|
Primula acaulis, 14.2.2008 Primula acaulis je synonimum od Primula vulgaris. Jde o to jakou rostlinu jste si sehnal, jestli divočejší formu, či dokonce formu divokou botanickou. Bývají bílé se žlutým vnitřkem nebo celé žluté. Pěstují se jako trvalky, bez problémů rostou... celý příspěvek > |
 |
orchidee nádoby na pěstování, 14.2.2008 Podle mě naprostá zbytečnost, ani esteticky se mi to nelíbí. Jde spíš o substrát, než o nádobu, navíc hliněné květináče jsou esteticky mnohem lepší. Tohle prostě cesta k úspěchu není!
Zdraví Karel. |
 |
|
 |
broskvoň z pecky, 13.2.2008 S tím mám jakési zkušenosti. Pár stromečků mám, již i jeden kvetl, jinak několik naočkovaných kusů. Dohromady na 15 broskvoní z pecek!
Získal jsem semena podnožových broskvoní(vinohradnický typ) řady BVA 1 - 3. Nevím vlastně která je která, už... celý příspěvek > |
 |
Broskvoň do vyšší nadmořské výšky, 12.2.2008 Mno zajímavé. Mě ta textilie napadla, bo se dá rychle sundat, a říkám si že to stromky zachrání právě v době mrazů. Podobné řešení mě napadlo u révy vinné, kte by se textilie připnula na drát který je výš než ohnuté tažně. S tou folií by to určitě... celý příspěvek > |
 |
Broskvoň do vyšší nadmořské výšky, 12.2.2008 Nazdar. Mám takový asi trapný dotaz. Co si myslíte o zakrývání menších stromků broskvoní netkanou textilií. Netušim dají-li se snadno získat větší kusy, ale kdyby se v období mrazů dva tři stromky přikryly, s tím že by tato textilie mohla na... celý příspěvek > |
 |
hlohyně šarlatová, 23.11.2007 Znáte někdo odkaz na nějaké www, kde bych se dočetl, které keře popř. stromky jsou a které nejsou jedovaté?
Děkuji |
 |
hlohyně šarlatová, 23.11.2007 Dobrý den, mohl byste prosím někdo odpovědět na výše uvedený dotaz? Také by mně zajímalo zda je hlohyně jedovatá popř. co z ní je jedovaté. Hodí se k vytvoření živého plotu také např. hloh nebo hlošina? Ty předpokládám jedovaté nejsou a tak... celý příspěvek > |
 |
Co dělat s rybami v zimě?, 19.11.2007 Zdravím,
Co se týče teploty vody, u dna teplota nikdy pod tři stupně neklesne, pokud je jezírko dostatečně hluboké - voda má totiž při třech stupních nejvyšší hustotu a proto se drží u dna. Proto je dostatečná hloubka zásadní. Ryby, pokud jsou přes... celý příspěvek > |
 |
Napadeni smrku - prosba o pomoc, 30.10.2007 Mohlo by jít o lýkožrouta smrkového nebo jiného kůrovce, obávám se, že v tomto stádiu by však jediná léčba byla motorová pila :-( Je také možné že stromy trpí jen nedostatkem vláhy ale to se mi moc nezdá... Takhle z fotek se to dá určit jen těžko. |
 |
neznámá rostlina, 16.7.2007 Vitex-agnus-castum, možná. Středomořská rostlina, těžko říct, jak by se k vám dostala, ale možné je všechno. Pro jistější určení je třeba vidět květy. |
 |
|
 |
Marunaka, 7.6.2007 STIHL FS 450, jsem si pořídil před třemi roky. Používám ho hlavně na vyžínání cca 2,5 ha vysázeného lesa v oplocenkách a příležitostně na dosekávání trávy strunou.
Provádím běžnou údržbu (dotahování šroubů, mazání,atd...) a za celou dobu bez... celý příspěvek > |
 |
Sekačka na vysokou trávu Dakr Panter , 6.6.2007 Nože kupuji u místního prodejce drobné zem. techniky, nejsou přímo z nějaké konkrétní rotačky. V nabídce má více druhů nožů a tyto jsem původně zkoušel do rotačky ze traktor.
Vyfotím ho a vložím ho sem. |
 |
Sekačka na vysokou trávu Dakr Panter , 5.6.2007 Dakra jsme si pořídili loni na podzim, jako náhradu za vysloužilou MF 70. Jde o stroj jednoduché konstrukce, coz beru jako prednost vzhledem k případným opravám. Při rozhodování co koupit v dané cenové relaci (kolem 30 tis.) nás přesvědčil... celý příspěvek > |
 |
Jakou benzínovou sekačku s pojezdem., 21.5.2007 Mám asi třetí rok STIGU s pojezdem a velká spokojenost. Rozloha pozemku je asi 600 m2. Posekám tak za hoďku. |
 |
mečíky?, 18.4.2007 MInulý rok jsem zasadila cca 15 gladiolů a ani jeden nevykvetl. Ještě se mi to nikdy nestalo. Čeho bych se měla vyvarovat? Je možné že jsem je vysadila moc hluboko, na stejné místo a byly ve více zarostlém místě - podrost byly letničky. Díky. |
 |