|
Zemina do skleníku po loňském omylu, 2.3.2010 Kdybyste za to koupil hnůj, nebo ještě lépe vyplozený žampionový substrát, tak jste rodinu zavalil zeleninou. |
 |
Jak se vyrábí osivo F1?, 2.3.2010 Kříží se mezi sebou dvě rozdílné čisté linie. Např. bílý čistokrevný kohout x červená čistokrevná slepice. Čisté linie se dosáhnou udržovací plemenitbou, např. inbredním křížením. Je to věda. Proto to stojí dost peněz. |
 |
|
 |
Zemina do skleníku po loňském omylu, 2.3.2010 Dospod 2/3 výšky hnoje, na to zeminu - např. drnovku smíchanou např. 3:1 se "substrátem", abyste to nevyhodil. Zbytek zkompostujte. |
 |
Drtič kostí, 1.3.2010 Kladívkový šrotovník. |
 |
Rezavé kmeny, 1.3.2010 Neškodná řasa, indikátor zdravého ŽP. Nízká plodnost je způsobena jinými vlivy. |
 |
Už vám taky kvetou krokusy?, 26.2.2010 Možná pod 30 cm sněhu, ale neodhrabával jsem to. |
 |
Muškatelka, 24.2.2010 Muškatelka šedá je pro mne nepřekonatelná letní hruška. Bohužel mimo jedné dobré vlastnosti a tou je chuť má všechny ostatní špatné. Ale každý rok se na stromě najde několik hrušek v optimální zralosti bez kaménčitosti a rázem je vše odpuštěno. |
 |
Číhání na jaro, 24.2.2010 Že tomu někdo z komerčních důvodů říká borůvka jesště neznamená, že to borůvka je. Čtete sice dobře, ale reklamní leták. |
 |
Kdy poprve presazovat sazenicky zeleniny, 23.2.2010 Dáte do misky a podléváte, dokud pijou a bobtnají. Pak do každé vysejete 1 semínko. Naskládáte těsně k sobě na misku a udržujete vlhkost - přiměřeně. Dál se nic nepřesazuje, sadba senechá volně růst a vysazuje s těmi válečky. Proto je v domácích... celý příspěvek > |
 |
Jaká rajčata do skleníku?, 23.2.2010 Mám podobnou zkušenost. Zkoušel jsem něklolikrát třeba Stupické skleníkové. Mohutné rostliny, úroda plusmínus stejná a do plísně šly daleko ochotněji, než venku. Nějaký podstatný rozdíl pokud jde o ranost úrody se nekonal. Takže už to nezkouším. Mám... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Okus stromků zvěří, 22.2.2010 Postupně berou vše, jabloně jim chutnají nejvíc. Broskovoň jen nakoušou, asi nic moc. |
 |
Bamboo, 22.2.2010 Váš milovaný Vám letos měl kooupit jinou. Tyto produkty obecně nejsou určené k dlouhému pěstování. Je to jednorázová záležitost, připravená průmyslově k určitému termínu. Splní svou dárkovou funkci a končí. Tak trochu chápu Vaši nostalgii, ale je to... celý příspěvek > |
 |
Neudržovaná zahrada, 19.2.2010 Asi by se mělo radit něco rozumného. Pokud tam pošlete dobytek, jednak se musíte o něj starat, dávat vodu, zaregistrovat se jako chovatel, ošetřovat. Když to neuděláte, porušujte min. veterinární vyhlášku, možná i zákon. Druhak dobytek vypase jen co... celý příspěvek > |
 |
Neudržovaná zahrada, 19.2.2010 Zjara vypálit, pak uvláčet. Ale je to o držku a na takové ploše zvlášť. |
 |
Odrůdy paprik, 19.2.2010 Pěstuju papriky ve skleníku, u nás to jinak nejde. Za jednu z nejlepších jednoznačně považuju Amy. Naopak se mi obecně neosvědčily drahé a superlativy ověnčené hybridy. Asi je neumím. Zřejmě to bude i těmi nočními teplotami, jak psal někdo výše. Loni... celý příspěvek > |
 |