|
Nemoc švestek, 23.6.2008 Tak to vypadá zajímavě... na tohle si netroufám, jen bych přihodil že mi to připomíná lišejník...
Karlos. |
 |
Proč nemá lačkovka lačky, 20.6.2008 Mno to by mohlo být ono. Co jsem viděl tak prodávané holandské a jiné zboží bylo v čisté rašelině běloruského typu. V jejich rychlokultuře to funguje, ne však v kultuře amatérů, ne dlouhodobě. Ona se časem dost znehodnotí ta rašelina a pak může mít... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nemoc švestek, 20.6.2008 Fotku nebo nic!
Karlos |
 |
Neznáte tuhle kytičku?, 19.6.2008 Ostrožka. Consolida orientalis. Když tak mě opravte.
Karlos. |
 |
Kdy rozmnožit vandu, 19.6.2008 No já myslím že lépe bude počkat, až bude oddělek vypadat soběstačně a bude mít dost vlastních kořenů.
Karlos. |
 |
Proč nemá lačkovka lačky, 19.6.2008 A jaká je to Nepetheska? Pokud máte skleník typuju že chyba bude v substrátu. Některé rašeliny jsou dost nevhodné, jejich pozdější rozklad a změny chemismu mohou působit problémy. Také jsem kdysi měl N. x mixta zasazenou v blbé rašelině a nedělala... celý příspěvek > |
 |
Lofos - popínavý, 18.6.2008 Na fotce je Asarina erubescens, nebo taky Lophospermum erubescens. Obvykle se prodává v červené, nebo spíš purpurové.
Kytka je to vytrvalá, dobře se množí řízky, ale s přezimováním za oknem Vám moc šancí nedávám. Je dost robustní na rozdíl od... celý příspěvek > |
 |
Roubování švestek, 17.6.2008 Takže, přihodím špetku. Celý plod opravdu ne. U švestek wangenheimových není s čištěním problém ale u myrobalánů a durancií to problém je. Dužninu je nejlépe odstranit uplně. Nejprve je zmáčknu v ruce a pecku z nich jakoby vytlačím(vystřelím) do... celý příspěvek > |
 |
Mountfield TDL 484 TR B, 16.6.2008 Mám stejnou sekačku a měl jsem letos i stejný problém. Vyčistil jsem plastovou trubičku zakončenou sítkem, byly na ní smítka. Motor teď běží plynule. Bohužel jsem pořádně neutáhl hlavní šroub, kterým je nádrž k bloku motoru přišroubována, a šroub... celý příspěvek > |
 |
O jaký druh rostliny se jedná?, 16.6.2008 Daniela: zrovna já jsem maník co to tady poslední dobu čte i několikrát denně a "nažhaven" čeká na nové dotazy, především ty poznávačkové:-) Ono jich ale stejně moc není...
Karlos. |
 |
|
 |
Ficus benjamina - radikalni rez, 16.6.2008 Já bych ho fiknul dole nad některou ze spodních větví. Každopádně z vrchní časti bych udělal třeba deset normálních (15 - 20cm) řízů a napíchal pod folii do množárenského substrátu, nebo dal přímo do vody...
Přebytky můžete rozdat... celý příspěvek > |
 |
O jaký druh rostliny se jedná?, 16.6.2008 Tahle věc se tu vyskytuje znovu a znovu. Synadenium grantii...
Karlos. |
 |
Jak jste na tom s kadeřavostí?, 16.6.2008 Kdyby jen listy, ale i celé nově rostoucí výhonky jsou napadeny, kroutí se a duří... hrozný pohled... příště už fakt asi budu stříkat dvěma přípravky:-)
Karlos |
 |
Popínavé lsetničky v nádobě?, 12.6.2008 Ono těch popínavek je docela dost.
Thunbergia, Asarina(erubescens, scandens), Cobaea scandens, Ipomaea quamoclit, Ipomaea x multifida, Ipomaea(mina) lobata, nezapomeňme na staré dobré mučenky hlavně P. caerulea, která úpal přímo potřebuje aby... celý příspěvek > |
 |
Jak vypěstovat broskvoň, 11.6.2008 Tady v broskvoních se to řešilo celkem dost, najdete pod názvem
"broskvoň z pecky"
Karlos. |
 |