|
Proč mě uhynuli jeseteři?, 28.4.2010 Dobrý den. Mám bohužel stejnou zkušenost. Jezírko asi 6000 litrů. Přes zimu jeseter nevydržel, ostatní ryby OK. Také vzduchuji motůrkem, takže voda zcela nezamrzla. Také mám vláknitou řasu a myslím, že to je ta příčina úhynu. Už na podzim jsem... celý příspěvek > |
 |
Dakr FD3, 23.4.2010 Dobrý den, uvažuji o něčem podobném k sečení ve velmi členitém (terén) sadu cca 3,6 ha a několik menších pěkných rovných luk - jaak se pohybuje hodinová výkonost a spotřeba?
Moc děkuji,
ML |
 |
|
 |
Přežije zmrznutý Vánoční kaktus?, 22.4.2010 ale stejně mu dám šanci, zlikvidovat můžu vždycky |
 |
Přežije zmrznutý Vánoční kaktus?, 22.4.2010 má někdo zkušenost s Vánočním kaktusem, který bohužel mi na chalupě po odkvětu úplně mzrznul, mám mu dát šanci? |
 |
Jablka Líza, 22.4.2010 Ano, asi to bude ona. Alespoň podle webu jednoho známého internetového (a pojízdného) prodejce. Děkuji za stopu. |
 |
Jablka Líza, 21.4.2010 Ve zmíněném obchodě odrůdu přeznačili na Elisa, ani tak ji ale nedokážu dohledat. |
 |
Upevnění truhlíků na parapetu, 20.4.2010 Dobrý den, na tento dotaz jsem odpovídala v diskuzi "Zabezpečení truhlíků - panelový dům" - pomocí provlečeného tkalounu. Jsou tam i jiné rady. Zdraví J. |
 |
Ořešák v nadmořské výšce cca 650 m?, 16.4.2010 I já jsem o tom slyšela a asi to budu muset zkusit i u našeho ořešáku. Pěstujeme ho v 710 m n.v. na Šumavě. Je kolem 15 let starý, veliký a krásně rostlý. Plodit začal až před 5 lety a sebrali jsme z něj za tu dobu cca 3 kg ořechů. Vždycky... celý příspěvek > |
 |
Jablka Líza, 14.4.2010 Včera jsem v zelenině v ČB narazila na jablka Líza, jsou pevná a křehká i v této roční době. Nikde na internetu se mi však nedaří o takové odrůdě nic najít. Znáte ji někdo? |
 |
Jak to vypadá u Vás s nakvétáním broskvoní?, 8.4.2010 Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak to u Vás vypadá s boskvoněma, také už se chystají (podobně jako neruňky) kvést? Nebo Vám již kvetou?
Děkuji PJ |
 |
|
 |
Bobkovišen, 7.4.2010 Bobkovišeň je bohužel poměrně náchylná, a to jak k silným mrazům, tak z hlediska nedostatku vláhy v zimě, holt je to stálezelený citlivější keř a vyhovuje mu chráněné stanoviště. Přestože při obvyklých a tužších zimách namrzá, tak většinou... celý příspěvek > |
 |
Stříhání borůvek, 7.4.2010 Doporučuji pouze zastřihávat jednoleté výhony vyrůstající přímo ze země - pruty, a to max. o 1/3, podle délky. Tím podpoříte rozvětvení a vyšší plodnost, protože borůvky zásadně plodí na jednoletých výhonech vyrůstajících z dvouletého dřeva. Jinak... celý příspěvek > |
 |
Jak vypěstovat vrbu?, 6.4.2010 Dobrý den, prosím o radu. Chtěla bych na zahradě vedle jezírka zasadit vrbu. Myslím takovou tu klasickou pro vodníka, jak má jakoby hlavu a z ní vyrůstají větve. Nevím ale jak k ní přijít. Dá se koupit, nebo si jí musím sama vypěstovat. A jak? Z... celý příspěvek > |
 |
Výběr křovinořezu, 2.4.2010 Prosím o radu při nákupu křovinořezu cca na1200 m2 zahrady - na vyžínání okolo plotu, tůjí. děkuji a přeji hezké Velikonoce! |
 |
Ligistrum jonandrum, 2.4.2010 Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s pěstováním ligistrum jonandrum celoročně venku v zemi. Nenašla jsem o této rostlině žádné informace. Předem děkuji. Mirka |
 |