|
Příspěvky uživatele - 153.130
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
omlazení vinné révy, 21.2.2008 Nevím, jak ta vaše réva vypadá, ani jak daleko jste je vysadila od sebe.Předpokládám, že to nebudete pěstovat jak ve vinohradu, ale že to chcete táhnout po nějaké konstrukci, pak ustřihnout všecny konáriky se mi nezdá moc dobré, nechal bych... celý příspěvek > |  | oprava kamenné koryta, 21.2.2008 Před lety (5-10) jsem kamenné koryto z pískovce, prasklé na dvě půlky slepil epoxidem, drží dodnes tak, že se dá v pohodě přesunovat a nepropouští ani vodu. |  |
|  | Kořeny šeříku, 19.2.2008 Mám na zahradě spoustu stromů a keřů, které odnožují, např.: šeřík, svídu, rakytník, ostružiny, švestky, plané trnky, škumpu... V odnožích žádný problém nevidím, všechno je to obklopeno trávníkem, žádný mulč. A když se... celý příspěvek > |  | Trávník a pes, 13.2.2008 Paní Danielo, to byla jen faktická poznámka, chtěl jsem to jen připomenout, nechtěl jsem vám nic podsouvat. |  | trávník a pes, 13.2.2008 Písek nezabrání ničení trávníku psy, jde jen o to, že místo čistého bláta máte to bláto takové písčité. |  | Brabencí, 13.2.2008 Pro začátek bych zkusil prostý BIOLIT na lezoucí hmyz. |  | trávník a pes, 12.2.2008 Největší problém s koexistencí psa a trávníku je právě v zimě, jako je tato, kdy není sníh, aby chránil trávník. Tráva od října či listopadu do dubna neroste, je jen ničena psem. V době, kdy tráva roste, stíhá zahlazovat škody od psů. Tak vydržte do... celý příspěvek > |  | stříhání habru - kdy?, 12.2.2008 Mám taky pár habrů, tak s nimi mám trochu zkušeností, myslím, že ty vaše vám dole obrazí i bez stříhání. Habry se zahušťují tak nějak i sami od sebe. Jestli jste ale nažhavený na stříhaní, tak bych tak akorát zakrátil ten terminál. Souhlasil... celý příspěvek > |  | Kdy pokácet ořešák?, 11.2.2008 A k tomu zákonu je ještě vydána prováděcí vyhláška 395/1992 Sb.
§ 8
Ochrana dřevin a povolování jejich kácení
(k § 8 odst. 3 a 5 zákona)
(1) Poškozování a ničení dřevin rostoucích mimo les (§ 7 odst. 1 zákona) je... celý příspěvek > |  | Kdy pokácet ořešák?, 11.2.2008 zde je příslušný text zákona:
§ 8
Povolení ke kácení dřevin
(1) Ke kácení dřevin je nezbytné povolení orgánu ochrany přírody, není-li dále stanoveno jinak. Povolení lze vydat ze závažných důvodů po vyhodnocení funkčního a estetického... celý příspěvek > |  |
|  | réva, 11.2.2008 Réva vinná...my tomu doma říkáme hrozny, a myslíme tím jak plody tak i rostlinku. Taky říkáme maliny a myslíme tím jak plody tak rostlinu, nikdy neříkáme ostružiník maliník. Stejně tak jahody - jahodník, a neznám ani nikoho kdo trhá... celý příspěvek > |  | Kdy pokácet ořešák?, 11.2.2008 Tak jsem si to našel, a o ovocných stromech tam není ani slovo, takže odvolávám co jsem psal. |  | Kdy pokácet ořešák?, 11.2.2008 Mám takový dojem, ale nechce se mi to hledat, že ten zákon se netýká ovocných stromů, tedy ovocné stromy si můžte kácet jak chcete. |  | Vhodná kombinace odrůd - kopání pařezů, 11.2.2008 Vykopával jsem několik asi 30 letých jabloní, které byly pěstovány ve stěně, průměr kmene kolem 20 cm. Ty taky neměly kořeny hlouběji. |  | Umělé světlo, 7.2.2008 Sluneční světlo při jasné obloze má výkon asi 1000 W / m2. Jestli tam svítíte 60 W žárovkou tak máte na m2 výkon tak maximálně v desítkách watů. Kromě toho je tam úplně jiné spektrum. Běžná žárovka nebo zářivka má spektrum odpovídající teplotě... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|