|
Příspěvky uživatele - 117.119
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co s touto Yukou?, 29.9.2008 Já bych si stím nezahrával. Měly jsme ji také, a postupně uhnila celá, já jsem jenom uřízl vrcholový řízek a ten se ujal. No zkuste vydlabat, a pokud bude rostlina pořád měkčí a měkčí, tak doporučuji uříznout tu zelenou část, namočit do stymulátoru a... celý příspěvek > |  | Dotaz na kokosovou palmu, 16.9.2008 no teď už radši nezačínejte hnojit, teď před zimou u je pozdě. Na balkon ji rozhodně nedávejte, kokosová palma nesnáší teploty pod 18 stupňů. No a s tim rosením to budete mít asi těžké, já sem třeba si zařídil byt podle kytek takže můžu zalévat i... celý příspěvek > |  |
|  | Dotaz na kokosovou palmu, 13.9.2008 ne neni, dva listy je málo pokud se z toho rychle nevzpamatuje tak uhyne. Hnědé skvrny sou příčinou špatnou péčí, nebo jinou fyziologickou poruchou (škůdce, plíseň,přemokření, spálení,nachladnutí). Pokud chcete vědět příčinu, tak nestačí napsat že... celý příspěvek > |  | chorvatská palma, 13.9.2008 žádné stříhání! to jsou mateřské listy, a ty velké členěné rostou až třeba pátým rokem, takže stačí vydržet |  | Dotaz na kokosovou palmu, 13.9.2008 dobrý den paní andreo
Ta prasklina není nic škodlivého, myslím že to je i důkaz že se vám jí daří udržovat krásně zdravou. Prasklinu mám taky na kokosu a ne jenom jednu, časem se vám budou dělat další, to už patří k přirozenému růstu. Docela mě ale... celý příspěvek > |  | chorvatská palma, 11.9.2008 tak pokud dáte palmu na sluníčko někam kde moc nefouká, začnou růst listy normální, kmen se dělá spoustu let, ale pokud myslíte kmen jako je na obrázku a aby měl aspoň půl metru, tak to trvá třeba i padesát let, v našich podmínkách ale většinou pevný... celý příspěvek > |  | areca chrysalidocar, 8.9.2008 Ano je to skutečne tato palma v odkaze od paní Daniely. Vaše obavy o způsobu pěstování palmy jsou zcela zbytečné, tato palma patří mezi ty nejméně náročné, myslím že o tom jak palmu dobře pěstovat a vyvarovat se zbytečných chyb je na internetu mnoho.... celý příspěvek > |  | datlovník, 3.9.2008 takže rozsudek zní-grafiolioza to není, ale je to jiná houbová choroba, kterou ste si udělala tim rosením. Ono stačí třeba jednou týdně osprchovat rostlinu od prachu, nic víc. Napadené části rostliny je nutné odstranit, a celou rostlinou postříkat... celý příspěvek > |  | datlovník, 29.8.2008 http://klubpp.palmparadise.biz/skudci/?title=Škůdci+v+praxi&count-rows=6&select=0 ...zde sem se ujišťoval u zkušené pěstitelky, má jiný názor. Jestli opravdu ještě máte zájem o určení škůdce, vložte prosím detail listu ze spodu i... celý příspěvek > |  | Dotaz na kokosovou palmu, 29.8.2008 Pochopila jste velmi dobře, nepřesazovat. A když tak až na jaře. No jak často zalévat, až vypije to co má v pod misce tak zalít znovu |  |
|  | datlovník, 26.8.2008 No fuj. Musím tě zklamat je to ta grafiolóza! Listy ihned odstřihni, ty co jsou napadené, a kup si nějaky ten fungicid, pak už zbívá jenom doufat |  | datlovník, 25.8.2008 Nechci vás strašit, ale možná máte napadený datlovník grafiolózou, způsobuje to houba graphiola phoenicis. Zkuste vyhledat přes google, jistě najdete nějaké obrázky. Tato houba se projevuje u datlovníků pěstovaných doma, mohla jste si tu houby už s... celý příspěvek > |  | datlovník, 23.8.2008 ahoj, datlovník neni pokojová rostlina, potřebuje venkovní klima. Rosit datlovník je myslím zbytečné, možná že i spíše na škodu. A tohle co popisujete, vypadá spíše na plíseň,nebo něco požírá kořeny, chtělo by to foto |  | Palmy - Datlovnik - Phoenix roebelenii, 22.8.2008 myslím, že po roce a půl, bude paní vaše rada prd platná. Nejsem si jist, ale ta paní psala i na jiné fórum, problém nevím jestly se vyřešil, každopádně se zřejmně jedná o kombinaci-suchý vzduch x přelití. |  | Přesazování datlovníku, 19.8.2008 Datlovníky jsou asi jediné palmy, u kterých se můžou zkracovat, stříhat,řezat, kořeny a to i velmi razantním způsobem. Mají totiž velmi rychlí růst kořenů a dokáží se po řezu zregenerovat. Takže jestly chcete aby se vám váš datlovník opět vešel do... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|