|
Příspěvky uživatele - 151.230
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Identifikace pokojové rostliny, 25.1.2011 Jenom malou poznámku k tomu eventuelnímu používání "destilované vody" pro zálivku nebo postřik rostlin. U opravdové velmi pečlivě a chemicky čistě provedené destilace by to snad ani nevadilo, i když nějaké zbytkové soli v té vodě být musí,... celý příspěvek > |  | Haemanthus - množení ze semen, 25.1.2011 Dobrý den,
tak opravdu část druhů z rodu Haemanthus byla před časem přesunuta do rodu Scadoxus. Tyto cibuloviny mají méně sukulentní listy, potřebují více vody ale zato většinou často (a atraktivně) kvetou. Jak je to přesně s jedovatostí... celý příspěvek > |  |
|  | Název rostliny, 9.12.2010 Podle toho obchodního jména to bylo klasické velkokvěté a žlutěkvetoucí Ornithogalum dubium. Je to právě čistokrevná zimní rostlina, která potřebuje v létě absolutní sucho, ale teplo a v na podzim když si sama naraší, začne se zalévat a někdy v půlce... celý příspěvek > |  | Název rostliny, 8.12.2010 Dobrý den,
už ke mně jinou cestou doputovala stejná fotka téže rostliny a odpovídal jsem na osobní mail. Budu se tedy opakovat. Myslím si, že jde o nějaké jihoafrické ornithogalum podle těch šupin a způsobu odnožování. Amaryllidaceae se mi nezdá.... celý příspěvek > |  | Prosím o název, 8.12.2010 Rozdílů je víc. Schizobasis je mnohem drobnější, nedělá tak dlouhé výhony a NENÍ POPÍNAVÝ na rozdíl od Bowiei. Typ "olistění" je v podstatě u obou stejný - jediný pravý list dělají pouze semenáče a mladé rostliny, to co vyrazí pak jako... celý příspěvek > |  | Břízy, 25.8.2010 Zdravín všechny, mám dotaz. Po několika rocích po vysazení bříz u RD jsem objevil na vedlejších větvičkách slezlou kůru (v délce cca 2-3cm), i soused s tím mám stejné zkušenosti u ovocných stromů. Stromky jsou pak oslabené (větve). Dělat jílové... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|