Příspěvky uživatele - 48.243

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Růže, 25.2.2010
Oblouky s růžemi se nevyvracejí v zimě, ale v létě,  když mají růže spoustu listů a příjde pořádná vichřice. Ze zobrazených nedávám šanci na přežití ani jednomu...
Co je to za rostlinu?, 21.2.2010 Obsahuje fotku
Mořská cibule vypadá takto. Moc podobné to není...
Cibule šafránu - Crocus sativus, 19.2.2010
Nevím,. nevím, před 130 lety vydaná Ottova encyklopedie zmiňuje jako nejsevernější zem, ve které se pěstuje pravý šafrán Rakousko. Rovněž uvádí, že výsadba se musí každé 3 roky obnovovat na jiném místě, kde před tím šafrán alespoň deset let... celý příspěvek >
Apios americana, 19.2.2010
Když máte dost teoretických znalostí a máte-li možnost hlízu této rostliny získat, proč její pěstování nezkusíte sám?  Podle vyčtených informací se pěstování příliš neliší od pěstování jiřin. K čemu vlastně potřebujete praktické zkušenosti... celý příspěvek >
Apios americana, 17.2.2010
Vlastní zkušenosti nemám, ale podle spousty informací na netu by neměl být problém ji pěstovat i u nás. Většina odkazů zdůrazňuje spíše kuchyňské využití hlíz než okrasnou hodnotu rostliny...
Co je to?, 14.2.2010
Listy by u zmarliky odpovídaly, ale lusky má krátké a rovné. On to opravdu bude ten dřezovec a známá si to s listy nějak popletla. Pokud ne, bude nutno ten strom detailně vyfotit až bude ty listy mít, pak se uvidí....
Co je to?, 13.2.2010
Stromů s lusky a velkými listy u nás zase tak moc neroste, není to obyčejná katalpa?
Madagaskarský kaktus, 7.2.2010
Pachypodium v našich podmínkách kvete při výšce kolem 150 cm, má velké bílé květy podobné oleandru a po odkvětu se vidličnatě větví. Když už máte metr, zkuste vydržet!!
Madagaskarský kaktus, 7.2.2010
Máte Pachypodium lamerei, event. vzácnější P. geayi. Jejich krása je právě v tom symetrickém růstu s vějířem listů na vrcholu. Pokud je opravdu nutně musíte omladit, doporučuji seříznout až na malý kousek u země a nechat znovu narůst.... celý příspěvek >
Co je to za rostlinu?, 7.2.2010
Tyhle trávovité listy dělá Ornithogalum longibracteatum, ale určovat cibule bez květu...
Amarylis, 7.2.2010
Tak ty, co nechtějí kvést a mají cibule květuschopné velikosti začněte zalévat, až když mají 10 cm květní stvol, do té doby je nechte spíše v chladu a suchu. Už jsem psal, že to jsou multihybridy, každý se může chovat jinak. 
Amarylis, 7.2.2010
A neni to nakonec jedno, hlavně když kvetou ať už s listy nebo bez nich! Pěstované "amarylisy" jsou kříženci mnoha přírodních druhů, třeba u těch Vašich ve Vašich podmínkách se prosazuje tendence nejdříve listy, pak květ. Já je nechávám na... celý příspěvek >
Amarylis, 7.2.2010 Obsahuje fotku
Valotu pěstuji léta letoucí stejným postupem jako hvězdníky Hippeastrum = " nepravý amarylis". Kvete vždy koncem léta - srpen, září.  Je celkově menší než hvězdník, květy mají jiný tvar, jsou zcela hvězdicově symetrické a více otevřené,... celý příspěvek >
Amaryllis belladonna, 7.2.2010
Pravou jihoafrickou Am. belladona celkem běžně prodávají v prodejnách cibulovin na Floře v Olomouci, ve Věžkách a asi i jinde. Občas jsem ji viděl i v hypersuperbau obchodech. Párkrát jsem si ji koupil, květu jsem se nikdy nedočkal, spíše to s ní šlo... celý příspěvek >
Mám aloe, jen nevím jaký druh, 7.2.2010
Aloí je asi 400 druhů a taky hodně kříženců. Určovat je jen podle vzhledu nedospělé rostliny, bez znalosti květů, a navíc narostlé u nás a ne v Africe - tam vypadají dost jinak-  je spíše hádání.  Pokud se Vám chce, je na internetu dost... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika