|
Dub červeny, 15.10.2009 Anebo Hrochův Týnec?
Josef. |
 |
Přežije čarovějník?, 14.10.2009 Z čeho je Váš čarověník? (nikoli "čarovějník") Borovice, smrky, jedle...???
Překvapuje mne velikost Vašeho čarověníku a to, že ho stříháte do pravidelných tvarů!
(Pravé) čarověníky jsou obvykle přírodní mutace (náhlé změny), kdy na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sázení okrasných trav na podzim, 14.10.2009 Jde vysadit i do zahrady. Někdy se sama vysemeňuje a dále množí.
Josef. |
 |
Strom od řeky Zambezi, 14.10.2009 Pěkný kousek! není to něco z příbuzenstva známé Adély, co ještě nevečeřela?
Josef. |
 |
Javor střibrný, 14.10.2009 Určitě znovu obroste; zapěstujte mu jeden kmen a on si už korunu udělá sám.
Josef. |
 |
Nejrychleji rostouci neopadavy strom, 14.10.2009 Peace, čtěte název příspěvku!
Japonský topol je opadavý.
Josef. |
 |
Co je to za rostlinu?, 14.10.2009 Ještě prosím, dejte nám vědět, jak jste s určením dopadl. Děkuji.
Josef. |
 |
Pozna ju niekto?, 14.10.2009 (Mne ty ostny taky matou; napadlo mne, jestli to není něco z řešetlákovitých anebo z hlošinovitých, ale to opravdu jen tipuji).
Dejte nám pak, prosím, vědět, o co se jedná. Děkuji.
Josef. |
 |
Vápno na všechno?, 13.10.2009 Vápno se jen tak "neprocedí", ale spíše se "usadí" v půdě.
Rhododendronům (a třeba i dřišťálům) bych přidal vrstvu rašeliny a o ostatní rostliny bych neměl obavy.
Josef. |
 |
Durman, 13.10.2009 Je to naopak: toto je durman - Datura a andělské trumpety durmanem nejsou, ale jejich správnější označení je brugmansie - Brugmansia.
Josef. |
 |
|
 |
Pozna ju niekto?, 13.10.2009 Takže snad něco z čeledi brukvovitých - Brassicaceae. Nějaká tařice, tařinka, huseník... Je toho hodně.
(Včera jsem doporučoval Holzbechera, tam mají široký sortiment a mohli by to znát).
Josef. |
 |
Bambusová tráva, 13.10.2009 Nejdná se o psineček výběžkatý (Agrostis stolonifera) pěstovaný v závěsném květináči a u kteréhosi prodejce jsem u něj viděl nějaký takový název, jako "japonská bambusová tráva" či nějak tak?
V případě, že se opravdu jedná o tento... celý příspěvek > |
 |
Pozna ju niekto?, 12.10.2009 Škoda, že obrázek kvetoucí rostliny není větší (ale ani v tom případě mi tato rostlinka mnoho neříká :(. (Můžete vložit větší obrázek? A je to rostlinka od nás, resp. od Vás anebo někde ze vzdálenějšího zahraničí?)
Josef. |
 |
Hledám pěkný strom, 12.10.2009 Vybírejte opravdu uvážlivě, aby Vaši nástupci za pár desítek let nebědovali nad velikostí Vámi vysazeného stromu.
Většina výše zmíněných buků a dubů i javor stříbrný v dospělosti jistě hravě překonají vymezený "necelých 15 m" široký... celý příspěvek > |
 |
Kopretiny, 12.10.2009 Marie, Vaše kopretiny se jmenují Chrysanthemum arcticum.
V třídění kopretinovitých a chryzantémovitých rostlin nemají jasno ani botanici a tak rody různě rozdělují, spojují, upřesňují... Ale česky se samozřejmě může Vaše kopretina nazývat kopretina... celý příspěvek > |
 |