|
Boubelka a zvonek celkem podoba, 2.2.2010 Obvykle dávám přednost zvonkům - je v nich daleko více rozdílných typů.
Boubelky - Platycodon - tolik nepreferuji.
Josef. |
 |
Borovice Pinie, 2.2.2010 To by možná mohlo být padání klíčních rostlin, proti kterému je účinný Previcur, o němž se zde v týdnu také psalo.
Josef. |
 |
|
 |
Označovacie štítky, 2.2.2010 Pro trvanlivé označení jsou dobré také tzv. DYMO kleště, které vyrážejí (vytlačují, tisknou) písmena do samolepicí umělohmotné pásky. Dříve tento přístroj vůbec nebyl k sehnání anebo za mnoho peněz, nyní třeba v dobrých papírnictvích apod.) se již dá... celý příspěvek > |
 |
Cibule šafránu - Crocus sativus, 1.2.2010 Myslím, že někde v Bílých Karpatech (místo nevím, ale jistě by se to dalo dohledat) je louka s výskytem zplanělého šafránu ještě z dob jeho pěstování před několika stovkami let.
Josef. |
 |
Poznáte rostlinku?, 1.2.2010 Vše je asi dobře okopírováno, ale k vranečku (Selaginella) mi nesedí druhý název - šípatka - a už vůbec ne čeleď žabníkovité - Alismataceae.
(Šípatka je český název pro vodní bylinu Sagitaria - a ta by z čeledi žabníkovitých mohla být).
Vraneček... celý příspěvek > |
 |
Zajíci - škodná, 1.2.2010 Habr Vám snadno obrazí, nebojte se a bude ještě hustější. Zající zahradničí dobře :-). Akorát nyní máte živý plot o 70 cm nižší. (Pro příštích několik let ale zajíce k plotu nepouštějte).
Josef. |
 |
Borovica cierna - preziju vonku semenaciky?, 1.2.2010 Myslím, že mají šanci přežít. Dovnitř bych je nedával. Možná je sundat z okna a postavit za domem do sněhu, aby byly více chráněny sněhovou přikrývkou (na okně příliš promrzají a teplota se často mění).
Josef. |
 |
Previcur, 29.1.2010 Ano, je vhodný při všech výsevech, pomáhá prodi padání klíčních rostlin.
Josef. |
 |
Cibuloviny v květináči - můžu je vysadit nyní?, 29.1.2010 Jistěže není pozdě. Normálně je zasaďte do květináčů a udržujte vlhké, spíše v chladnějším místě než přímo v teple. Vykvetou Vám a na jaře je pak můžete vsadit do záhonů, kde pak zatáhnou.
Josef. |
 |
Jak pěstovat litchi?, 29.1.2010 Jen se vás tak zeptám lidičky: vám liči chutná? (Já z něj nijak nadšenej nejsem).
Josef. |
 |
|
 |
Pílenie ladu motorovou pilou, 27.1.2010 S výše uvedeným celkem beze zbytku souhlasím.
Jen bych ovšem dodal, že rybám to zase tak dobře dělat nebude, asi ohluchnou: jak by Vám bylo, kdyby Vám někdo řezal strop nad hlavou? Ve vodě se zvuk velmi dobře přenáší. (Ovšem sekámí ledu sekerou... celý příspěvek > |
 |
Rozmnožovanie gaštana jedlého, moruša čierna, 26.1.2010 Využiji tohoto vlákna k dotazu:
dočetl jsem se, že plody Broussonetie jsou jedlé. Máte s tím někdo zkušenosti? (Vzhledem k příbuzenství s morušemi - proto to vkládám sem - anebo s fíky apod. by to bylo možné). Já mám samčí rostlinu a tak jsem bez... celý příspěvek > |
 |
Poznáte, co vyroste?, 25.1.2010 Nepamatujete si ani, zda to byl keř, trvalka nebo letnička?
(Ale klokoč to určitě nebude).
Foto není dostatečně zřetelené a chybí velikost (položte to třeba na milimetrový papír...)
Myslím však, že si opravdu butete muset počkat...
Josef. |
 |
Neznámé rostliny z Itálie, 25.1.2010 Myslím, že na první fotce je abélia - Abelia. Ta by u nás měla venku vydržet.
Trachelospermum podle mých zanlostí, mráz nevydrží.
(A to jsem rád, že p. Jiří Janča taky něco nepozná, ale okruh jste samozřejmě trefil správně).
Josef. |
 |
NPK pod stromy, 21.1.2010 Hlavně nesypat na jedno místo, ale rozptýlit po celé ploše pod korunou, nejvíce po jejím obvodu. (Viděl jsem totiž i hnojení hrstmi hnojiva přímo ke kmeni a následné popálení pletiv kmene a odumření stromku).
Josef. |
 |