|
Slabé rhododendrony, 13.8.2008 Osobně si myslím že se to s množstvím rašeliny přehání. Já je sázím do jam, kde jen ručně promíchám původní jílovitou půdu s tou rašelinou, přitom na jednu jámu dám max. půl pytle rašeliny, a i to se mi zdá hodně. Důležitý bude spíš mulč a zálivka v... celý příspěvek > |
 |
List orchidei - choroba?, 13.8.2008 Vypadá to jako reakce na ohnutí, lehké skoro-nalomení, nebo přiskřípnutí:-) Asi s tím při přepravě zachází jako s tuctovým zbožím. |
 |
|
 |
vinná réva, 12.8.2008 Jgeneral: A ten se dá sehnat běžně? Nevíš kolik má průměr? Líbilo se mi že je to taková struna a ne těžký tlustý drát, já toho moc potřebovat nebudu:-) jen dva asi 20timetrové řádky.
Karel. |
 |
Pěstování vinné révy ve vyše položených oblastech, 11.8.2008 Mám také u Vsetína mladou, malou výsadbičku(550m.n.m.). Z řízků mám: Krystal(opravdu favorit), Prim, Svetočnyj, Chupku bílou, chrupku červenou, Hibiji, Frankovku(pokus, asi neuzraje), nově Golubok,. Svetočnyj a krystal zrají celkem brzo perenospora... celý příspěvek > |
 |
vinná réva, 11.8.2008 Zdravím. Měl bych dotaz. Na nových výsadbách révy v Itálii jsme viděli takový celkem tenký drát, byl jakoby lesklý a šel dobře napínat. Tento drát jsem viděl i ve vinici v Praze troji, netušíte co je to za druh? Takový bych docela bral...
Karlos. |
 |
Odkopky Durancie, 11.8.2008 Dal jsem pokusně na dvě durancie očka red havenu, no to jsem zvědavý jestli se něco ujme. U durancií už delší dobu pozoruji, že brzo ztrácí mízu. proti myrobalánu teda určitě. Už tento víkend šla kúra od dřeva dost blbě, za dva týdny už ji... celý příspěvek > |
 |
pěstování lilií, 11.8.2008 Tak podle mých zkušeností žádná lilie nevydrží na jednom stanovišti moc dlouho. V literatuře se uvádí přesadit za tři roky. Sám jsem královskou lilii měl a mám a po těch třech letech byla stále v pohodě, pak ale narostl ten ocásek, jako Vám. lilie... celý příspěvek > |
 |
Durman - uvadání listů, 5.8.2008 no vypadá to opravdu na popálení sluníčkem. Dokonale prohlédněte list zespodu i horní stranu, jestli tam nejsou nějaké mini-breberky.
Karlos. |
 |
Jak se vám líbí mé broskvičky?, 31.7.2008 Kéž by i příští rok bylo počasí na jaře milosrdné k nám okrajovým pěstitelům, protože je to opravdu hlavně o tom případném nevymrznutí květů. Pro mě je broskvoň s meruňkou jednoznačně symbolem jakési exotiky v ČR.
Myslim že na obrázku redhaven není,... celý příspěvek > |
 |
lilie královská, 31.7.2008 Regale(klasika, velmi světlomilná lilie z Číny s hustým olistěním, listy tenké, snáší vápno, extremně vonící, až nesnesitelně
http://i18.photobucket.com/albums/b149/dctropics/June%202006/Lilium_regale-1.jpg
Candidum (přezimující růžice) lilie... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Campanula zvonek nevěsta, 30.7.2008 hmmmm:-)
Karlos |
 |
Campanula zvonek nevěsta, 29.7.2008 Možná máte nějaký květuschopný klon :-)
Karlos. |
 |
Campanula zvonek nevěsta, 29.7.2008 Tak to je super: podle listů je to P. caerulea a ta jen tak každému nekvete, takže pěkně:-) Když tak vyfotit!
Karlos. |
 |
Campanula zvonek nevěsta, 29.7.2008 A co ta mučenka, taky vám kvete?
Karlos. |
 |
Jaký jehličnan je na fotografii?, 29.7.2008 Tak že by přece jen cypřišek?:-) |
 |