|
jako topol, 16.6.2008 mám také jednu takovou slivoň, všechny větve rostou nahoru jako podle pravítka.
Žádný řez nepomůže, řešil jsem to několik roků vyvazováním letorostů do stran. |
 |
řízkování, 13.6.2008 zahrabáním letorostu se réva dá velice spolehlivě množit, ale zabírá to hodně místa a nejde to použít pro větší množství. |
 |
|
 |
řízkování, 13.6.2008 Já řízkuji révu následujícím způsobem:
- při stříhání (leden-únor) si vhodné letorosty nařežu tak na tři očka a celý svazek řízků zahrnu hlínou.
- na jaře řízky vykopu a napíchám do řádků do připraveného záhonu a zalévám dle potřeby
- příští jaro... celý příspěvek > |
 |
zakrácení terminálu, 13.6.2008 rozhodně bez pahýlu. |
 |
Rozlámání kamene - trhací prášek?, 13.6.2008 ve středověku se rozpálená skála polévala vodou smíchanou s octem. Třeba je to bez octu méně účinné... |
 |
Kvas z třešní, 13.6.2008 do kvasu patří třešně, bez stopek, pokud možno vypeckované. Nic víc, nic méně. Hlavně počítejte s velice rychlým a bouřlivým kvašením a s tím, že se musí pálit co nejdříve po ukončení kvašení |
 |
ořešák nemá stále listy, 12.6.2008 u sedmiletého stromu je to záhada... píšete že se jedná o výmladek... nemůže to být nějaká houba v kořenech? |
 |
Rajčata - více vrcholů, 12.6.2008 na některých druzích rajčat se nemají vedlejší vrcholy uštipovat, ale neptejte se mě na kterých... moje žena to letos označila barevným provázkem na tyčce. |
 |
Ujmutí třešní - prosím o radu, 11.6.2008 zkuste s citem zatahat za kmen... pokud stromek vyndáte ze země, tak za to může hryzec, kterému kořeny třešní velice chutnají. |
 |
příliš dlouhé přírůstky, 11.6.2008 A jak postupovat v případě, že stromek má nasazeno na pořádnou úrodu? Neshodí část plodů jako reakci na redukci zelené plochy? |
 |
|
 |
Sazenice révy nerostou, 10.6.2008 Dačnyj se dnes začíná probouzet, jedno očko se zvětšuje.
Před třemi týdny se mi podařilo při sekání trávy useknout asi sedmiletý keř, naštěstí pravokořenný. Teď, po třech týdnech, má nový výhon asi půl metru dlouhý, s nasazenými... celý příspěvek > |
 |
nové květy na konci letotostů v červnu, 5.6.2008 Občas se to stane i u jabloní. Vinná réva to dělá také.
Fakt ale je, že většinou jsem to viděl spíš koncem léta nebo na podzim. |
 |
Jaký obraceč sena pro Dakr Panter?, 5.6.2008 Na vojtěšku se obracák nehodí, zbydou potom jen klacky. Silná vrstva mokré trávy je pro obracák problém. Pokud je nerovný terén (krtince), práší se jak v kamenolomu. Výhodou je obrovský výkon při obracení již proschlého sena.
To jsou moje... celý příspěvek > |
 |
Sazenice révy nerostou, 4.6.2008 o jaké se jedná odrůdy?
Mám podobný problém. Nechce mi rašit letos zasazený Dačnyj a Rubanka, obě sazenice také z Kolína. |
 |
Jakou sekacku na hodne vysokou travu na suseni, 3.6.2008 pro sekání se sulkou musí být připravený terén... co nejméně stromů a na koncích řádků musí být dost místa na otočení sekačky. Žádné sekání od plotu ke plotu jako mám já... |
 |