|
Řez meruňky, 19.5.2008 asi máte pravdu. Co se týče přeroubovaných stromů - kdy mám ořezat plané části? Jedná se o slívy a meruňky naroubované na asi 5-8 leté myrobalány asi v 1m od země.
Pokud vše ořežu teď, obávám se příliš bujného růstu a vylomení roubu. Když to... celý příspěvek > |
 |
Řez meruňky, 19.5.2008 mě se ulomily větve minulý rok v červnu za silného větru. Ulomilo se to v loňském dřevu, právě z důvodu 3-4 dlouhých letorostů na koncích větví u mladých meruněk. Letos raději ty konkurenční výhony u mladých meruněk vylamuji.
U starších stromů jsou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pastel, 19.5.2008 Negru mám také druhým rokem a už několik týdnů vesele roste. |
 |
Pastel, 19.5.2008 Jaké máte zkušenosti s touto odrůdou? Mám jeden keřík druhým rokem... Minulý rok začal rašit 1/6 a letos to bude zřejmě podobné, žije ale zatím neraší.
Uvažuji o přesazení k jižní zdi, ale nevím zda má smysl urychlovat nástup rašení a riskovat že... celý příspěvek > |
 |
doporučení vinné révy, 15.5.2008 Jde to, samozřejmě. Pokud se vám povede keř přesadit i s balem a budete ho po přesazení zalévat, neměl by být problém.
Něco podobného jsem udělal asi před třemi roky a bez kořen. balu a keř přesto přežil. |
 |
1000 litrová nádrž od Rondapu - ohřev užitkové vody, 14.5.2008 myslím že vyčistit to půjde. Zkuste najít na netu bezpečnostní list k Roundapu. Tam by mělo být uvedeno chem. složení a způsob neutralizace.
Problém bude spíš v tom, že nádrž je průsvitná a řasy tam rostou velice rychle - za pár dnů je voda zelená.... celý příspěvek > |
 |
Měruňka do jílovité půdy?, 14.5.2008 svah je příliš silné slovo, k jihu se zahrada svažuje asi tak 1:100, ale jinak máte pravdu - spousta lidí si nedovede představit polabí jako vyprahlou poušť... |
 |
Měruňka do jílovité půdy?, 14.5.2008 Pane Vysloužile, souhlasím s vámi... Bohužel realita je taková, že semenáčku myrobalánu trvá u mě tři roky, než bez alespoň občasného zalévání udrží listy na větvích celé léto .
O ty meruňky nechci přijít a tak se holt musím snažit. |
 |
Měruňka do jílovité půdy?, 14.5.2008 Na podzim jsem zasadil do jedné řady zel. renklody, slivoně Hanita a meruňky Minaret. V těchto dnech musím zalévat meruňky denně, jinak jim uvadají lístky. Zel. renklody a Hanity jsou v pohodě bez zalévání. |
 |
odlomená větev - co s ní?, 12.5.2008 Záleží na konkrétní situaci, ale u tři roky starého stromku se i taková rána zahojí rychle a navíc je šance že se probudí spící očko někde blízko rány. |
 |
|
 |
pestovani revy na balkone, 7.5.2008 možná je to můj příspěvek, kdysi jsem tady psal o mém stromku o délce kolem 50m. Fakt je, že se táhne vodorovně... do výšky by asi tak moc nenarostl |
 |
pestovani revy na balkone, 7.5.2008 ze země... |
 |
Hrušeň Clappova, 7.5.2008 Clappovu mám šest roků a první plody měla čtvrtý rok. Mám ji na velice nevhodném místě... 40cm zeminy, potom asi 30cm vrstva opuky a pod ní je vrstva jílovité zeminy ležící na kompaktní opukové skále. Opuku jsem prokopal, doufám že si strom natáhne... celý příspěvek > |
 |
vrúbľovanie, 7.5.2008 Tak mé první pokusy s roubováním nejsou až tak úspěšné jak jsem si myslel. Slivoně a meruňky jsou celkem OK, ale nemile mě překvapila třešeň. Tento víkend mi po dvou měsích od naroubování najednou zvadly všechny zelené výhonky na všech roubech na... celý příspěvek > |
 |
Meruňka kvete, 7.5.2008 Včera jsem prohlížel meruňky... úroda bude tak velká, že by každý plod mohl dostat své vlastní jméno.
Ale příroda nám to má snahu vykompenzovat jinde... takovou násadu plodů na slivoních a jabloních jsem už dlouho neviděl. A třešně s višněmi... celý příspěvek > |
 |