Příspěvky uživatele - 49.39

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co je to za rostlinu?, 10.12.2009
Bougainvillea. U nás venku nevydrží. Josef.
Povolení ke kácení - odvolání, 10.12.2009
Vaši preferenci jsem dosud neobjevil. Dotace stavebníkovi? Za co? Pokácí dřeviny v určité hodnotě, tak v nějaké hodnotě provede NV (pro byť jen částečnou náhradu způsobené škody). Mimochodem: navyšování nákladů stavby zde předpokládám v řádu... celý příspěvek >
Povolení ke kácení - odvolání, 9.12.2009
MÁM PŘED SEBOU TEXT ZÁKONA. CITUJI (S VYNECHÁNÍM NEDŮLEŽITÝCH SLOV): §9 Náhradní výsadba a odvody (1) Orgán ochrana přírody může... uložit žadateli přiměřenou náhradní výsadbu ke kompenzaci ekologické újmy vzniklé pokácením dřevin. Současně... celý příspěvek >
Povolení ke kácení - odvolání, 8.12.2009
Náhradní výsadba je stanovena v tom případě, že se kácejí dřeviny z důvodů výstavby. Nesouhlasím s tím, že by z textu příslušného pafagrafu zákona vyplývalo, že se mají preferovat pozemky žadatele. To opravdu ne. Čtěte pozorně! Nenařídí-li... celý příspěvek >
Okousaný rhododendron, 7.12.2009
"Malé, úzké, zelené potvory" by mohli být nějací pidikřísci (tak se opravdu jmenují). Škodí sáním na listech. Postřiky prosti savým škůdcům by měly zabrat. Lalokonosec je černý zavalitý brouk asi 1 cm velký. Dopspělci vykousávají... celý příspěvek >
Povolení ke kácení - odvolání, 2.12.2009
Výše uvedený citát zákona č.114/92 Sb: § 9 odst. 2: nehovoří o vlastníku pozemku na němž jsou dřeviny k pokácení, ale o vlastníku pozemků, na něž se má náhradní výsadba provést a žádá předchozí souhlas tohoto vlastníka. Obce mají zákonnou... celý příspěvek >
Nevite nekdo o nekom kdo porada skoleni ohledne koupacich jezirek, 2.12.2009
Upřesňuji: je to Svaz zakládání a údržby zeleně - SZÚZ. Josef.
Co je to za strom? Paulownia tomentosa, 1.12.2009
Trvám na tom, že to opravdu je paulovnie. Žádný jírovec (čili lidově "kaštan"! Josef.
Co je to za nemoc?, 30.11.2009
Myslím, že je to strupovitost hrušní. Co proti ní? pravidelné postřiky! Snad někdo doplní či vyvrátí výše zmíněnou odpověď Josef.
Jak na ní?, 27.11.2009
Zdá se mi podle květenství, že by se neuselo jednat o ostřici ale o válečku (lesní nebo prapořitou). Ale co s ní? Vyhubit vše a založiot nový trávník výsevem pastevní směsi. Josef.
Co je to za kytku?, 18.11.2009
Dracéna to rozhodně nebude, ta má dřevnatějící kmínek... a i listy jsou dost odlišné. "Pruhovaná noha" mi připomíná zmijovec a ten to taky není. Napoadá mne ještě něco ze zázvorovitých a dalších příbuzných čeledí. Josef.
Cypřiš arizonský fastigiata, 13.11.2009
Pěkný kousek! Podle mého názoru to je opravdu některý druh juky (ale blíže nejsem schopen ji určit). Jak je stará? A co to máte pod ní vlevo? Vidím dobře, že je to bobkovišeň? Pěstujete ji v interiéru? (Nebo je to jiná rostlina?) Josef.
Neznámé rostlinky, 13.11.2009
"Tyčovitá" rostlinka s malými rostlinkami na koncích lístků je Bryophyllum (myslím, že tubifolium?). Josef.
Poradíte mi někdo? Babička to nazývá Karhátí, 12.11.2009
Ať se na foto dívám, jak se dívám a oči si můžu vykoukat - chlupatost listů tam nevidím. Josef.
Hnědé plody hrušky, 11.11.2009
Myslím, že tato rzivost povrchu hrušek nemá s tůjemi nic společného.  Ani rez hrušňová nemá s pravými tůjemi (tedy se zeravy - rod Thuja) nic společného. Pravdou je, že nějakých 90% lidí zrovna tak říká "tůje" všemožným koniferám,... celý příspěvek >
Další diskuze:  6667686970>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika