|
Příspěvky uživatele - 143.84
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Starkinson, 27.10.2015  Myšleno dobře ale pochopeno špatně, pane Vysloužile. Já tvrdím a jsem přesvědčen o tom, že z kbelíku naplněného drobnými Panenskými vylisuji vice moštu než z kbelíku naplněného velkými jablky. Jednoduše proto, že velká jablka nevyplní objem kbelíku... celý příspěvek > |  | Starkinson, 26.10.2015 To moje objemové porovnání bylo myšleno tak, že mezi velkými jablky je více volného prostoru než mezi malými, takže když vymoštujeme stejný počet pytlů, přepravek nebo kbelíků nejprve velkých jablek a potom malých jablek, jsme překvapeni, že "to z... celý příspěvek > |  |
|  | Starkinson, 25.10.2015 Nenechávejte se mýlit tím, že z velkých jablek je více moštu. Drobná jablka vyplní stejný objem efektivněji než velká jablka. Z droboučkého Panenského českého také teklo moštu, že jsme se divili, přestože bylo v době moštování nedozrálé a v podstatě... celý příspěvek > |  | Starkinson, 24.10.2015 Když nevěříte na radostné moštování, tak si to ověřte. Malá jablka jsou pro rotující nůž vhodnější než velká, mošt je sladký a vylisovaná drť z tvrdých jablek se nelepí na plachetku jako z měkkých jablek. Takže první radost má obsluha drtiče i lisu,... celý příspěvek > |  | Red Cap, 22.10.2015 Jak Red Capy, tak Red Chiefy se v ČR určitě pěstují, protože byly vystavovány na letošní podzimní Floře Olomouc. Také jsem neodolal a koupil v Bille pár plodů Red Chiefů, ovšem s nálepkou Südtirol, což bude asi Itálie, jestli se nepletu, hi hi. Zatím... celý příspěvek > |  | Starkinson, 22.10.2015 Pomologický popis odrůdy Starkrimson říká, že odrůda vyžaduje úrodné půdy a teplé polohy. Vy a přítel z Pezinoku jste buďto promyšleně, nebo jen s výhodou dobré polohy tyto podmínky splnili. Moji spoluobčané však sázeli nepromyšleně do chladné polohy... celý příspěvek > |  | (Báječná) Bláhova oranžová reneta, 21.10.2015 Zrušení Bláhovy oranžové renety považuji za svůj největší ovocnářský omyl. Důvodem byl jednak nedostatek prostoru - růst byl velmi bujný (asi zpravokořenila) dřevo tvrdé, pařez snad deset let chtěl obrůstat, teprve po patnácti letech se na něm... celý příspěvek > |  | Orion, 21.10.2015 ...a opět jste mě dostal jak se říká "do kolen". Srnčí zvěř mi oddálila plodnost o další rok, ale mladému stromku to prospěje a příští rok mi to s Orionem vyjde, jak doufám. |  | Starkinson, 21.10.2015 Starkrimsony se letos objevují v naší zahrádkářské moštárně velmi často a v nebývalém množství. Zajímavé je, že lidé kteří je tam vozí, se nás vyptávají na název této odrůdy. Netušil jsem, kolik lidí se dá snadno zlákat barevnými obrázky nebo... celý příspěvek > |  | Kam se poděl Šampion?, 18.10.2015 Pane Polehlo, Šampiona jsem měl někdy v 80-tých letech jako zákrsek na bujnější podnoži.. Rodil pěkná jablka, vzpomínám že mi přišla tvrdší a sušší. Jeho dřevo však zachutnalo Drvopleňovi a oslabený stromek přestal dávat pěkné plody, tak přišla na... celý příspěvek > |  |
|  | Poznej obyvatele zahrady, 18.10.2015 Nejde zjistit velikost zvířete, ale podle mého je to kuna nebo lasice hranostaj. Předpokládám, že lasičku kolčavu by na snímku nebylo vůbec vidět. |  | Jabloň Jonathan, 18.10.2015 Zdravím Vás pane Polehlo. Obdivuji Vaše pěstitelské umění a upřímně Vám přeji skvělé výsledky Vašeho pěstování. Také nepochybuji o kvalitách Jonathanu z dobrých podmínek. Vždyť kolik chutných odrůd vzešlo z jeho křížení - Akane, Jonagold, Red Prince,... celý příspěvek > |  | Jabloň Jonathan, 18.10.2015 "Snad se Váš tatínek dopustil chybičky ve skladování, ideálním termínu ke konzumaci..."
Těch otcových chybiček bylo víc, např. : výběr stromků na slabě rostoucích podnožích do nevhodných půdních podmínek a výběr odrůd náročných na teplo do... celý příspěvek > |  | Jabloň Jonathan, 18.10.2015 Nechci se nikoho nevhodně dotknout, ale Jonathan ve mě vzbuzuje nepěkné vzpomínky z dětství na rudočerné kyselé broky, kterými se nás snažil krmit otec, který přitom prohlašoval, že je to jedna z celosvětově uznávaných nejlepších zimních odrůd, V... celý příspěvek > |  | Jablečný burčák, 13.10.2015 Řekněte jim, že je to " Apple Cider at the beginning of fermentation".
Tomu by mohli porozumět |  |
 |
|
|
|