Příspěvky uživatele - 49.39

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Dřín a roubování, 8.3.2010
Nevěřím, že je možné naroubovat dřín na hloh! (Nejsou to ani vzdáleně příbuzné druhy!) To už spíše na svídu krvavou, ale i zde jsem na pochybách: jednak o již zmíněné afinitě, ale hlavně o účelnosti tohoto roubování: svída krvavá roste keřovitě a... celý příspěvek >
Juniperus Skyrocket a Blue Arrow, 8.3.2010
Jsou to dvě hodně podobné odrůdy stejného druhu jalovce: jalovec skalní - Juniperus scopulorum. Podle mého názoru je Skyrocket rychlejšího růstu (a tudíž mohutnějšího vzrůstu) a šupiny - lístečky na větvičkách má těsně přilehlé k větvičkám. je více... celý příspěvek >
Čím stříhat okrasné trávy, 8.3.2010
Pokud to jsou velké trsy mapř. ozdobnice - "čínského rákosu" - Miscanthus - pak můžete použít i motorovou pilu. Jde to snadno, je to hned a zdravému trsu tím rozhodně neublížíte. Nesmíte to brát moc nízko u země, spíše 5-10 cm vysoko. I... celý příspěvek >
Chorvatská palma, 4.3.2010
A myslíte, že by ty palmy byly před nákupními centry hezčí než běžné listnaté stromy, které tam jsou teď? (Já si to nemyslím.) Josef.
Oleandr do volné půdy, 4.3.2010
Náš oleandr je vždy přes zimu - skoro půl roku - ve sklepě v naprosté tmě a snáší to relativně dobře. (Ale já sám bych tím oleandrem nechtěl být). Josef.
Jak prořezat jabloně?, 4.3.2010
Na těch fotkách jsou ještě docela zachovalé stromy. To není až taková hrůza, jak jsem si představoval při čtení Vašeho příspěvku. Kdysi se doporučovalo ještě přesekání několika kořenů, aby strom neměl tolik síly. Ale já osobně bych to nedělal, je to... celý příspěvek >
Paprika jako dvouletka?, 4.3.2010
Ve vytápěném skleníku by zmlazení papriky a její další pěstování možná šlo, v nevytápěném nikoli, neb zmrzne. Možná to jde v tropických a teplejších subtropických krajích, odkud paprika pochází. Josef.
Mladý durman, co s ním?, 4.3.2010
Durman je český název pro Daturu; avšak je to trochu složitější: durmany zvané také "andělské trumpety" dorůstající třeba okolo m výšky a s visícími květy, jsou nyní řazeny do samostatného rodu BRUGMANSIA. Josef.
Fagus sylvatica Atropunicea, 4.3.2010
Druhý údaj je správný. Tento červenolistý buk dorůstá prakticky do veliksti jeho zelenolistého základního druhu. Jistě jste ho již někde v parku viděl a nebyl to žádný drobeček. Josef.
Cibule šafránu - Crocus sativus, 4.3.2010
Jen dodám přesněji, z jakých děl jsem čerpal. Nejedná se o nějaká obstarožní anebo pochybná díla, ale o seriózní publikace. Původně jsem upřesnění těchto děl nepovažoval za potřebné vzhledem k tomu, že se nejedná o stará díla (a tomu, kdo se tím... celý příspěvek >
Z čeho živý plot?, 4.3.2010
Velmi snadno. Nyní nastříhejte cca jako tužka dlouhé i silné lousky jednoletých věteévek a napíchejte je (skoro celé) do připraveného záhonu. tipuji, že 8-9 ks z 10 zakoření. Podobně i u jiných běžných okrasných keřů - zlatice, vajgélie, ptačí zob,... celý příspěvek >
Cibule šafránu - Crocus sativus, 2.3.2010
Ještě jsem si dal práci a opsal některé údaje z Květeny ČR a ze Zahradnického slovníku naučného: ("V závorce a uvozovkách jsou mé dodatky a komentáře") Květena: šafrán setý - kulturní taxon, neznámý ve volné přírodě, pravděpodobně mutant... celý příspěvek >
Přeroubování arónie, 2.3.2010
Pokud měl keř jednoduché listy a černé plody, byla to nejspíše aronie - obvykle nazývaná černý jeřáb. Pokud měl keř - nebo častěji stromek i několik metrů vysoký - listy složené z malých lístečků a červené plocy - je to jeřáb obecný. Nyní má tento... celý příspěvek >
Plíseň v zahradě, 26.2.2010
Plíseň na trávníku - viz souběžné vlákno "Trávník po roztání sněhu - poraďte" (ale to asi taky sledujete). Zjara to bývá nějakou dobu ošklivé, po časde se to zpravidla zlepší. Josef.
Mulčovací kůra, 25.2.2010
Jednoduché! Pokud dáte vrstvu 5 cm, pak 0,25 m3 (tedy asi 3 pytle). Pokud dáte vrstvu 10 cm, pak 0,5 m3 (asi 6 pytlů). Slabší vrstvu než 5 cm nedávejte, nemá význam. Josef.
Další diskuze:  6667686970>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika