|
Co je to za květinu, 29.10.2008 Tohle už tu tušim bylo. Jde o Pilea peperomioides.
Karlos. |
 |
Štírovník, 22.10.2008 Však taky na netu je dost fotek jak to má vypadat:-) V pozdním létě jim prospívají rozdíly teplot to pak mohou kvést více. Dneska kolegyně poznamenala že jej má slušně nakvetlý...
Karlos. |
 |
|
 |
Štírovník, 22.10.2008 Romila: Měli je ve sklenících VŠ zemědělské, zahradnické fakulty v Lednici na Moravě, oba druhy: berthelotii i maculatus, fotky mám doma tak třeba bych je sem mohl dát... ale až o víkendu.
Jistě, v létě štírovníky mohou kvést, mohou být i... celý příspěvek > |
 |
Štírovník, 21.10.2008 Pravda je taková že letní kvetení lotusů nebude nikdy to pravé, bohužel. Pravá krása květů v hojném počtu se vám ukáže až po přezimování, po prodělání chladné periody na jaře. Metrové převisy ve skleníku pěstovaných lotusů v květu jsou prostě... celý příspěvek > |
 |
co je to za květinu?, 20.10.2008 Mno to je mi záhada. Listovím to opravdu připomíná Hoyu, nicméně ty úponky s příchytnými terčíky snad voskovku vylučují, a když ne tyto, tak voskovka. H. carnosa obvykle nese na nodu pouze dva listy. Tato rostlina má 3. A vůbec, znáte... celý příspěvek > |
 |
Neznámá rostlina, 14.10.2008 Hoste. Plectranthusy opravdu nejsou jen bílo panašované, stačí se podívat na google.
Karlos |
 |
Hruška - konference, 13.10.2008 S tou konferencí mám trochu problem. V Hypernově mají včil konferenci, naprosto lahodné měkké, jemné, šťavnaté hrušky. Většina konferencí co jsem chutnal v ČR ze zahrad ale za moc nestála. Některé byly skoro uplně bez chuti, asi by se to... celý příspěvek > |
 |
Borovice, 13.10.2008 Lze, přečtěte si toto. Je to věnováno bonsajím, ale platí to i pro velké bonsaje a strommy do jap. zahrad. Jde prostě jen o zalamování svíček... |
 |
Přezimování sazenic smrčků v květináčích, 13.10.2008 Přesně tak, smrky jsou v klidu, jen nesmí vyschnout. Můžeš je klidně zarýt, nebo je dát někam kde bude sníh, pod sněhem jsou uplně v pohodě |
 |
Neznámá rostlina, 13.10.2008 Berta. Nejspíš jo.
http://toptropicals.com/ |
 |
|
 |
Korejská jedle, 2.10.2008 Sisky jedle byste nemel trhat vubec - pak je mozne, ze semena nejsou jeste zrala a nevyklici vam vubec nic. Ale kdyz trhat, tak az v te dobe, kdy se sama rozpada a uvolnuje semena - ale jinak mi prijde mnozeni ze semen v domacich podminkach zbytecne... celý příspěvek > |
 |
pěstování phaleanopsis, 1.10.2008 Co to je suché? Vzdušné kořeny jsou snad ke schnutí normálně uzpůsobené... když je porosíte tak jsou mokré... když je nerosíte... jsou suché. Pokud jsou ale suché na troud a bez života, je to samozřejmě chyba,,
Máčení květináčů je zbytečnost, stačí... celý příspěvek > |
 |
Lilie a její škůdce, 1.10.2008 A co s tou rostlinou bylo pak? Další rok znovu bohatě nasadila a květy opadly?:-)
Chřestovníček opad květů nezpůsobuje, bude to asi nějaká houba... člověk by to musel vidět,
Karlos. |
 |
čarověník na vrbě?, 30.9.2008 Někdy mohou být příčinou škůdci. Obávám se že bez fotky to nepůjde.
Karlos. |
 |
cypřišek chřadne, 29.9.2008 Co takhle fotku? Ta vždycky pomůže.
Karlos. |
 |