Příspěvky uživatele - 183.190

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Tráva s Bofixem na kompost?, 17.4.2017
S těmi cibulovinami pozor - lilie mi poškodil takovýto jedovatý kompost.
Ačokča, 11.4.2017
Já je seji současně s okurkami, i tak jich naroste, že nevíme co s nimi. Navíc vyrostou až do 5 metrů.
Dýně Muškátová, 11.4.2017
Na mě je moc velká a do naších podmínek má příliš dlouhou vegetační dobu - semínka mám, ale požívám je jen jako zdroj pylu pro křížení. Pěstuji raději muškátové dýně přibližně velikosti Hokaida, popř "hranaté" pro jejiich podíl dužniny v poměru k... celý příspěvek >
Rajčata 2017, 26.12.2016
Ona se tak používá. Z mnoha kříženců se vybírají nejlepší rostliny po několik generací. Nevyrovnanost potomstva se odstraní opakovaným výběrem. Ale je to běh na dlouhou trať a potřebujete mnoho jedinců na výběr a ty vzájemně izolovat, aby se dále... celý příspěvek >
Dýně a spol. - hodnocení 2016, 23.11.2016
S největší pravděpodobností je to Muškát z Provence hodí se pod maso, do rizota a i kompot se z ní dá udělat - akorát pozor na délku vaření ať se nerozvaří. Taky jsme ji sušili jako kandovanou.
Musí dýni hokkaido opylovat včela?, 9.10.2016
Nemusí, můžete to dělatt ručně a nebo počkat na čmeláky.
Bataty, 9.10.2016
Jestli byla hlíza z Lidlu a ty Vaše jsou oranžové vevnitř tak by to mohla být odrůda Beauregard - jedna z nejlepších a nejčastějii pěstovaných. Lidl je vozí z USA.
Seti kořenove zeleniny v září, 26.9.2016
To ano, ale pokud ji vyseje v září, tak ještě stihne začít růst a v zimě pak projde fází klidu a začne kvést.
Chilli, 26.9.2016
Těžko říct - asi "přiměřeně", ale pokud si dáte do Google "habanero red" a překliknete na obrázky, jsou tam i obrázky těchto papriček v květináčích. A nebo je prostě zasadíte, a když jin bude květináč malý, tak je přesadíte
Je dýně hokkaido samoplodná? Myslím bez opylení včely, 26.9.2016
Není, ale můžete ji opylovat ručně. Dokonce i pylem ze stejné rostliny.
Krizitelnost cukety s jinym druhem tykve, 26.9.2016
C. pepo vytváří i šlahouny i keříčky - při křížení se vrací spíše k plazivé formě, ale šlahouny nemusí být tak dlouhé. Včely jsou tzv. florokonstantní, to znamená, že když se rozhodnou navštěvovat jeden druh květů, navštěvují ho tak dlouho dokud to... celý příspěvek >
Krizitelnost cukety s jinym druhem tykve, 26.9.2016
Včely dokáží přenést pyl tykví (a nejen nich) na vzdálenost mnoha set metrů. Jistotu máte jedině pokud si ty květy opylujete sám.
Krizitelnost cukety s jinym druhem tykve, 26.9.2016
Melonette je sice oranžová, ale patří ke druhu C. pepo stejně jako cuketa, takže se s ní kříží. (Tableau des variétés de courges). Pokud se týká použití semem z hokkaid ani po více generacích se mi jejich úroda nesnížila.
Jak na vlastní semínka, 6.9.2016
Hokaida se s cuketami nekříží. Z rajčat vyberu semínka a dám je na nějaký papír naskládaná do řádků uschnout, na jaře ustřihnu kousek papíru i řádkem semen a zasadím je i s papírem.
Pěstování kukuřice cukrové, 22.8.2016
Vždycky se sklízejí v mléčné zralosti - tedy pokud to nemáte "na semeno".  Ty klasy jsou asi 15 až 20cm dlouhé, vyrůstají hned od země, ta rostlina je poměrně nízká.
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika