|
Co je to za kytičku?, 29.4.2009 Věra: Mno něco na tom je... Váš nesouhlas je na místě:-) Střelil jsem vedle...
Karlos |
 |
Primule - jak na ně?, 29.4.2009 Rčení o hloupém zahradníkovi nemám rád, je to kec, protože tomu hloupému zahradníkovi nakonec stejně není co závidět. Jednou mu to výjde, podruhé zas ne... že ano.
Lidi sežeňte si primule zahradní, osvědčené kultivary blízké P.acaulis(vulgaris), je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co je to za kytičku?, 27.4.2009 Tohle tu bylo už několikrát. Pilea peperomioides.
Karlos |
 |
Hnědnutí listů anturie, 24.4.2009 Však píšu co ta kytka chce... teplo, vlhký vzduch, vzdušný substrát a chránit před úpalem... zbytek už je na pěstitelově citu. Porost chránící kmínek asi nebude uplná blbost... drenáž se taky vyplatí.
Karlos |
 |
Neznámá pokojovka, 24.4.2009 To musí být tahle kytka zahradní meduňkou za každou cenu, protože voní? To pak ani nezáleží na tom jak vypadá? Zkuste si pěstovit meduňku někde dál od okna třeba v lednu... co z ní naroste... meduňka nemá takové sukulentní listy ani není takto... celý příspěvek > |
 |
Hnědnutí listů anturie, 24.4.2009 Je to anthurium scherzerianum?(google) To jsou spíš kytky do vitrín, nebo do skleníku. Ne že by nešly dělat na okně, ale chtějí spíš rozptýlené světlo a vlhkost substrátu tak akorát a teplo!. Třeba to máte přelitý. Vhodným substrátem je... celý příspěvek > |
 |
Co je to za rostlinu?, 22.4.2009 Tu poscharskianu jsem chtěl napsat už minulej rok, ale stále mi na tom něco nesedělo. List i květ, je trochu jiný... kytka na fotce má takový klackovitý stonek... a nakonci metla květů... asi to chce ještě pátrat:-)
Karlos. |
 |
Co je to za rostlinu?, 20.4.2009 Na tuhle záhadu jsem uplně zapoměl:-)Že by to nebyl zvonek?
Karlos |
 |
Škůdce na jehličnanu, 20.4.2009 Zdravím,
mám stejný problém a asi to bude tedy mšice krvavá. Jak ale postříkat mohutný strom vysoký 20 m? Neexistuje nějaký přípravek třebo do zálivky?
Díky |
 |
Trávník až ke kmínku, 16.4.2009 Martin: proti mulči nic nemám, naopak... ale takhle to naházet na kmínek? Plocha kde sahají kořeny je velká a kupa s metrovou základnou nabalená na kmen podle mě moc efektivní není... možná chtějí pěstitelé takový ten malý kompost, že by se to v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Trávník až ke kmínku, 15.4.2009 Zajímalo by mě, proč většina zahrádkářů mulčuje trávou tak, že dělá tzv. kupu trávy kolem kmínku... takový mulč je naprosto k ničemu, ale vídám to dost často.
Karlos. |
 |
Co je to za rostlinu?, 2.4.2009 Nějak mi to připomíná zakořenělý vrchol Dracaena deremensis... ale možná se pletu.
Karlos. |
 |
Pěstování meruněk v nadmořské výšce 600 m, 2.4.2009 Já jsem takový maník z Valašských kopečků, který se nemíní vzdát, i po těch zkušenostech se sněhem převálcovanými broskvemi a td.. Několik lidí mi samo. řeklo, že to jsou zbytečné pokusy a zbyde jen špatná nálada ze zbytečné práce, ale je to trochu... celý příspěvek > |
 |
Šeflera, 2.4.2009 A co ta pavučinka? Tím samo nechci tvrdit, že je tam sviluška. Asi to bude to přelití:-)
Karlos. |
 |
Přesazení orchideje - co použít?, 2.4.2009 Prý jde použít i topolová borka, ale asi to nebude uplně ono... nevím, jinak dubová se hojně používala u orchidejářů. Slyšel jsem však, že je kyselejší... On ten polystyren fakt vypadá blbě, ale zbytečný tam není, dokonce i ten molitan není špatný,... celý příspěvek > |
 |