|
Dracena, 26.9.2009 Nevím jak přesně ta Vaše dracena vypadá, ale myslela jsem, že chcete udělat něco s tím dlouhým výhonkem.Tak jsem Vám napsala jak ho seříznout.Prostě ho seříznout a nechat mu část kmínku.Po zakořenění z něho bude nová rostlina.Ty ostatní výhony nechat... celý příspěvek > |
 |
Dracena, 24.9.2009 Vrcholovým řízkem se myslí řízek z vrcholové části rostliny s částí kmínku.U draceny bych nechala asi 15 -20 cm dlouhý kmínek.Zakoření ve sklenici s vodou.Když je rostlina moc vysoká tak ji lze seříznout a ona z kmínku obrazí.Olina |
 |
|
 |
Ovocná školka - Východní Čechy, 23.9.2009 V Jaroměři jsou ovocné a okrasné školky. My máme stromky z Černíkovic a bydlíme na horách, tak uvidíme co z nich bude.Olina |
 |
Pokojové rostliny, které vydrží chlad, 19.9.2009 Oleandr, agáve,muškáty, fuksie,juka (palmová lilie). Já je mám v místnosti, kde se netopí.Potřebují ale světlo a dost omezenou zálivku.Olina |
 |
Identifikace rostlin, 19.9.2009 Myslím tu trojku.Olina |
 |
Identifikace rostlin, 19.9.2009 Připomíná mi achimenes (honzík),ale musela bych vidět květ z profilu.Olina |
 |
Bobkový list - vavřín, 19.9.2009 Rostou.Olina |
 |
Neznámá řecká květina, 18.9.2009 Je to SAPAN (caesalpinia gillesi).Už tady je o něm zmínka v příspěvku NEZNÁMÝ KEŘ.Olina |
 |
Co je toto za dřevinu, voskové listy jako růže, 16.9.2009 Mahonie cesmínolistá.Pozor je jedovatá! Olina |
 |
Jak se jmenuje tahle kytička?, 12.9.2009 Aeschynanthus.Olina |
 |
|
 |
Alokázie amazonská, 8.9.2009 Zajímalo by mne, zda někdo pěstujete tuto rostlinu.Internet jsem již projela a nyní mě zajímá osobní zkušenost.Kde se jí daří nejlépe.Díky Olina. |
 |
Co je to za rostlinu?, 4.9.2009 Podle lístečků bych řekla, že to bude nějaký druh tlustice.Olina |
 |
Melouny a tykve, 12.8.2009 Myslím si, že jsou to všecho dýně.Mě například měla podle obrázku na sáčku vyrůst dýně jako na Vaší prostřední fotce a místo toho roste turban.Možná jste taky měla popletená semínka v sáčku.Olina |
 |
O jakou cibulovinu se jedná?, 22.7.2009 Podle mě je to křín.Olina |
 |
Aby skalka kvetla i v létě a na podzim, 16.7.2009 Zkuste levanduli, nízký keříčkový hledík(mám ho letos a je to takový malý kvetoucí bochánek a prý vydrží i příští rok),nebo doplňte letničkami jako gazánie, aksamitník.Olina |
 |