|
Campanula, 14.1.2011 Dobrý podvečer paní Marie, už se nám pomaloučku prodlužuje den a mě chytají pěstitelské přípravy. Sníh už je ze zahrady skoro pryč tak abych to všechno zase neunáhlila, chci se Vás zeptat jaké máte zkušenosti s množením ženicha a nevěsty a kdy je... celý příspěvek > |
 |
Amarylis, 2.1.2011  Tak já jsem si koncem listopadu koupila v marketu rašící cibuli amarilysu a takle se mi odměnila pár dnů před vánocemi. Původně měla být podle obrázku tmavě červená ale nevadí, že není taková, protože tuto barvu ještě ve své sbírce nemám. Rozinka |
 |
|
 |
Campanula, 14.11.2010  Moje letošní nevěsta. |
 |
Alokazie, 13.11.2010 Mám taky alokázii už skoro tři roky v obýváku v polostínu. Když jsem si jí koupila měla tři listy. Za celou dobu mi vyhnala jen dva listy a ostatní mi uhynuly tak jsem jí chtěla vyhodit. Po přesazení se vzpamatovala a vyhnala jeden list, který mi... celý příspěvek > |
 |
Pěstování orchidejí, 13.11.2010 Prosím o radu! Kamarádka chtěla vyhodit orchidej, protože jí kvetla jen jednou a nedařilo se jí ji pěstovat, tak jsem si jí vzala a udělala pokus. Orchidej se mi odměnila za půl roku dlouhým stonkem s velkými nádhernými květy. Jenže dlouho jsem se... celý příspěvek > |
 |
Surfinie - jak přezimovat, 10.11.2010  Ty moje letošní se moc nevyvedly. Měly dostatek vláhy a stejně mi v celém truhlíku listy začaly žloutnout a květy světlat tak nevím kde jsem udělala chybu. Asi je už pěstovat nebudu.
Zkoušel si je někdo doma pěstovat z vlastních semínek?
Rozinka |
 |
Lilie a ostatní, 10.11.2010 Já mám lilie převážně v květináči, takže na zimu je dávám do sklepa. Ale pár mám ve volné půdě. Dávám je do uříznuté petky s dírkami pro dýchání kořenů a tím je chráním před hlodavci. Zatím nemám žádné ztráty jen tu co mi vyhrabal pes když tam cítil... celý příspěvek > |
 |
Lilie a ostatní, 9.11.2010  ..a ještě ten citron! |
 |
Lilie a ostatní, 9.11.2010  Tohle jsou moje letošní lilie a kvetoucí citron. |
 |
Moje první úroda melounů, 5.11.2010 Byla to jiná chuť než melounu z obchodu, který se sklízí napůl zralý, byl svěží a slaďoučký.Rozinka |
 |
|
 |
Moje první úroda melounů, 5.11.2010  Letos jsem vyzkoušela vypěstovat meloun i tam kde nebývá velké teplo tak jako na jihu, kde jsou pro něj ideální podmínky. A přece se urodil! |
 |
Gazánie a jejich péče, 5.11.2010  Gazánie se mi podařilo přezimovat v květináči minulou zimu a letos mi opět po vysazení do půdy krásně kvetly, takže věřím, že se dají uchovat. Měla jsem je v místnosti kolem 10-ti stupňů. Letos to zkouším znovu a uvidíme na jaře jestli přežijí. Jinak... celý příspěvek > |
 |
Ibišky, 31.10.2010  Pár ibišků a jiných krasavic z výstavy v srpnu na Floře.Rozinka |
 |
Krásky léta, 29.10.2010  Krásná neznámá... |
 |
Krásky léta, 29.10.2010  Rudbekie... |
 |