|
Vodní plevele, 28.8.2009 Anebo by to mohl být stolístek, hadí mor, nebo...? (Myriophyllum,...) - něco z toho má lístky a lodyhy drsné, takže třeba proto to nejde býložroutům do tlamy/zobáku?
Joser. |
 |
Cypřiš arizonský fastigiata, 28.8.2009 Myslím, že tu všichni budeme zvědavi na všechny vaše "špeky", se kterými se běžně nesetkáváme (anebo jsme o nich buď jen četli anebo dokonce ani nbeslyšeli) a tak byste tu mohl udělat takovou malou "galerii".
Už se těší.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Anturie, 27.8.2009 Tak si je, dámy, vyměňte, a bude po problému ().
Se změnou barvy u toulitek jsem se ještě nesetkal a tak nemám lepší radu. (Ale třeba se někdo přihlásí).
Josef. |
 |
Vodní plevele, 27.8.2009 A když jsem si nyní přečetl i základní dotaz (ne jen odpověď s kachnami - jako u Cimrmana), pak Vám sice neporadím, co s plevelnými rostlinami máte udělat, ale pokusím se je určit: podle popisu to vypadá na některý z druhů lakušníků - vodní byliny z... celý příspěvek > |
 |
O jaký jehličnan jde?, 27.8.2009 Podle mého názoru se jedná o jalovec chvojku - Juniperus sabina, možná odrůda Tamariscifolia.
Nejspíše je napaden houbovou chorobou (jméno si teď nevzpomenu), je v posledních letech čím dál častější.
Nejsppíše by mu mohlo pomoci důkladné... celý příspěvek > |
 |
Hledám nejedovatou nenáročnou popínavku k plotu, 27.8.2009 Jedovatostí přísavníku si nejsem jist, ale co třeba takhle akébie? Zkuste si ji vyhledat a i tady se o ní diskutovalo.
Josef. |
 |
Vodní plevele, 27.8.2009 Josef |
 |
Oblázky, 26.8.2009 V severočeských polabských anebo pooharských (tedy u v povodí řeky Ohře) pískovnách snad na nějaké vyhovující valouny a oblázky narazíte.
Josef. |
 |
Neznámá popínavka, 26.8.2009 Podle velikosti květů to ale nebude ten, co je pěstovatelný v našich podmínkách, ale - podle vyhledávače a obrázků na webu - to vypadá na Aristolochia littoralis (česky by to asi byl podražec pobřežní).
"Náš" pěstovaný liánovitý podražec -... celý příspěvek > |
 |
Bylinky co to je, 26.8.2009 Domnívám se, že jsou to saturejka a tymián.
Josef. |
 |
|
 |
Pomozte prosím určit rostlinu, 26.8.2009 To je pěkný oříšek!
Podle křížatého uspořádání listů mne napadla vrbovka (okruh vrbovky malokvěté), ale kvůli ochlupení výběžku a stanovišti se mi to tak úplně nezdá.
Pokračování této kytky tam někde nemáte?
Josef. |
 |
Hledám názvy několika rostlin, 26.8.2009 Tak jsem zase chtěl být chytrej!
To, že je správně Eschscholtzia (tedy platné jméno) - se dvěma skupinami "sch" za sebou - jsem si ověřil v Květeně ČSR. (Je celkem pochopitelné, že se používá i zkrácený název, ale není platný).
Horší je... celý příspěvek > |
 |
Živý plot z Buku lesního červeného, 25.8.2009 Zase obnovujeme starší diskusní vlákno? Co původní tazatel? Máte již živý plot založen? Jak jste se rozhodl?
Josef. |
 |
Ořešák omlazovací řez?, 25.8.2009 Míza sice zjara opravdu silně teče; týká se to však především zimního anebo časně jarního řezu - tak do začátku května. Na škodlivost řezání v době silného toku mízy jsou rozdílné názory i mezi opravdovými odborníky.
Na konci května nebo začátkem... celý příspěvek > |
 |
Hledám názvy několika rostlin, 25.8.2009 Zkusím upřesnit:
1. Ano: nejspíše starček, možná starček lepkavý.
2. Ano, netýkavka malokvětá. Mírně invazní druh.
3. Ano, divizna. Možná divizna černá?
4. Ano, nejspíše turan roční (nebo obecný?) (Spíše plevel než okrasná rostlina, která by byla... celý příspěvek > |
 |