|
Příspěvky uživatele - 21.122
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Choroby přísavníku?, 17.6.2009 Dobrý den,
na chalupě máme 10 sazenic přísavníku, doposud perfektně rostly, až letos, je to asi měsíc, co se u jedné sazenice začaly kroutit do rubu listy, na rubové straně je sem tam vidět bílou, jakoby průsvitnou tečku, ale mšice to není.... celý příspěvek > |  | Pinus nigra Pitchonet, 13.6.2009 Samozřejmě, že ji znám, máme ji v naší sbírce. Nenašel jste ji nikde protože se správně jmenuje Pinus nigra ´Pitchounet´. |  |
|  | Co je to?, 26.5.2009 Magnolia acuminata - tu bych vyloučil, má poněkud menší listy. Buď je to Magnolia obovata (novější název je M.hypoleuca) nebo M.tripetala (Šácholan tříplátečný). Špatně se od sebe rozlišují. |  | Určení druhu borovice - foto, 26.5.2009 Je to jedle ojíněná, nověji se též jmenuje jedle stejnobarvá, běžně se ji říká "Konkolorka" od jejího latinského názvu Abies concolor |  | Thuja Occidentalis x Orientalis x Plicata, 16.5.2009 Thuja occidentalis je svrchu matně zelená, na rubu světlejší
Thuja orientalis je z obou stran stejně zelená a větévky má uspořádané ve svislé rovině
Thuja plicata je svrchu leskl tmavozelená, na rubu s výraznou bělavou kresbou
Zdravím jh |  | Jak odstranit nánosy od bio-oleje?, 9.5.2009 U mé motorové pily doporučují zbytek bio oleje vylít po delším odstavením z provozu a nalít tam syntetický olej a nechat protočit aby se celý systém vyčistil.
Osobně jsem zatím používal bio olej ale koupil jsem si obyčejný stáčený AD olej v... celý příspěvek > |  | benzínová nebo elktrická motorová pila, 11.3.2009 Děkuji za rady, asi půjdu do elektriky a časem přikoupím motorovku, do lesa chodit nebudu, jde mi o řezání u baráku. Navíc za ty prachy, co koupím ES2140, tak srovnatelnou motorovku nekoupím, nejlevnější hobby stojí o cca 1000 kč víc a na to co... celý příspěvek > |  | Jakému stromu patří tyto šišky?, 11.3.2009 To nejsou šišky, ale samičí květy na smrku ztepilém (Picea abies).
Asi se jedná o nějaký jeho kultivar. |  | Vie niekto urcit co je to za borovicu podla sisiek a semien?, 1.2.2009 Pinus rigida to určitě není, má ostnité pupky na štítcích, pakliže jste to sebral někde v Turecku nebo na Kypru mohla by to být Pinus brutia, podle obrázků šišek mně to na ni docela sedí.
Zdravím jh |  | co je to za kultivar Chamaecyparisu?, 19.1.2009 Na prvním obrázku je některý zlatý kultivar Cypříšku Lawsonova (je jich spousta) a na druhé se jedná O thuja occidentalis (Zerav západní) a nikoliv o cypříšek. |  |
|  | Problém motor Tera, 20.11.2008 Tento problém jsem řešil letos v létě, obdobné problémy s chodem motoru, jak se motor zahřál začal se dusit až zhasnul- dostal jsem celou řadu rad od různých odborníků, žádná však nevedla k cíli. Poté jsem po poradě s odborníkem na dvoutaky... celý příspěvek > |  | dá se někde koupit jen samotná podnož, 6.11.2008 Dá, tak jako existují prodejci hotových stromků, existují i firmy, které se věnují buď obojímu, nebo jen pěstování podnoží. Cena věsměs příjemná (7-15Kč- M9, K-MA atd.) dle třidy a druhu. Jediným problémem, pokud budete kupovat 2 nebo tři je... celý příspěvek > |  | Rozestupy nových stromků, 21.10.2008 Mám sice jen krátkou zkušenost s touto podnoží se 7 hrušněmi na kdouloni MA(5 let) , ale nebál bych se vzdálenost 1.2 - 1.5 m mezi stromky a pěstování ve tvaru štíhlých vřeten, což sice vyžaduje trochu práce, ale brzká... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|