|
Lysice 2015, 20.12.2015 Díky za letošní výsledky pane Vysloužile, výsledky z roku 2012 jsem poslal správcovi databáze.
K letošním výsledkům chci přidat několik postřehů ze soukromé degustace střížovických odrůd, která se uskutečnila díky příteli Mirku Srbovi, který... celý příspěvek > |
 |
Určení odrůdy jabloně, 24.11.2015 Můj názor je, že je to typický Gloster. Letos v říjnu jsem byl hodně překvapený, když v jednom nejmenovaném zahradnictví v okolí, byla tato odrůda nejpočetněji zastoupena v nabídce stromků jabloní. Podle mne to v našich podmínkách taková pecka... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nová databáze ovocných dřevin, 16.11.2015 Databáze ovocných dřevin je velmi užitečná pro ty, kdo hledají informace o jednotlivých odrůdách. Navíc možnost psaní komentářů ji může jedině obohatit. Můj velký dík autorovi / autorům. |
 |
Ochrana stromkov pred zverou, 16.11.2015  Slabý kmínek je potřeba chránit silným kůlem a králičím pletivem. Korunku se mi osvědčilo chránit proutím a smrkovými větvičkami prostrčenými skrz pletivo. |
 |
Jabloň Lucy, 9.11.2015 Mohl by prosím někdo poskytnout informace, jak v letošním dopadla Lucy? |
 |
Jablon Galiwa, 3.11.2015 Základní informace jsem vyůůůgloval zde. |
 |
Nové zimní rezistentní jablko Admirál, 1.11.2015 Jsem rád že "ztráta iluze se nekoná" pane Petře a také chápu ten absťák po chuti Gaskoňce. Tak roubujte a sázejte ať je Gaskoňců více! |
 |
Nové zimní rezistentní jablko Admirál, 31.10.2015 Já tu dobu postřiku naprosto chápu, protože jsem se musel naučit ošetřovat brambory, jinak bych žádné neměl. Proti hmyzím škůdcům navečer, když už jde večerní chlad, protože za vyšších denních teplot tyto přípravky ztrácí rychle svoji ůčinnost. Proti... celý příspěvek > |
 |
Nové zimní rezistentní jablko Admirál, 30.10.2015 Vy vážně nevíte jak to to dělají bio pěstitelé? Tak vám to povím. Hnojí a postřikují v noci, aby je nikdo neviděl Kdo je finančně závislý na tom co vypěstuje, musí pěstovat intezivním způsobem, protože jakékoli ztráty si nemůže dovolit.
|
 |
Topaz nepřekonaný, 30.10.2015 Mám stejný poznatek jako pan Petr z Pardubic.. Loni v listopadu jsme dostali od známé přepravku Bohemií, Rubinol a Topazů pěstovaných někde na Břeclavsku. Všechno to byly výstavní plody, prvotřídní stolní kvality. Takové kvality lze... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nové zimní rezistentní jablko Admirál, 29.10.2015 Gaskoňce jsem dosud neochutnal, prý jej u nás někdo měl na zahradě, ale vnuk nechal strom porazit. Zmínka o parfémovaném Gaskoňci mi připomněla zážitek z moštárny, kdy jsem byl již otupělý z bolesti v zádech a otrávený ze všech zápachů, někdy až... celý příspěvek > |
 |
Nové zimní rezistentní jablko Admirál, 29.10.2015 Ano, vyfocený plod byl vypěstovaný v jižním tyrolsku, nálepku "Südtirol" jsem z něho odlepil. Red Chief nemám v úmyslu pořizovat, po neblahých zkušenostech s Red Delicious a Starkrimsonem v místích klimatických a půdních podmínkách a také proto, že... celý příspěvek > |
 |
Nové zimní rezistentní jablko Admirál, 28.10.2015  Pane Petře, chuťi odrůdy Red Chief nebylo co vytknout. Jablko bylo podle mne v optimální konzumní zralosti. V měkčí dužině převládala příjemná svěží sladkost, ne však přeslazenost. Překvapením pro mne spíš bylo to, že po takové lahůdce mi chuť... celý příspěvek > |
 |
Nové zimní rezistentní jablko Admirál, 28.10.2015  Také jsem neodolal a ochutnal svého prvního Admirála. Sdílím stejné pocity a dojmy jako pan Radouš přede mnou. Navíc jsem se pokusil o porovnání neporovnatelného, totiž zda český otužilý rudý obr Admirál obstojí chutí v konkurenci s italským... celý příspěvek > |
 |
Starkinson, 27.10.2015 A teď jste to trefil! O výlisnosti jste začal hovořit vy. Na Red Delicious mi ten plod také pasuje, jenže až po koupeli v jablečné dřeni.Takže více zjistím podle typu růstu stromu. |
 |