|
chorvatská palma, 4.12.2008 Jste si jistá že ste si paní Lído nespletla diskuzi? protože mluvíte mimo mísu |
 |
chorvatská palma, 2.12.2008  To věřím že má veliké přítůstky, ale s tou mrazuvzdorností je to takové všelijaké. Praha je ještě dobré místo na zimování palem, protože je v ďolíku. Ale příde zase ruská zima a pak si povíme jak je Praha velký ďolík |
 |
|
 |
co je to za palmičku?, 30.11.2008  Nechci rozdávat rady, ale mě při prvním pohledu též napadl kroton. Existují formy které jsou podobné té na obrázku. Zkuste jí zvýšit na pár týdnů příjem světla a uvidíte jestly se jí vybarvý listy. A jestly se mi podaří vložit foto, můžete porovnat |
 |
Kokosová palma, 30.11.2008  No já už to radši rozebírat nebudu kdo je kdo, mam v tom bordel. Substrát se doporučuje težší a propustný (jíl s pískem) ale to zase nedoporučuji já. Protože jakmile smícháte jíl a písek, vznikne vám kuchyňská houbička co nasaje vodu a už nepustí.... celý příspěvek > |
 |
Kokosová palma, 30.11.2008 Jo aha, to jste se měla podepsat rovnou jako Andrea M, a ne Hladová Lady! Podle čísel vás nepoznám. Tak to se omlouvám za menší aroganci, ale po předešlích zkušenostech na jiných tématech, se mi nikdo nemůže divit. Jo to jsem rád že se vaší palmě... celý příspěvek > |
 |
Co s touto Yukou?, 30.11.2008 Ano, takhle to začíná. Přesadit nepomůže ani žádné přípravky nepomohou. Jestly chcete z toho mít časem nějakou kytku odstřihnětě a znovu zasadtě ty zelené výhony co rostou z kmenu. |
 |
lucky bamboo, 29.11.2008 já myslím že je to jedno, tim stimulátorem tomu jenom pomůžete |
 |
Zalévání banánovníku Musa basjoo v zimě, 29.11.2008 vody |
 |
Kokosová palma, 29.11.2008 Já to nějak nechápu. Tak máte kokosovou palmu nebo nemáte kokosovou palmu? A na co potřebujete kokos když už zřejmně máte kokosovou palmu? Nebo máte kokosovou palmu, ale bez kokosu? V tom případě to asi nebude kokosová palma. A když už chcete... celý příspěvek > |
 |
Zalévání banánovníku Musa basjoo v zimě, 29.11.2008 Tak určitě udržujte půdu radši sušší než mokrou, banánovníky přez zimu jsou hodně náchylné na plísně! Ale zase nepřesuššit, stačí tak jednou dvakrát zaběhnout do chléva a ucmrndnout jim tam trošku |
 |
|
 |
datlovník, 27.11.2008 Zkuste, ale nezapomeňte měnit vodu! kvůly vyplavení inhibytorů. A dobré je, je dát do teplé vody, a klíčení se urychlí ve vodě která má konstatní teplotu 27 až 30 stupňů. Na to je dobrá nermoska, ale čím vyšší teplota tím větší riziko plísně,... celý příspěvek > |
 |
hrnková palma, 26.11.2008 Když budete mít přez zimu v misce vodu, zplesnivý vám dokonale kořeny! Přece jen potřebuje sem tam vyschnout. |
 |
Prosím o název této rostliny, 26.11.2008 no |
 |
Prosím o název této rostliny, 25.11.2008 a jak ste mě zblbly! Žádná sloní noha ale yucca elephantipes! |
 |
Prosím o název této rostliny, 25.11.2008 Prej přes zimu v teple!, vy děláte jako kdyby to byl muškát! Je to sloní noha, nebo podobný kutivar. Který sice roste rychle, ale na 3 metry potřebuje aspoň do 10 let! to byla teda pěkně dlouhá teplá zima |
 |