|
Jak na rez hrušnovou?, 22.10.2010 Když Vám někdo ukáže větviček různých druhů cypřišovitých konifer, dokážete z nich vybrat pravé tůje (Thuja) a odlišit je od jalovců, které jsou hostitelem rzi hrušňové?
Navíc spóry rzi se větrem přenášejí stovky metrů daleko. Ani byste o těch... celý příspěvek > |
 |
Určení terminálu, 22.10.2010 Obě verze jsou možné. Zvolte si jeden z výhonů, který Vám jako terminál bude vyhovovat více (třeba proto, že je rovnějším pokračováním kmene) a druhý výhon výrazně zakraťte.
Anebo třetí verze: jeden z těchto dvou navzájem si konkurujících výhonů... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Neznama, 21.10.2010 Tipuji, že je to některá z podzimních vytrvalých hvězdnic - rod Aster?
Josef. |
 |
Stopy, 21.10.2010 Ježek těžko bude dělat hovínka s peckami. Je to hmyzožravec. To spíše ta kuna, byť šelma, si na ovoci pochutná. Sušené švestky prý byly spolehlivou návnadou.
A na kočičí stopy se mi to též nezdá. Alespoň naše číča ná prstíky kulatější. Zdá se mi -... celý příspěvek > |
 |
Fikus elastica, 11.10.2010 jaro bude asi lepší - bude více světla a mladé výhony se nebudou toli vytahovat a mohou být silnější.
Josef. |
 |
Fikus elastica, 11.10.2010 Omlouvám se za překlepy: Nebojte se......rozvětvuje se.
Josef. |
 |
Fikus elastica, 11.10.2010 Nebojet se jeho seřezání: celkem spolehlivě obráží a rozvětveje se.
Josef. |
 |
Sophora japonica - Houba (plíseň?), 5.10.2010 Není to úplně zřetelné, ale jsou to kolonie beď tzv. "vatových" mšic - vlnatek anebo některých červců?
Asi budou mít "výrazně negativní vliv na přežití jerlínu". Boj: pořádné insekticidy typu Karate apod.
Více si zkuste vyhledat... celý příspěvek > |
 |
Co je to za kytku?, 4.10.2010 A dárce neví, co Vám dal?
Josef. |
 |
Co je to za kytku?, 4.10.2010 To jsem rád, že jsem si tak vzpomněl a že je to pravda.
Josef. |
 |
|
 |
Magnólie, 4.10.2010 To, co je na fotce, je plod, ze kterého se vyloupne několik oranžových semen.
Tedy nic škodlivého, žádný nádor, ale přirozený jev.
josef. |
 |
Prosím poznáte?, 4.10.2010 Myslím, že stále je nejpoužívanější název turan kanadský - Erigeron canadensis.
A je to dost dobře se množící jednoletý plevel!
Josef. |
 |
Živý plot - buk nebo habr?, 4.10.2010 Jistě, zdravé silné rostliny vydrží ledacos.
Zmínku o rašení jsem napsal pro ty, co na všechno mají dost času a najednou je tu jaro...
Josef. |
 |
Co je to za kytku?, 4.10.2010 Vracím se k prvním dvěmas fotkám v tématu: připadá mi to trochu známé a že jsem se s tím kdysi před lety setkal. Pokud mne paměť neklame, nemohla by to být fejchoa - tropické ovoce (Feijoa sellowiana?)
Nebo něco jiného jedlého? (Vyseto ze semínka po... celý příspěvek > |
 |
Co je to za rostliny?, 4.10.2010 S oběma reakcemi souhlasím. Josef. |
 |