|
Nemocná orchidejka Phalaenopsis (škůdci) - prosím o radu, 23.4.2012 Lepivé kapky nejsou nic špatného tona orchidejích občas bývají. No a ti škůdci. Ideální by bylo orchidej vyfotit a dát sem nějaké obrázky. Takto bez vidění se to celkem špatně odhaduje. Hodně taky záleží v jakém stavu je orchidej. Jaké má kořeny,... celý příspěvek > |
 |
Přesazování orchidejí phalaenopsis, 13.3.2012 Vase orchidej by presadit urcite chtela. Obcas se stane, ze orchidej nevi kdy prestat s kvetenim. Kdyz je tedy orchidej nutne presadit a stale kvete doporucuje se presadit v dobe kdy plne kvete a nerasi ji novy stonek, na kterem jsou pupeny.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pochlubte se jak vám kvetou Orchideje, 27.2.2012  v posledni dobe se mi sbirka orchideji rozrostla o nekolik kousku...
|
 |
Pochlubte se jak vám kvetou Orchideje, 23.2.2012 Ja jsem to vyresila tak, ze kdyz jsem se nemohla dockat kvetu poridila jsem si dalsi kvetouci orchidej |
 |
Pochlubte se jak vám kvetou Orchideje, 21.2.2012 No proste parada. Moje orchidejove silenstvi zacalo loni v srpnu s orchideji Vanda a nyni ma moje sbirka 20ks. Cim vic brouzdam na netu a hledam informace, tim jsem si cim dal vic jista, ze u dvacitky rozhodne nezustane a tento pocet strme... celý příspěvek > |
 |
Pochlubte se jak vám kvetou Orchideje, 21.2.2012 ta je naprosto uzasna... Mam doma phalaenopsisy, 1 dendrobium, 1 vandu a 1 burragearu. A tento druh je dalsi co me fascinuje a ktery si hodlam do budoucna poridit |
 |
Škůdci, 20.2.2012  Dobry den, dnes jsem zjistila, ze v substratu u phalaenopsisu mam male cerviky. Nasla jsem celkem dva a to diky tomu, ze mech co mam primichany do substratu je pozrany a rozdrobeny. Cervici jsou mali asi 4mm celi bili cernou hlavickou (vypadaji uplne... celý příspěvek > |
 |
Pochlubte se jak vám kvetou Orchideje, 20.2.2012  moje dva nejnovejsi prirusty. Proste jsem neodolala...
|
 |
Pochlubte se jak vám kvetou Orchideje, 17.2.2012  Několik mych orchideji.Jelikoz jsem si poridila moji prvni orchidej asi pred pul rokem, teprv cekam nez mi podruhe vykvetou (uz to nebude dlouho trvat). Uz se nemuzu dockat
|
 |
Podpora rustu korenu, 12.2.2012 Dobry den, potrebovala bych poradit. Mam doma orchidej phalaenopsis, kteremu zacaly uhnivat koreny. Rostlinu jsem presadila ale korenu mu zustalo docela malo a ocividne strada. Listy ma cele mekke a vrascite... Cetla jsem o prostredku, ktery pomaha... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Prosím o radu rozmnožení, 11.2.2012 Ano berou. Nekdy se stane, ze vyroste tzv. keikki. |
 |
Prosím o radu rozmnožení, 11.2.2012 Dobry den osobni zkusenosti s timto jeste nemam ale hodne jsem o tom cetla. Melo by se to nechat tak dlouho dokud nova rostlina nebude mit alespon ze 3 koreny. Pak by se mela teprv oddelit a zasadit... Pokud mate strach, ze se stonek zlomi, dala... celý příspěvek > |
 |
Plisen na korenech phalaenopsisu, 3.2.2012 Ahoj potrebovala bych s necim poradit. Uchvatily me orchideje, a tak jsem se dala do jejich pestovani, ale u jednoho z mych poslednich prirustku se objevil problem. Koupila jsem si mini phalaenopsis, ktery je zasazeny v mechu. Pred nedavnem se mi na... celý příspěvek > |
 |