|
Aeschynanthus - opadávání květů, 30.8.2008 Aeschynantus shazuje květy v důsledku náhlé změny teploty, průvanu nebo studené zálivkové vody. |
 |
postupné dozrávání sklizených rajčat, 30.8.2008 Nechat na keři do prvních mrazíků, potom zelené otrhat a dát do velkýh sklenic na světlé místo ne na slunce, pokud je místo chladnější opravdu vydrží až do vánoc. Ty sklenice nechat otevřené. |
 |
|
 |
Poraďte co je to za pokojovou květinu, 29.8.2008 Určitě je to Spathiphyllum neboli česky Lopatkovec, kvete Vám to bíle podobně jako Kala ne? |
 |
Přímé oslunění, 20.8.2008 Dobrý den, všechny sukulentní rostliny a kaktusy. |
 |
co mám s orchidejí, 16.8.2008 Phalenopsis se rozmnožuje buď odnožemi pokud je vyžene vedle rostliny tam je oddělení jednoduché, nechat co nejvíce narůst (hlavně kořeny) a odříznot.Měla by mít alespoň dva kořeny a ty ponořit do hlíny, nedávat hluboko spíše posadit na povrch a... celý příspěvek > |
 |
Kambria, 16.8.2008 Dobrý den, to záleží jaký druh orchideje máte, ale pokud je máte umístěné přímo nad radiátorem tak pravděpodobně zimu nepřežijí.Poku d nemáte vyhnutí a musíte je mít na parapetu, tak co nejdále od topení jinak bych raději ponechala tu možnost... celý příspěvek > |
 |
List orchidei - choroba?, 13.8.2008 Jsou to jen škrábance, od vrtalky jsou chodbičky klikaté, pokud se, ale bojíte můžete list kousek pod posledním škrábancem odříznout, phalenopsis to snáší dobře, od středu Vám listy dorostou a spolu s růstem ty okrajové listy stejně shazuje. |
 |
Kambria, 13.8.2008 Ještě, Cambria je název pod kterým se tato orchidej prodává v obchodě, její správný název je Odontocidium je to hybridní kříženec.To jen pokud byste si chtěl vyhledat ještě další informace, mnoho úspěchů s pěstováním |
 |
Kambria, 13.8.2008 Zalévám ji zvrchu a tato orchidej má ráda poměrně dost vody. To jste si uřčitě všiml, že povrch osychá celkem brzy.Já těch orchidejí pěstuji více a krom těch které mám na kůře všechny zalévám zvrchu a nepostřikuji. |
 |
Kambria, 9.8.2008 Cambria je nenáročná orchidej.Já ji pěstuji dva roky.Každé léto v polovině června ji dám ven pod strom V bytě potom na východním okně takže slunce ráno.Zalévat po oschnutí povrchu. Směs hlíny pro orchideje z obchodu. Stonek po odkvětu odstřihněte už... celý příspěvek > |
 |
|
 |