|
Příspěvky uživatele - 234.151
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Neznámá bromelie, 31.1.2011  Dobrý den,
před léty jsem dostal malou odnož bromelie a letos poprvé vykvetla. Pokoušel jsem se jak v literatuře, tak na internetu najít, co je zač, ale marně. Dokázal byste někdo podle přiložených fotografií poznat, co je to za bromelii? Já bych... celý příspěvek > |  | Určení rostliny, 19.5.2010  Dobrý večer,
prosím o radu při určení rostliny, jejíž foto přikládám. Snad by to měl být nějaký rozchodník. Pěstoval jsem ji mnoho let, bohužel v letošní zimě mě zmrzla. Již jsem se díval v mnoha květinářstvích, ale marně. Neměl by někdo z vás... celý příspěvek > |  |
|  | Zálivka orchidejí, 27.2.2010 Dobrý den,
nemáte někdo praktické zkušenosti se zálivkou a rosením orchidejí vodou z filrační konvice BRITA?
Díky Jirka |  | jméno rostliny, 23.11.2007 Rostlina na obrázcích se jmenuje Plectranthus ernstii. Jirka H. |  | Co s orchidejí?, 5.11.2007 Orchidej na fotografii je nějaký hybrid Dendrobium nobile. Je to chladnomilná orchidej, vyžadující od podzimu do jara období odpočinku - nízké teploty a velmi omezenou zálivku. Rostlinky, vyrůstající na pahlízách, se jmenují "keiki" a lze je oddělit... celý příspěvek > |  | neznámá rostlina, 29.7.2007 Paní Jano,
tato rostlina se jmenuje Kohleria, pokud vím, tak české jméno nemá. Pochází z Kolumbie. Vyžaduje minimální teplotu 15C, světlé stanoviště (ale bez poledního slunce), v období růstu dostatečnou zálivku a vysokou vzdušnou vlhkost. V zimě... celý příspěvek > |  | Phalenopsis, 17.10.2006 Připojuji stručný popis pěstování
Teplota:
Pro pěstování jsou potřebné průměrné až vyšší pokojové teploty (denní 21-29°C, noční 16-19°C). Ústřední topení vyhovuje.
Světlo:
Phalaenopsisy potřebují nízké osvětlení na severně či východně... celý příspěvek > |  | Orchideje, 16.10.2006 Dobrý den,
hledám kontakt na amatérského pěstitele/pěstitelku orchidejí a bromelií, který podobně jako já pěstuje tyto "klenoty" v bytových podmínkách - ne ve skleníku. Měl bych zájem o výměnu pěstitelských zkušeností, na jaře pak i o... celý příspěvek > |  | Orchidej Starclass Nobile, 15.10.2006 StarClass je hybrid orchideje Dendrobium nobile. Podrobný popis pěstování těchto orchidejí najdete na stránce http://orchideaklub.mendelu.cz/vlastni/clanky/cldennob.htm
Jirka |  | Poznáte tyto květiny?, 14.10.2006 První dvě fotografie představují květinu Streptocarpus saxorum, třetí fotka je Kohleria a poslední Haworthia tortuosa.
Jirka |  |
|  |
 |
|
|
|