|
Příspěvky uživatele - 48.243
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Šeřík nekvete, 8.5.2010 Šeřík je keř, který nevyžaduje pravidelný řez. Po odkvětu se mají odstříhat odkvetlé květní laty, aby se keř zbytečně nevysiloval tvorbou semen, ale rozhodně ponechat první pár letorostů pod nimi, v jejich vrcholovém pupenu je již... celý příspěvek > |  | Pomozte určit jarní květinu, 3.5.2010 Pink Giant je hybrid netvořící semena, již to píšu výše... ta vůně je důležitá, ladoničky nevoní... |  |
|  | Jak správně zalévat orchideje, 2.5.2010 Základem zalévání orchidejí je střídání mokra a sucha. Předpokládám, že máte nejběžnější prodávané orchideje rodu Phalaenopsis. U nich je nejjednodušší po částečném vyschnutí substrátu - květináč je na potěžkání lehký - prolít subsrát přímo z... celý příspěvek > |  | Pomozte určit jarní květinu, 2.5.2010 S tou délkou trubky květu máte možná pravdu. Já už mám Pink Gianty letos odkvetlé, ale na obrázcích na intenetu mají skutečně kratší.
Ještě dotaz pro Annu7, kolik mají ty rostlinky listů, ladoničky většinou 2, malokdy 3, hyacinty vždycky více. |  | Handel = popínavá růže, 1.5.2010 Mně v Brně už zašla úplně a sousedovi ve čtvrti raší každý rok až tesně nad zemí a květů má pomálu. Třeba si jí lépe daří ve vyšších polohách, menší infekční tlak houbových chorob??? |  | Co je meloun?, 28.4.2010 Meloun, meloun...??? Není to to velké, zeleně žíhané, kulaté až šišaté? |  | Kalokvět, 27.4.2010 O víkendu jsem je dal na chalupě ven ty co na zimu zatahují- západní okraj Chřibů, mám vyzkoušeno, že v nejhorším omrznou okraje nově rašících listů, na kvetení to nemávliv.
Ten nezatahující stálezený, co mám doma v Brně vyšoupnu na terasu příští... celý příspěvek > |  | Mrazuvzdorný muškát, 25.4.2010 Paní Dano, existuje 60 tisíc druhů kvetoucích rostlin, nemůžu znát vše o všech...
Ale když ve mne máte takovou důvěru, tak jsem se trošku porozhlédnul po zahraničním netu a zjistil jsem toto:
Stránky prodejců uvádějí název Pelargonium violareum,... celý příspěvek > |  | Co je to rostliny?, 24.4.2010 Jednička ja zázvorovitá Ctenanthe, dvojka nevím, asi nějaká arónovitá, je příliš malá. |  | Hruška Williamsova, 23.4.2010 Nákup ovocného stromku není jako nákup pažitky v květináči... To je rozhodnutí na desítky let. Nebylo by příště lepší se nejdříve informovat a poté nakupovat. A hrušně a jabloně kupujte na podzim, rozhodně se Vám ujmou lépe něž ty z výprodeje koncem... celý příspěvek > |  |
|  | Pomozte určit jarní květinu, 23.4.2010 Paní Anno, nevím jak Váš Růžový obr, ale můj, co jej léta pěstuji, má na výšku tak 12-15 cm, květy o průměru asi 3 cm. Dost často má problém udržet květní stvol vzpříma, po silnějším dešti či větru poléhává po zemi, rozhodně častěji... celý příspěvek > |  | Pomozte určit jarní květinu, 23.4.2010 Ale kdeže, hyacint je proti této kytičce obr. Je to kultivar ladoničky Chionodoxa forbesii, i u nás běžně prodávaný pod jménem Chionodoxa 'Pink Giant'. |  | Kykatka namodralá, 23.4.2010 Jistě, vždyť se běžně prodává i v hypersupermaxx...
P.S. u některých rostlin je zvykem používat latinská jména místo uměle vytvořených českých. Platí to pro kaktusy, orchideje a bromélie rodu Tillandsia. Kytka, na kterou se ptáte je mnohem známější... celý příspěvek > |  | Černooká Zuzana, 23.4.2010 Já jsem Zuzanu nikdy nezaštipoval a kvetla a větvila se sama od sebe až až, takže to není nutné Totéž platí pro ostatní popínavé letničky - ty fialové zvonky jsou asi vilec - Cobea. Zaštipování je důležitější u kytek, které chceme vypěstovat do kvaru... celý příspěvek > |  | Prosim o urceni kere nebo stromu, 22.4.2010 Tak je to ona, je jich hodně odrůd s různou vůní listů, ta citronová je u nás nejčastější. |  |
 |
|
|
|