. Květ miskovitý. |  | Černošická švestka, 4.8.2023  Plod Černošické švestky jsem možná mohl nechat na roubu déle. Chuť navinule sladká, stejně jako u Ersingenské. Pokud pominu Eliášovu, tak nejaromatičtější letošní švestka je prozatím KATINKA. |  | Ersingenská, 4.8.2023  Co chtěli touto odrůdou sdělit pánové Sus a Blažek v pomologickém atlase? Ví to někdo? Pravda je ta, jak se uvádí, že plody se musí utrhnout včas, stejně jako například u Čačanské rané. Velikostně skoro jako Čačanská raná, jen o něco málo menší. Na... celý příspěvek > |  | Royal Glory a spol, 4.8.2023  Škoda, že prakticky všechno zničila protivná moniliová hniloba, protože když se plod utrhne včas, ne až po změknutí, není vůbec špatný. |  | Caldesi 2000, 4.8.2023  Tento poslední plod Super Queenu má snad konečně tu pravou chuť této odrůdy. Již při dostatečné sladkosti je chuť celkově ostřejší, říznější než u Snow Queenu. Tím neříkám, že je jedna odrůda lepší než druhá, jen to, že se dají od sebe odlišit. |  |
 |
|
|
|