|
Jak se jmenují tto rostliny?, 20.9.2010 1 a 2 - souhlasím s p. Jančou.
3 - možná japonská sasanka? (Anemone hupehensis)?
Josef. |
 |
Nemocný ořech?, 20.9.2010 Mohla by to být houbová choroba antraknóza ořešáku. Zkuste si ji vyhledat a posoudit, zda je to ona, či nikoli.
Josef. |
 |
|
 |
Do kdy vysévat trávu, 20.9.2010 To, co píše Wimpi je sice pravda, ale v každém případě bude mít tráva několikaměsíční náskok oproti jarnímu výsevu a využije veškerou zimní vláhu.
Na podzim sice bude jen slabá a řídká, ale může se stát - pokud bude teplý a dlouhý podzim, že ji... celý příspěvek > |
 |
Brabant nebo zerav, 20.9.2010 Brabant je jedna z odrůd zeravu západního. Takže otázka je mírně nesmyslná :-(.
Pokud by byla položena otázka: Brabant nebo Smaragd nebo jiná odrůda zeravu západního, pak bych odpověděl, že Brabant je rychleji rostoucí odrůda.
Ve velkém suchu však... celý příspěvek > |
 |
Do kdy vysévat trávu, 20.9.2010 Ano, pokud ovšem nebude nasněženo, zamrzlo a půjde ještě zpracovat půda a zahrábnout travní semeno do půdy.
Josef. |
 |
Proč rezaví thuje?, 3.9.2010 Přidám jednu zkušenost:
dříve se balové tůje (a další konifery) dodávaly se zemním balem zabaleným do umělé síťoviny a u kořenového krčku převázené umělým provázkem. Tůje bez problémů prokořenily síťovinou a rostly. Avšak umělý provázek (ani umělá... celý příspěvek > |
 |
Chřadnoucí Cypriš, 2.9.2010 Myslím, že teď po přesazení do nové kvalitní země nemusíte hnojit vůbec; případně nějakým "podzimním" hnojivem se zvýšeným obsahem draslíku (podporuje vyzrávání pletiv) a sníženým obsahem dusíku (podporuje růst - na podzim... celý příspěvek > |
 |
Přísavník, 1.9.2010 Teď z toho tazatelka musí být opravdu divoká!
Abych se vrátil k původnímu dotazu: Odrůda Engelmanii přísavníku pětilistého se k hrubé zdi celkem dobře přichytává a roste po ní. Na rozdíl od přísavníku trojcípého (trojzubého), který se přisává daleko... celý příspěvek > |
 |
Chřadnoucí Cypriš, 1.9.2010 Proti otrhání šišek nic nemám.
A přesadil jste už ten cypřišek anebo se Vám do toho nechce?
Josef. |
 |
Co mě to píchlo do nosu?, 31.8.2010 Myslíval jsem, že je neškodný (tedy že nic nedělá, neštípe) až do letošního létra, kdy jsem o nějaký takovýto hmyz zavadil a om mě píchl. Bylo to jen lehce do ruky nebo kam, nikoli do nosu, ani to neoteklo, ale od té doby vím, že taky... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kvetení ořešáku, 31.8.2010 Můžete ještě čekat. "Doma" jsme měli ořešák, neplodil 15 let, když "přerostl" sousedovic stodolu, "viděl" na další ořešákl o nějakých 100 m dále a začal plodit.
Nyní mám na zahradě semenáč ořešáku, a už loni měl - po... celý příspěvek > |
 |
Co mě to píchlo do nosu?, 30.8.2010 A co nějaký lumek či lumčík? Ty by se zmíněnému vrtulníku snad daly přirovnat o něco více.
Josef. |
 |
Acer platanoides Globosum, 30.8.2010 Běžný kulovitý javor mléč - Acer platanoiudes Globosum - naroste i do šířky 6 -8 m - ale musíte mu dát čas, dost času!
Josef. |
 |
Neznámá květina, 30.8.2010 Na prvním obrázku snad Echeweria - růžice; nějaká tlustice? - dlouhé výhony; to maličké opravdu nevím.
Druhý obrázek mi je také záhadou: zdá se to trochu jako aloe, trochu jako "tygří tlamičky" a trochu jako ještě něco... celý příspěvek > |
 |
Neznámá květina, 30.8.2010 Podle dělených "bobulí" je too líčidlo jedné; americké má bobule hladké. (ale dlouho mi trvalo, než jsem si zapamatoval, které je které :-)).
Josef. |
 |