|
Kanzi, 14.6.2019 94.198: Viac by napovedala fotka stromčeka (aký je to tvar a či sa náhodou nesprávnym rezom nepripravujete o plodonosné drevo). Inak 30 plodov na 5-ročný stromček nie je nejako hrozne málo, je možné, že zatiaľ prevláda vegetatívny rast nad... celý příspěvek > |
 |
Brouci na okrasné vrbě, 14.6.2019 Nedávno sa tu o tomto škodcovi už písalo - je to Liskavka dvadsaťbodková (lat. Chrysomela vigintipunctata, čes. Mandelinka dvacetitečná). Bodky sú vždy čierne, podklad farebne môže varírovať od najčastejšej krémovobielej cez žltkastú až po... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Slivoně - monilioza, 12.5.2019  Súhlasím s Jiřím 1968 že monilióza to nie je. Listy ani vetvičky nie sú uschnuté. Listy sú zakrpatené, úzke a deformované. V rámci diferenciálnej diagnostiky treba myslieť na možné vírusové ochorenie, postihujúce slivky (ale aj iné kôstkoviny) -... celý příspěvek > |
 |
Rybíz - Jonkheer van Tets, 29.4.2019  Marek TT: Podľa mňa si za problém môžete sčasti sám. Píšete o "stromčekoch", ale na Vašej fotke (foto 1) je v podstate len stredový kmienik, ozeraný na krátke pahýliky (kostrové drevnaté konáriky ktoré by mali tvoriť korunku stromčeka absentujú). V... celý příspěvek > |
 |
"Nůžky se stranově převrácenými břity" alias pro leváky, 29.11.2018 Jednu z možností máte na fotke. Lacná záležitosť to ale nie je. IH |
 |
Meruňka na Vysočinu, 7.8.2018 Dobrý večer Mimmo, ako je na tom Veharda v odolnosti na jarné mrazy v porovnaní s Bergeronom? A ako je na tom chuťovo v porovnaní s Bergeronom? Ďakujem |
 |
Lipnická švestka, 4.1.2018 To že Toptaste je z nemeckej TOP-série sliviek zrejme najvhodnejšia na pálenie, sa vie myslím už dlhšie. Čo sa týka Lipnickej (nepestujem ju ani pestovať nemienim) - mám tak trochu pocit (len na základe tu referovaných príspevkov) že jej hlava je... celý příspěvek > |
 |
Lipnická švestka, 4.1.2018 Foto 1, foto 2... Komentár netreba... IH |
 |
Poznej ptáka 2, 21.5.2017 Aj tuje majú svoje tajomstvá... IH. (stehlík konôpka) |
 |
Lipnická švestka, 30.4.2017 Záleží od toho, čo si predstavujeme pod pojmami "veľký strom" a "veľká úroda" 😃. Každý tu môže mať svoje kritériá... Ale aby som bol konkrétny: na 1.fotke je moja slivka ktorá meria menej než 4 metre. Bežným postrekovačom by ju bez problémov... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Totálne neškodný herbicíd, 30.4.2017  240.4: Áno, uznávam že ten trávnik a bezplevelné kruhy môžu pôsobiť až nepríjemne a zbytočne perfekcionisticky 😃. Na dôkaz že to vieme aj inak pridám fotky zo záhrady ktorá síce nie je moja, ale o ktorú sa tiež starám. Tam je to riešené... celý příspěvek > |
 |
Kdy zasadit meruňku Maďarská, 5.3.2017 Najprv ma napadlo že si robíte srandu. Ak naozaj nie Ste troll (ani to isté slovo len s "t" namiesto predposledného "l"), tak ju zasaďte 6.3.2017! Prečo uvažujete nad tým výsadbovým medzikrokom po 14 dňoch, to "my" naozaj nie je jasné. IH |
 |
Cim zakryt osklivou zed?, 26.1.2017 Brečtan. Najmä ak by ho bolo možné "pustiť" priamo na stenu. IH |
 |
Hrušky z obchodu, 26.1.2017 Pre tých čo nakupujú hrušky v obchodoch - portugalská odroda ROCHA. Pôvodom stará (objavená v r.1836), dlhý čas známa iba v Portugalsku, kde tvorí drvivú väčšinu pestovaných hrušiek. Dozrieva zhruba ako Williamsova (koncom aug.-začiatkom sept.),... celý příspěvek > |
 |
Jak se zbavit krtka, 19.1.2017 Môžem potvrdiť. JRT je malý diabol v maske milého psíka. Ten náš má okrem krtkov (hryzce chvalabohu nemáme) "sortiment" rozšírený o potkany, mladé mačky, myši, drozdy a iné neopatrné vtáky, žaby a dokonca aj užovky. Skrátka všetko na čo si trúfne.... celý příspěvek > |
 |