Příspěvky uživatele - 143.84

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Pravokořenné stromy, 9.9.2015 Obsahuje fotku
Host - xxx.xxx.201.22 chce 2 jabloně jako dominanty. Neznám jeho věk, ale vím, že k tomu, aby se ze zakoupeného stromku stala dominanta, to zabere nejméně jeden lidský věk. Generace které sázely stromy na přiložených obrázcích jsou dávno pryč, často... celý příspěvek >
Jurrský ovopark, 6.9.2015 Obsahuje fotku
Ten můj Lord Lambourne s otazníkem dospěl do sklizňové zralosti. Ráno jsem našel jeden plod na zemi pod stromkem, zbylé dva plody mi zůstaly v ruce při lehkém zaviklání (stromek je mladý, tak jsem mu ponechal jen tři plody).To byl fofr od minulého... celý příspěvek >
Mollies Delicious, 2.9.2015
Rodičovská kombinace Golden Delicious x  Red Gravenstein, která je navíc odolná proti strupovitosti, se evidentně vydařila. Je velká škoda, že pro toto sklizňové období u nás nabízejí školky hlavně stále dominující James Grieve, ale Mollies... celý příspěvek >
Pozdně letní jabloň - určení odrůdy, 1.9.2015
James Grieve má několik mutací takže sousedův Lired může být v pořádku a podle vašich fotek by se mohlo jednat o mutaci JG Red, původně nazývanou Erich Newmann Rotter James Grieve. Nebo by se mohlo jednat o mutaci Rosamund, která se podle... celý příspěvek >
Pozdně letní jabloň - určení odrůdy, 1.9.2015
Nejsem odborník na určování odrůd, ale jestli je slupka mírně mastná, tak bych také usuzoval na James Grieve, možná i s přívlastkem Red.
Jurrský ovopark, 31.8.2015 Obsahuje fotku
Máte pravdu a ta vůně plodů je přímo omračující. Naroubuji ho na semenáčovou podnož a zkusím jej někde v extenzívním způsobu pěstování. Další odrůda se kterou se asi nerozloučím je Lord Lambourne (s otazníkem) pro jeho vůni a kořenitou chuť. Ale ta... celý příspěvek >
Jurrský ovopark, 31.8.2015 Obsahuje fotku
Nedokážu se rozhodnout, jestli se mám nebo nemám rozloučit s odrůdou Mc Intosh (údajně Double Red). Proti strupovitosti nestříkám ani v budoucnu nehodlám stříkat.
Nové zimní rezistentní jablko Admirál, 31.8.2015 Obsahuje fotku
Zatímco Admirál na podnoži M9 se začíná vybarvovat, Merkur na podnoži MM111 je stále brčálově zelený. Jestli tyto odrůdy budou u mne tak chutné jak se o nich píše, tak mám (+ Sirius) s pozdně zimními odrůdami vymalováno
Co sa stalo jabloni?, 31.8.2015 Obsahuje fotku
U mne se letos stalo něco podobného na odrůdě Gloster. V předposledním srpnovém týdnu zhnědly a později opadaly téměř všechny listy, kromě těch na letošních výhonech. Na vedlejším Mc Intoshi a Rubínu se to neprojevilo. Na snímku je vidět částečně... celý příspěvek >
Jurrský ovopark, 27.8.2015
Britové jsou na svůj Jurský ovopark náležitě hrdí a také jej udržují při životě. Odkaz je zde
Nadejny nahodny semenac - postup, 26.8.2015 Obsahuje fotku
Další náhodný semenáč s osobitým líčkem, které je naprosto nezávislé na jakémkoli vzoru. Menší velikost plodů je způsobena letošním suchem.  Konzumní zralost nastává v polovině září a končí koncem října. Chuť výtečná, při zakousnutí "teče sladká... celý příspěvek >
Nadejny nahodny semenac - postup, 20.8.2015 Obsahuje fotku
Zdravím Vás pane Vysloužile. Podobně jako vy jsem pojmenoval další náhodný semenáč "Průsvitné zlepšené" K mojí velké lítosti byli se sklizní těch největších a nejvyzrálejších plodů rychlejší ptáci a vosy. Ale i na tom zbytku jsem vyhodnotil mnohem... celý příspěvek >
Nadejny nahodny semenac - postup, 20.8.2015 Obsahuje fotku
Zdravím všechny ovocnáře, jablíčkáře zvlášť. Včera jsem objevil další nadějný náhodný semenáč, který by mohl zajímat vyznavače zelené barvy. Odrůdu jsem pracovně pojmenoval Letní kovářovic babička , ang. Summer Granny Smith   Strom je nejméně... celý příspěvek >
Letní jablka dozrávají, 15.8.2015
Děkuji za informace ohledně odrůdy Katja. Jestliže je chuťově lepší než James Grieve, má bezproblémový růst, je úrodná a odolná nemocem a mrazu, uvažuji o tom, že ji naroubuji k některé letní odrůdě.
Odrůda, která překonává Coxovu renetu?, 13.8.2015
Podle komentářů zde je nad Coxovku ceněno Elisonovo Oranžové. Ve Vaňkově Lidové pomologii, ve třetí stovce jablek, je také hodnoceno jako výborné stolní jablko, s doporučením pro jeho pěstování v zahrádkách. Kdo ví, proč se od jeho pěstování... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika