|
Příspěvky uživatele - 4.182
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Amarylis, 28.2.2009 Vloni jsem si zakoupila cibule hvězdníku, které měly už vyčnívající špičky stvolů. Když jsem je nasadila a trochu zaléla, ukázaly se mi na jedné barvě (tmavěčervený) tři stvoly a když kvetly, na každé palici byly čtyři květy, takže celkem dvanáct... celý příspěvek > |  | Co nespálí jižní slunce?, 24.2.2009 Také mám převážně část balkónu na jih, takže bojuji se záchranou muškátů i surfínek. Mám 80 cm "obyč" truhlíky, ve kterých při velkých vederech dochází ke ztrátám. Nevím v jakém poměru bych měla namíchat hlínu, aby nedocházelo pak k... celý příspěvek > |  |
|  | bakopa, 22.2.2009 Také jsem si zakoupila poprvé vloni bílou bakopu a na podzim jsem pár řízků zapíchla, jenže se mi ujal jen jeden. Pak jsem to zkoušela znovu začátkem února ze staré sazenice, ale výsledek byl k a nakonec mi uhynula i původní rostlina,... celý příspěvek > |  | Převislé muškáty, 18.2.2009 Danielo máte pravdu s těmi zdřevnatělými muškáty. Pokud je to hodně seříznuté tak to ještě jde, ale jak se starý kořen nechá vysoko není to moc hezké i když kvete na nových výhonech. Převislé vypadají pořád dobře i když se nechávají více sezón. S tím... celý příspěvek > |  | Převislé muškáty, 17.2.2009 Taky jsem si letos přispíšila s probouzením muškátů. Je lepší začít s vysazováním truhlíků dříve (v únoru, pokud je na to místnost a správná teplota), aby se dobře zakořenily a tím se zaručí, že po "zmrzlých" začnou bohatě kvést. Pokud si... celý příspěvek > |  | pokojové rostliny spolu s vlhkem, 16.2.2009 Prosím o radu při pěstování pokojové květiny jménem Kolokázie jedlá, původem z Asie. Zakoupila jsem si jí v létě v květinářství. Zdá se mi, že si nemůže u nás v bytě zvyknout. I když do zimy přibyl nový list, po čase zase další list odešel, tak jsem... celý příspěvek > |  | Anglický muškát, 15.2.2009 Danielo děkuji za radu. Slyšela jste někdy, že by se mohly balkónovky taky přihnojovat výluhem ze skořápek slepičích vajec? Vím, že jeden pěstitel takhle přihnojoval hořec a ten si myslím, že chce vápník, ale nevím jaká reakce by byla u ostatních... celý příspěvek > |  | Begonie problém, 15.2.2009 Každým rokem se mi stává, že mi některá begónka nahoře uhnije a je po kvetení, protože se do konce sezóny nevzpamatuje. Musí se zalévat do misky, když nemám samozavlažovací truhlík? Děkuji - Eliška |  | Begonie problém, 15.2.2009 Už čtvrtý rok pěstuji úspěšně převislé begónie a také je vůbec z hlíny nevybírám. Jakmile se probudí a vystrčí první listy, odhrábnu z části starou zeminu, přidám rašelinu a přihnojuji hnojivem na balkónové květiny. Letos jsem se rozhodla, že si... celý příspěvek > |  | Anglický muškát, 14.2.2009 Danielo děkuji za nechemické recepty. Je to určitě vhodnější a šetrnější pro kytky. Chci se zeptat ještě na přihnojování všech muškátů. Jednou se mi stalo, že jsem na spodek truhlíku dala koňskou mrvu (už vysušenou). jenže když nemám samozavlažovací... celý příspěvek > |  |
|  | Anglický muškát, 13.2.2009 Danielo, děkuji za dobrou radu, raději je budu řízkovat na podzim. Mám ale ještě jeden problém. Anglické muškáty trpí hodně molicemi, stejně jako fuksie. Dost těžko se tohoto škůdce zbavuji. Na podzim jsem je postříkala Mospilanem. Myslela jsem, že... celý příspěvek > |  | Anglický muškát, 21.1.2009 Oblíbila jsem si všechny druhy muškátů, také si je každý rok množím sama, ale anglické muškáty jsou od ostatních druhů dost náročné na pěstování. V zimě se skoro vůbec nezalévají, jinak jim hrozí, že uhnijí. Vloni jsem si je začala řízkovat už koncem... celý příspěvek > |  | Převislé muškáty, 20.1.2009 Kolik sazeniček muškátů se dává do 80 cm dlouhého truhlíku. Slyšela jsem, že když jich tam je hodně (8-10 ks), trpí pak plísněmi, když je deštivé počasí.
Cererit (granulovaný) jsem dávala do truhlíku podél stěny a sazeničkám to vůbec neublížilo... celý příspěvek > |  | orchidej - Burrageara nelly isler, 17.1.2009 Každý má obavy z pěstovat orchidejí, neboť tato kytka se u nás běžně dříve neprodávala. Dostala jsem je před rokem k narozeninám a už mi podruhé kvetou. Není to zas tak náročné jak si všichni myslí. Máme doma ústřední topení, takže suchý vzduch.... celý příspěvek > |  | rozmnožování a hnojení pelargonií, 17.1.2009 Také provádím řízkování pelargonií až koncem října, protože je mi to líto ostříhat. V místnosti, kde přezimují muškáty se sice netopí, ale teplota se pohybuje nad 10 stupňů. Stává se mi, že mi do jara nepřezimují všechny, jelikož je v místonosti... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|